Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Sparen

Sparen in Zwitserland

Waarop letten bij sparen in Zwitserland?

Nederlanders sparen graag. Het spaargeld kan natuurlijk op een Nederlandse spaarrekening gezet worden, maar je mag het geld ook op een spaarrekening in het buitenland zetten. In dit artikel lees je informatie over sparen in Zwitserland.

Zwitserse banken

Een dalende euro kan er voor zorgen dat je liever in een andere valuta spaart. De Zwitserse frank is een stabiele munt die vooralsnog overeind blijft in tijden van crisis. Wil je sparen in Zwitserse franks? Dan kun je eenvoudig een spaarrekening openen in Zwitserland. Wanneer de koers van de Zwitserse frank daalt, daalt ook de waarde van je spaargeld. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Als de koers van de Zwitserse frank toeneemt ten opzichte van de euro, stijgt de waarde van je spaargeld.

Depositogarantieregeling Zwitserse bank

Zwitserland heeft een eigen depositogarantieregeling, namelijk de einlagensicherung . Deze regeling kent een garantiebedrag tot CHF 100 000.

Zwitserse bankrekeningen openen

Het is vrij eenvoudig om een spaarrekening in Zwitserland te openen. Bij de meeste banken dient de spaarrekening of bankrekening persoonlijk geopend te worden, maar dit is niet altijd het geval. Wanneer je een rekening in Zwitserland gaat openen, moet je in ieder geval je paspoort meenemen. Daarnaast werken veel banken met een minimum spaarbedrag. De hoogte van dit bedrag verschilt per bank. Daarnaast kan een rekening in Zwitserland best prijzig zijn. Sommige banken vragen een fikse vergoeding voor het openen van een betaalrekening.

Spaarrente Zwitserland

Voor de hoogste spaarrente hoef je in Zwitserland momenteel geen spaarrekening te openen. De rentetarieven liggen beneden onze eigen rentevergoeding. Verder krijgen spaarders in Zwitserland te maken met een zogenoemde bronbelasting. Deze belasting wordt geheven over bepaalde vormen van passief inkomen, zoals dividend en rente. De Zwitserse bronbelasting bedraagt 35 procent.

Rente Zwitserland

Wil je ondanks de lage rente sparen in Zwitserland? Bij de onderstaande banken kun je wellicht een spaarrekening openen. Wel is het verstandig om vooraf contact op te nemen met de bank waar je een rekening wilt openen. In sommige gevallen is het namelijk niet nodig dat je persoonlijk langskomt om een rekening te openen. In Zwitserland zijn zeer veel banken actief. Er kan uit meer dan 500 banken gekozen worden als je wilt gaan sparen in Zwitserland. Bekende banken in Zwitserland zijn onder andere:

  • UBS
  • CIM Banque
  • HSBC
  • Crédit Suisse

Sparen in Zwitserland - Belasting

Zwitserland kent vooralsnog een bankgeheim. Het is voor banken doorgaans niet toegestaan informatie te delen met derden. De vraag is hoelang het bankgeheim nog blijft bestaan, aangezien de internationale druk op Zwitserland toeneemt. In 2010 heeft Nederland al een belastingverdrag met Zwitserland gesloten.

Het is strafbaar om in Nederland geen belasting af te dragen over je spaargeld in Zwitserland. Mocht je betrapt worden door de fiscus, dan zijn de boetes niet gering. 

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod spaarrekeningen. Zo vind je makkelijk de best passende spaarrekening met de hoogste rente. Spaarrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl