Sparen

Bankieren zonder internet

Kun je bankieren zonder internet?

Steeds meer banken bieden hun financiële dienstverlening online aan. Alles kan via internet geregeld worden en dus ook online sparen. Veel banken bieden hun spaarrekeningen zelfs alleen nog online aan. Maar wat nou als je geen internet hebt? Of om andere redenen niet online wil sparen?

Waarom bankieren zonder internet?

Als je geen computer hebt met internet, wil je natuurlijk ook geen spaarrekening waarbij je internet nodig hebt. Veel banken versturen bijvoorbeeld geen papieren afschriften meer of je kan alleen online geld overmaken naar je spaarrekening. Voor mensen zonder internet wordt sparen daarom steeds moeilijker. Vooral oudere mensen lopen tegen dit probleem aan.

Er zijn ook mensen die het geen prettig idee vinden om hun financiële zaken online te regelen. Zij zijn bang dat internetsparen is niet veilig is. Hackers kunnen namelijk steeds meer kraken. Maar de veiligheidsmaatregelen van banken worden ook steeds strenger. Een online spaarrekening is daarom toch veilig. Het is natuurlijk wel belangrijk om voorzichtig te zijn met je inloggegevens en wachtwoorden. Ga ook niet in op mailtjes van de bank waarin gevraagd wordt om gegevens. 

Nadeel sparen zonder internet

Sparen zonder internet is dus iets veiliger dan sparen met internet. Een nadeel van sparen zonder internet is wel dat je nooit de hoogste spaarrente krijgt. Een internetspaarrekening kost de bank minder tijd en materiaal, omdat je zelf alles regelt en geen papieren afschriften hoeft te ontvangen. Daarom krijg je vaak een hogere rente bij een online spaarrekening. 

Alternatief bankieren zonder internet

De grote banken bieden vaak nog wel spaarrekeningen aan waarbij je geen gebruikt hoeft te maken van internet. Vaak moet je dan wel verplicht een betaalrekening openen bij deze rekeningen. Deze banken werken met servicekantoren en kunnen je dus de mogelijkheid bieden om zonder internet alles te regelen. De Rabobank, ING, SNS Bank en ABN AMRO zijn zulke banken.

Vraag naar de mogelijkheden bij de bank van jouw keuze. Banken willen liever dat mensen online sparen, ook als de mogelijkheid wel bestaat om zonder internet te sparen. Als klanten sparen met internet, kost dat de bank immers minder materiaal en tijd. In de communicatie van de banken zie je dus vooral de online mogelijkheden terug.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod spaarrekeningen. Zo vind je makkelijk de best passende spaarrekening met de hoogste rente. Spaarrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl