Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Sparen

Studenten spaarrekening

Wat is de beste studenten spaarrekening?

Sparen is niet altijd gemakkelijk voor studenten. Zeker als je op kamers woont heb je vaak weinig geld over. Toch is geld sparen handig. Bijvoorbeeld voor je collegegeld, je vakantie of voor je eerste huis. Waar spaar je als student het gemakkelijkst en tegen de hoogste spaarrente?

Spaarrekening student

De grote banken, zoals Rabobank, ING en ABN AMRO bieden vaak speciale studentenpakketten aan. De basis van het studentenpakket is een gratis betaalrekening. Reguliere betaalrekeningen kosten bijna altijd geld, dus een gratis betaalrekening is een mooie besparing. Een studentenpakket biedt daarnaast vaak ook (korting op) andere producten van de bank, zoals een credit card of een verzekering. Ook biedt de bank je graag een spaarrekening aan in het studentenpakket.

Spaarrekening studentenpakket

De spaarrekening die je in je studentenpakket opent, kan een jeugdspaarrekening zijn, maar meestal gaat het om een reguliere spaarrekening. Een spaarrekening die speciaal voor studenten is, bestaat niet.

Natuurlijk is het heel gemakkelijk om een betaalrekening en spaarrekening bij dezelfde bank te openen. Je regelt alles in één keer en met internetbankieren heb je direct een overzicht van al je bankzaken. Daarom sparen studenten vaak bij dezelfde bank als de bank waar zij hun betaalrekening hebben lopen. Maar vaak kan je een hogere rente krijgen bij een andere bank.

Sparen student

Wil je als student sparen, dan is het dus slim om niet alleen te zoeken naar studentenspaarrekeningen of naar spaarrekeningen in een studentenpakket. Omdat online sparen overal mogelijk is, kost het niet veel extra moeite om een spaarrekening bij een andere bank te openen en te beheren. Je kunt gemakkelijk geld overmaken naar een andere bank dankzij internetbankieren. Wil je dus geld op je spaarrekening zetten of geld opnemen van je spaarrekening, dan is dat na je overschrijving uiterlijk de volgende dag geregeld.

Vrij opneembare studenten spaarrekening

Een vrij opneembare spaarrekening past het best bij studenten. Van deze rekeningen mag je altijd geld opnemen en je mag zelf kiezen hoe vaak je geld op de rekening stort. Let er goed op dat je bij sommige banken verplicht een betaalrekening moet openen voor je een spaarrekening aan mag vragen. Is dit een studentenbetaalrekening, dan is dat natuurlijk prima. Maar is dit een betaalrekening waarvoor je moet betalen, dan past een andere spaarrekening misschien beter bij jou. Vergelijk de verschillende spaarrekeningen die passen bij jouw wensen en die jou de hoogste rente geven.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod spaarrekeningen. Zo vind je makkelijk de best passende spaarrekening met de hoogste rente. Spaarrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl