Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Sparen

Kinderbijslag 2019

Wanneer uitbetaling kinderbijslag 2019?

De SVB betaalt de kinderbijslag elk kwartaal uit. Je ontvangt dus vier keer per jaar kinderbijslag. De kinderbijslag wordt steeds betaald over de afgelopen drie maanden. In 2019 ontvang je op de volgende data kinderbijslag:

Uitbetaling kinderbijslagKinderbijslag over kwartaal
2 januari4e kwartaal 2018
1 april1e kwartaal 2019
1 juli2e kwartaal 2019
1 oktober 3e kwartaal 2019

Let op: Dit zijn de uitbetaaldata kinderbijslag waarop het SVB de kinderbijslag overmaakt. Het ligt ook nog aan je eigen bank wanneer de kinderbijslag op je eigen rekening staat. Soms duurt dit een paar dagen.

Wie krijgt kinderbijslag 2019?

De kinderbijslag is een bijdrage van de overheid voor de opvoeding en verzorging voor je kinderen. Je ontvangt kinderbijslag voor je eigen kinderen, maar ook voor adoptiekinderen, stiefkinderen, pleegkinderen en andere kinderen waar je voor zorgt.

Tip! Wil je weten of je recht hebt op kinderbijslag? Bekijk dan het overzicht met criteria op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Hoogte kinderbijslag 2019

De hoogte van de uitbetaling kinderbijslag 2019 is voor iedereen gelijk. 

  • Voor kinderen t/m 5 jaar ontvang je 219,97 euro aan kinderbijslag per kwartaal.
  • Voor kinderen van 6 t/m 11 ontvang je 267,10 euro aan kinderbijslag per kwartaal.
  • Voor kinderen van 12 t/m 17 jaar ontvang je 314,24 euro aan kindergbijsalg per kwartaal.

Tip! Woont je kind thuis en heeft je kind intensieve zorg nodig? Dan kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een verdubbeling van de kinderbijslag.

Spaar tegen de hoogste rente!Vergelijk en open online de best passende spaarrekening met de hoogste rente. Zo loop je geen rendement mis. Spaarrente vergelijken