Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Sparen

Uitbetaling UWV

Wat zijn de betaaldata UWV?

Als je een uitkering ontvangt van het UWV, wordt deze meestal maandelijks uitbetaald. Op welke datum je uitkering wordt uitbetaald, hangt af van het soort uitkering dat je ontvangt:

Uitbetaling UWV - WW-uitkering

Het UWV maakt je WW-uitkering altijd na afloop van elke kalendermaand over, maar pas nadat je het formulier Inkomstenopgave voor die maand hebt ingevuld. Als de uitkering door het UWV is overgemaakt, kan het nog maximaal drie dagen duren, afhankelijk van je bank, voor het geld op je rekening staat.

UWV uitbetaling - WAO, WAZ, WIA of Wajong-uitkering

De WAO, WAZ, WIA en Wajong-uitkering worden door het UWV wel op vaste data uitbetaald. In de onderstaande tabel zie vind je de uitbetaaldata UWV voor 2019:

Betaaldata UWV voor de maand...Datum uitbetaling UWV
Februari 201922 februari 2019
Maart 201922 maart 2019
April 201923 april 2019
Mei 201923 mei 2019
Juni 201921 juni 2019
Juli 201923 juli 2019
Augustus 201923 augustus 2019
September 201923 september 2019
Oktober 201923 oktober 2019
November 201922 november 2019
December 201917 december 2019

Let op: Dit zijn de data waarop UWV de uitkeringen overmaakt. Afhankelijk van je bank kan het nog maximaal drie werkdagen duren voordat het geld op je rekening staat.

Betaaldata UWV - Ziektewetuitkering

Als je een ziektewetuitkering ontvangt via het UWV, wordt deze één keer per week uitbetaald. Wanneer bij het UWV is aangegeven dat de uitkering aan de werkgever moet worden betaald, merk je zelf niets van de betaling. De werkgever zal je loon gewoon doorbetalen en de Ziektewetuitkering hiermee verrekenen.

Uitbetaling UWV - IOW-uitkering

Ontvang je een IOW-uitkering, dan wordt deze elke maand achteraf op je rekening gestort. De uitkering over juli ontvang je dus begin augustus en de uitkering over augustus ontvang je begin september. De IOW-uitkering wordt door het UWV overgemaakt op de eerste werkdag van de maand en staat vervolgens na enkele dagen op je rekening. 

UWV uitbetaling toeslag

Krijg je een toeslag vanuit het UWV, dan ontvang je deze tegelijk met je uitkering. Wanneer je geen uitkering krijgt, maar wel recht hebt op toeslag, dan ontvang je deze wekelijks of tegelijk met je loon als dit met je werkgever is afgesproken.

Betaaldata UWV vakantiegeld

Als je een uitkering ontvangt van het UWV heb je ook recht op vakantiegeld. De hoogte van het vakantiegeld is altijd 8 procent van de ontvangen uitkering. Wanneer het vakantiegeld wordt uitbetaald hangt ook weer af van het soort uitkering dat je ontvangt.

  • Het vakantiegeld voor de WW uitkering wordt in mei 2020 uitbetaald. Is je WW-uitkering gestopt vóór mei jaar? Dan heeft de UWV het opgebouwde vakantiegeld al gestort tegelijk met de laatst ontvangen uitkering.
  • Het vakantie voor de WAO-, WAZ-, WIA- of Wajong-uitkering wordt op 23 mei uitbetaald, tegelijk met de uitkering over de maand mei.
  • De ziektewetuitkering die je ontvangt is altijd inclusief vakantiegeld. Je ontvangt dus geen aparte betaling voor het vakantiegeld.
Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod spaarrekeningen vergelijkt? Zo vind je zeker de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Je spaargeld laten groeien wordt zo wel heel makkelijk! Spaarrente vergelijken