Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Sparen

Wat is groen sparen?

Wat is groen sparen en wat is het belastingvoordeel?

Groen geld sparen wil zeggen dat je spaart op een spaarrekening of deposito waarbij de bank het geld investeert in projecten die bijdragen aan een beter milieu. Je kunt hierbij denken aan duurzame bouwprojecten of biologische veehouderijen. Alles over groen sparen en een groene spaarrekening lees je in onderstaand artikel. 

Groen sparen - De mogelijkheden

Er zijn in Nederland verschillende banken die groene spaarproducten aanbieden, zoals de duurzame banken Triodos en ASN Bank. Maar ook de grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO bieden spaarproducten aan waarbij het geld wordt geïnvesteerd in groene projecten.

Groen sparen met belastingvoordeel

Als je wilt profiteren van de belastingvoordelen voor groen sparen, kun je echter alleen terecht bij ING, Rabobank en ABN AMRO. Alleen de groen spaarrekeningen en groene deposito’s van deze banken beschikken immers over het door de fiscus verplichte groen certificaat.

Groene spaarrekening - Vrijstelling

Spaar je op een spaarproduct waarvoor de overheid zo’n groen certificaat heeft afgeven? Dan is je spaargeld in 2020 tot maximaal 59.000 euro vrijgesteld van vermogensrendementsheffing in box 3. Deze vrijstelling komt boven op de heffingsvrije grens. Als je het hele jaar dezelfde fiscale partner hebt gehad, mogen jullie samen maximaal 118.000 euro belastingvrij sparen op een groene spaarrekening of groen deposito.

Behalve de extra vrijstelling in box 3 geldt voor de erkende groene spaarproducten nog een heffingskorting in box 1. Dit houdt dat je 0,7 procent van het bedrag dat je hebt gespaard op de groene spaarrekening of het groen deposito mag aftrekken van je belastbaar inkomen.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod spaarrekeningen. Zo vind je makkelijk de best passende spaarrekening met de hoogste rente. Spaarrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl