Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Sparen

Welke spaarrekening voor kind?

Welke spaarrekening is het meest geschikt voor mijn kind?

Wil je geld sparen voor je kind, dan heb je veel rekeningen om uit kiezen. Maar welke spaarrekeningen zijn er eigenlijk allemaal en welke spaarrekening is het meest geschikt voor mijn kind? Je leest het in onderstaand artikel.

Welke spaarrekening kind? – Spaarplan

Een van de mogelijkheden die je hebt is een spaarplan. Dit is een spaarrekening waarop het geld vaststaat tot de 18e verjaardag van het kind. Op dit moment kennen alleen ASN Bank en Triodos Bank een spaarplan voor kinderen. Zij bieden de hoogste spaarrente voor kind sparen, maar je kunt het geld dus niet tussentijds opnemen.

Voordeel hiervan is dat je niet in de verleiding komt het geld voor je kind alsnog aan iets anders te besteden. Ook hoef je niet bang te zijn dat je kind het zelf opneemt of dat na een scheiding je ex-partner bij het geld kan.

Welke spaarrekening zonder voorwaarden voor kind?

Wil je toch liever dat het spaargeld voor je kind vrij opneembaar is? Dan kun je kiezen voor een kinderspaarrekening zonder beperkende voorwaarden. Alle grote banken bieden zo’n rekening aan. Je kind krijgt bij opening van de rekening een welkomstcadeautje. Dat klinkt leuk, maar de rentes op de kinderrekeningen bij grootbanken zijn meestal erg laag.

Welke spaarrekening voor kind? – Zilvervloot

De Zilvervlootrekening van SNS Bank of RegioBank is een middenweg tussen een vrij opneembare spaarrekening en een spaarplan. Het spaargeld is vrij opneembaar, maar je wordt wel beloond als je het geld op de rekening laat staan. Je kind krijgt op de 18e verjaardag namelijk een bonusrente over het geld dat nog op de rekening staat. De bonus loopt op tot 10 procent, afhankelijk van hoelang je hebt gespaard.

Spaarrekening of deposito op eigen naam

De bovengenoemde opties zijn allemaal producten die specifiek gericht zijn op sparen voor je kind. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon op een ‘volwassen’ spaarrekening of op een spaardeposito sparen voor je kind. De rekening staat dan op je eigen naam. Hierdoor kan je kind zelf niet over het geld kan beschikken tot het moment dat je het saldo aan hem/haar schenkt, bijvoorbeeld op de 18e verjaardag.

Nadeel hiervan is dat je het kind in één keer groot bedrag schenkt, waardoor hij of zij er waarschijnlijk schenkbelasting over moet betalen.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod spaarrekeningen vergelijkt? Zo vind je zeker de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Je spaargeld laten groeien wordt zo wel heel makkelijk! Spaarrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl