Contact
Spaarrente

Spaarrekening kiezen

Welke spaarrekening past bij mij?

Ga je op zoek naar een nieuwe spaarrekening, dan kom je er al snel achter dat de keuze enorm is. Op Geld.nl heb je de keuze uit meer dan 125 spaarproducten met allemaal hun eigen voorwaarden en spaarrente. Maar hoe weet je nou welke spaarrekening of spaardeposito het beste bij je past? Met dit artikel helpen we je de juiste keuze te maken voor jouw spaargeld.

Spaarrekening kiezen - Hoeveel wil je inleggen?

Bij sommige spaarrekeningen ben je verplicht een minimaal bedrag in te leggen zodra je de rekening opent. Als je weet hoeveel geld je wilt inleggen, kun je hier alvast rekening mee houden bij je keuze. In de spaarrenteoverzichten op Geld.nl geef je eenvoudig aan hoe hoog je eerste inleg is. Wij tonen je dan alle spaarrekeningen die je kunt openen met deze inleg.

Tussentijds geld opnemen en storten?

Ook dit is een belangrijke vraag bij de keuze voor een passende spaarrekening. Zet je je geld namelijk vast op een deposito, dan mag je het niet zomaar tussentijds opnemen. Ook tussentijds geld bijstorten is vaak niet mogelijk. Wil je altijd storten en opnemen wanneer jij wilt? Dan is een spaarrekening meer geschikt voor jou. Kies je ervoor je geld vast te zetten op een deposito? Bedenk dan van tevoren hoe lang je het geld kunt missen. Als je het tussentijds wilt opnemen, betaal je namelijk vaak een boeterente.

Tip! In het overzicht met hoogste depositorente selecteer je eenvoudig de looptijd die jij wilt. Zo weet je direct bij welke bank je het maximale uit je spaargeld haalt.

Elke maand een vast bedrag sparen?

Elke maand een vast bedrag sparen geeft niet alleen jou zekerheid, maar ook de bank. Daarom krijg je bij sommige banken een hogere rente als je elke maand hetzelfde bedrag spaart. Deze spaarrekeningen herken je meestal aan de naam ‘Maandsparen’.

Een betaalrekening openen bij je spaarrekening?

Bij de grote banken, ING, ABN AMRO en Rabobank kun je alleen sparen als je ook een betaalrekening hebt bij de bank. Hetzelfde geldt voor sparen bij Knab. Aan zo'n betaalrekening zijn wel kosten verbonden. De enige uitzondering hierop is de betaalrekening die je opent bij een vrij opneembare spaarrekening bij Knab. Die betaalrekening is gratis. Maar wil je een ander spaarproduct openen bij deze bank, dan betaal je wel kosten voor de bijbehorende bankrekening.

Tip! Door in de spaarrenteoverzichten op Geld.nl aan te geven dat je geen verplichte tegenrekening wilt, krijg je alle banken te zien waar je kunt sparen zonder verplichte betaalrekening.

Vind je het belangrijk hoe de bank je spaargeld investeert?

Duurzaamheid en milieu zijn steeds belangrijkere thema’s voor consumenten. Vandaar dat sommige spaarders het ook belangrijk vinden dat de bank hun geld alleen investeert in projecten die bijdragen aan mens en milieu, en niet in wapens of corrupte landen. Wil je zeker weten dat de bank je geld goed investeert, dan kun je kiezen voor een spaarrekening bij Triodos Bank of ASN Bank. Deze banken staan bekend om hun duurzame investeringsbeleid.

De grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO hebben zogenoemde groene spaarrekeningen en deposito’s. Het geld dat je daarop stort, investeert de bank in groene projecten. Daarnaast profiteer je van een extra belastingvoordeel.

Spaarrekening kiezen - Klantbeoordeling en depositogarantiestelsel

Sommige spaarders vinden prettig om te weten hoe andere klanten de bank beoordelen als het gaat om service, klantvriendelijkheid en rentebeleid. Wij houden hier ook rekening mee en tonen in de renteoverzichten op Geld.nl bij elke rekening een klantcijfer. Dit geeft aan hoe huidige klanten de bank ervaren.

Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je geld veilig is op de spaarrekening. Bij banken die vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel is je spaargeld gegarandeerd tot 100.000 euro als de bank failliet gaat. Bijna alle banken die we tonen op Geld.nl vallen onder dit garantiestelsel. De enige uitzonderingen zijn Argenta, BIGBANK en Lloyds Bank. Deze vallen respectievelijk onder het Belgische, Estse en Britse depositogarantiestelsel. Ook daarbij is je spaargeld gegarandeerd tot 100.000 euro.

Laat geen spaarrente liggen!
Vergelijk snel en makkelijk het grootste aanbod spaarrekeningen op rente, kosten en voorwaarden. Stap online over van spaarrekening en spaar tegen het hoogste rendement! Spaarrente vergelijken
;