Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Waarom spaarrente vergelijken

  • Hoogste spaarrente, duidelijk en overzichtelijk
  • Helder overzicht van de banken en producten
  • Altijd de actuele spaarrente per product
  • Zelf selecteren op basis van inleg en voorwaarden

Klantervaringen spaarrentes vergelijken via Geld.nl

  • Geld.nl scoort gemiddeld (44 Reviews)
  • Geld.nl is deze maand 407.589 keer geraadpleegd

Actuele spaarrente en inflatie

Iets waar je bij het vergelijken van spaarrentes van banken misschien niet meteen aan denkt is de invloed van inflatie op je spaargeld. Toch is het belangrijk hier rekening mee te houden. Het rendement dat je over je spaargeld ontvangt, lijdt onder de geldontwaarding. Het inflatiepercentage moet je eigenlijk aftrekken om het werkelijk rendement van je spaarrekening te berekenen. Ontvang je een spaarrente van 3 procent en is de inflatie 2 procent? Dan is de netto winst dus 'slechts' 1 procent.

Beste spaarrente – beperkende voorwaarden

Heb je die hoge spaarrente gevonden, let dan op of er aan de spaarrekening beperkende voorwaarden gekoppeld zijn. Zo kan er een minimale inleg vereist zijn, of is er juist een maximum gesteld aan het spaarbedrag. De ene spaarrekening biedt verschillende spaarrentes voor verschillende spaarbedragen, terwijl de andere hetzelfde rentepercentage biedt ongeacht het spaarsaldo. Bekijk dus ook goed de voorwaarden voordat je een definitieve keuze voor een spaarrekening maakt.
Eenvoud en onafhankelijk! Geld.nl is er voor u en wij sluiten ons dan ook aan bij de voorwaarden van KiFid en de Autoriteit Persoonsgegevens.
Zoeken
Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten
Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke