Contact

Aanvullende uitvaartverzekering

Wat is een aanvullende uitvaartverzekering?

Ongeveer 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering om de kosten van hun begrafenis of crematie te dekken. Maar uit onderzoek van het televisieprogramma Radar blijkt dat bijna de helft van deze mensen onderverzekerd is. Als je onderverzekerd bent, vergoedt de uitvaartverzekeraar niet alle kosten van je uitvaart. Dit betekent dat je nabestaanden mogelijk extra moeten betalen voor je uitvaart als je komt te overlijden. Een aanvullende uitvaartverzekering beschermt je tegen deze extra kosten.

Aanvullende uitvaartverzekering nodig of niet?

Een uitvaart loopt al snel flink in de papieren. Een gemiddelde crematie kost ongeveer € 8.000. Een begrafenis kost gemiddeld zelfs iets meer: rond de € 10.000. Als je onderverzekerd bent, vergoedt je uitvaartverzekeraar niet voldoende diensten of geld om je uitvaart volledig mee te bekostigen. Dit betekent dat je nabestaanden het verschil moeten bijbetalen.

Je hebt misschien een aanvullende begrafenisverzekering nodig in de volgende gevallen:

  • Je hebt een kapitaal uitvaartverzekering (ook wel een uitvaartverzekering in geld genoemd), maar de verzekering is niet waardevast of geïndexeerd. Dat betekent dat de waarde van je uitvaartverzekering niet meestijgt met eventuele prijsschommelingen in de markt. Hierdoor is het verzekerd bedrag niet hoog genoeg om je uitvaart volledig mee te betalen. Veel mensen die een langere tijd geleden een kapitaal uitvaartverzekering hebben afgesloten, krijgen hiermee te maken. De kosten van een uitvaart zijn de afgelopen jaren namelijk fors gestegen.
  • Je hebt een natura uitvaartverzekering, maar die dekt alleen de basisdiensten voor je uitvaart. Je hebt echter ook nog aanvullende uitvaartwensen, die duurder zijn dan de gemiddelde kosten voor een uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan een luxere rouwkist, bloemen, een uitvaart in het buitenland of een Islamitische uitvaart.

Aanvullende uitvaartverzekering afsluiten

Een aanvullende uitvaartverzekering afsluiten kan op de volgende manieren:

  • Huidige uitvaartverzekering wijzigen: Bij veel verzekeraars kun je je huidige kapitaal uitvaartverzekering uitbreiden of wijzigen. Neem hiervoor contact op met je uitvaartverzekeraar of kijk in de online omgeving van je uitvaartverzekering. Goed om te weten: bij het wijzigen van je uitvaartverzekering moet je vaak opnieuw een gezondheidsverklaring invullen. Is je gezondheid sinds het afsluiten van de uitvaartverzekering veranderd? Dan wordt de nieuwe premie van je uitvaartverzekering vaak flink hoger.
  • Tweede uitvaartverzekering afsluiten: Om er zeker van te zijn dat je uitvaartverzekering je hele uitvaart en eventuele extra wensen dekt bij overlijden, kun je ook een tweede uitvaartverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar. Dit is in veel gevallen goedkoper dan je huidige uitvaartverzekering wijzigen. Soms is overstappen van uitvaartverzekering een nog voordeligere keuze. Je hebt dan alleen je nieuwe uitvaartverzekering en kan je oude uitvaartverzekering opzeggen of afkopen.

Tip! Ga je een aanvullende uitvaartverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar? Tijdens het uitvaartverzekering vergelijken op Geld.nl geef je eenvoudig jouw uitvaartwensen aan. Je ziet dan direct welke uitvaartverzekeringen aansluiten op jouw wensen én hoe hoog de premie wordt. Zo kies je eenvoudig de goedkoopste aanvullende uitvaartverzekering voor jouw situatie uit.

Vind de beste én goedkoopste aanvullende uitvaartverzekering!

Op Geld.nl vergelijk je alle uitvaartverzekeringen in Nederland. Vergelijk en kies direct de goedkoopste aanvullende uitvaartverzekering die past bij jou.Uitvaartverzekering vergelijken

De goedkoopste aanvullende uitvaartverzekering? Vergelijk, kies & bespaar!