Contact

Begrafenisverzekering voor ouderen

Hoe werkt een begrafenisverzekering voor ouderen?

Er bestaat geen speciale begrafenisverzekering voor ouderen. Wel kun je bij de meeste uitvaartverzekeraars tot je 75e jaar een begrafenisverzekering afsluiten. We vertellen je graag waar je op moet letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering op hogere leeftijd.

Waarom begrafenisverzekering voor ouderen?

Als je al wat ouder bent en nog geen begrafenisverzekering hebt, is het slim om daarover na te denken. Zo voorkom je dat je nabestaanden na je overlijden met de hoge kosten van je uitvaart achterblijven. Een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd biedt verschillende voordelen die je gemoedsrust kunnen geven:

  • Met een begrafenisverzekering ben je meestal direct verzekerd. Als je zelf spaart voor je uitvaart, loop je het risico te overlijden voordat je genoeg geld hebt gespaard om je begrafenis of crematie van te betalen.
  • Je nabestaanden kunnen niet direct bij je banktegoeden na je overlijden. Zij moeten de kosten van je uitvaart dus voorschieten.
  • Een natura uitvaartverzekering vergoedt niet alleen de kosten voor je begrafenis of crematie en alles daaromheen. De gehele uitvaart wordt van A tot Z geregeld, waardoor je nabestaanden zich kunnen richten op de rouw.
  • (Spaar)geld kan minder waard worden door inflatie. Met een geïndexeerde begrafenisverzekering blijft de waarde van je begrafenisverzekering stabiel, waardoor er altijd voldoende geld beschikbaar is om je uitvaart te bekostigen.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kun je een begrafenisverzekering afsluiten tot je 75e levensjaar.

Welke begrafenisverzekering voor ouderen?

Bij het uitkiezen van een begrafenisverzekering voor ouderen heb je twee opties:

  • Natura uitvaartverzekering.
  • Kapitaal uitvaartverzekering.

Een natura uitvaartverzekering verzekert diensten en producten voor je uitvaart. Denk aan de kosten van je begrafenis of crematie, de rouwkist en de zaalhuur. Een kapitaal uitvaartverzekering keert een vooraf afgesproken geldbedrag uit aan je nabestaanden, waarvan zij de uitvaart kunnen regelen.

Als je ouder bent dan 75 jaar, kun je geen begrafenisverzekering meer afsluiten bij een uitvaartverzekeraar. Maar je kunt wel kiezen voor een uitvaartdeposito of koopsom begrafenisverzekering. Dit is een soort spaarrekening waarop je een bedrag stort bij een uitvaartverzekeraar. Na je overlijden krijgen je nabestaanden dit geld, inclusief rente, om je begrafenis of crematie te betalen.

Begrafenisverzekering voor ouderen, waar let je op?

Wil je als oudere een begrafenisverzekering afsluiten? Dan wil je wel de juiste keuze maken. Houd altijd rekening met de volgende zaken als je een begrafenisverzekering voor ouderen gaat afsluiten:

  • Premie: Als je ouder bent, is de premie van je begrafenisverzekering hoger. Dit komt doordat ouderen een hoger risico op overlijden hebben dan jongere mensen. Maar zelfs als je ouder bent, kun je nog steeds een betaalbare begrafenisverzekering afsluiten. Bij het uitvaartverzekeringen vergelijken op Geld.nl geef je eenvoudig je uitvaartwensen aan. Daarna zie je direct welke begrafenisverzekeringen bij je passen en hoeveel premie je bij elke verzekering betaalt. Zo kies je altijd de goedkoopste uitvaartverzekering die bij jou past.
  • Gezondheidsverklaring: Ga je een uitvaartverzekering afsluiten? Dan moet je enkele vragen over je gezondheid invullen. Deze gezondheidsverklaring helpt uitvaartverzekeraars bij het bepalen van je premie. Als je ouder bent, heb je mogelijk meer gezondheidsproblemen of chronische aandoeningen. Geldt dit voor jou? Dan moet je een hogere premie betalen voor je begrafenisverzekering, omdat het risico op overlijden groter is. Houd hiermee rekening bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.
  • Carenzjaren: Bij ouderen hanteren uitvaartverzekeraars soms een wachttijd, ook wel carenzjaren genoemd. Meestal zijn dit de eerste twee jaar na het afsluiten van een begrafenisverzekering. Overlijd je binnen deze twee jaar? Dan keert de uitvaartverzekeraar geen of minder geld uit voor je uitvaart.
  • Indexatie: Indexatie bij een begrafenisverzekering betekent dat het verzekerde bedrag jaarlijks wordt aangepast aan de inflatie of andere prijsstijgingen. Op deze manier blijft de waarde van je uitvaartverzekering gelijk aan de kosten van een uitvaart in de toekomst. Controleer de polisvoorwaarden van je begrafenisverzekering om te zien of deze geïndexeerd is.
De beste en goedkoopste begrafenisverzekering voor ouderen?

Op Geld.nl vergelijk je alle uitvaartverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind ook als oudere direct de beste en goedkoopste begrafenisverzekering voor jou!Uitvaartverzekering vergelijken

Beste begrafenisverzekering voor ouderen? Vergelijk, kies en bespaar!