Contact

Islamitische uitvaartverzekering

Hoe werkt een Islamitische uitvaartverzekering?

Een Islamitische uitvaartverzekering is een speciale uitvaartverzekering voor moslims. De uitvaartverzekering vergoedt de kosten van een afscheid volgens belangrijke Islamitische tradities en rituelen. Denk hierbij aan het ritueel wassen van de overledene, een begrafenis binnen 24 uur en de eeuwigdurende grafrust. We geven je graag enkele handige tips waarmee je de beste Islamitische uitvaartverzekering voor jouw situatie vindt.

Wat is een Islamitische uitvaartverzekering?

Een Islamitische uitvaartverzekering werkt net zoals een normale uitvaartverzekering. Elke maand betaal je een premie aan de verzekeraar. Wanneer je overlijdt, dekt deze verzekering de kosten van je begrafenis.

Een Islamitische uitvaart wordt geregeld volgens voor moslims belangrijke rituelen en tradities. Denk aan:

 • Vóór de begrafenis:
  • Rituele wassing: Het lichaam van de overledene wordt drie keer gewassen. Dit gebeurt in een speciale ruimte door familie en geloofsgenoten.
  • Kafan: Het lichaam wordt gewikkeld in een witte doek, ook wel kafan genoemd, en dichtgeknoopt.
 • Tijdens de begrafenis:
  • Djanazah-gebed: Het gebed wordt in bijzijn van de overledene uitgesproken in de moskee, meestal door een Imam of één van de zonen van de overledene.
  • Begraven: De overledene wordt naar de begraafplaats gedragen door mannen. Bij het graf ligt de overledene op de rechterzij, met het gezicht richting Mekka.
 • Na de begrafenis:
  • Condoleance: Mensen kunnen op bezoek komen bij de familie en iets te eten meenemen om te delen.
  • Rouwperiode: Nabestaanden bidden veel en ontvangen condoleances. Ze bidden voor vergiffenis voor de overledene. Ook vragen ze om opname van de overledene in het paradijs.

Islamitische uitvaartverzekering met eeuwigdurende grafrust

Een ander belangrijke Islamitische traditie is de eeuwigdurende grafrust. Dit houdt in dat het graf van de overledene nooit wordt verwijderd. Het graf blijft dus altijd van de overledene. In Nederland zijn er beperkte mogelijkheden om begraven te worden met eeuwigdurende grafrust.

Zo kun je kiezen voor een speciale Islamitische begraafplaats. Ook zijn er bepaalde natuurbegraafplaatsen waar de eeuwigdurende grafrust wordt nageleefd. Op enkele natuurbegraafplaatsen zijn speciale plekken waar moslims naast elkaar te ruste worden gelegd.

Wat is de beste Islamitische uitvaartverzekering?

Als je een Islamitische uitvaart wilt regelen, heb je verschillende opties.

 • Speciale Islamitische uitvaartverzekering: Er zijn verzekeraars die speciale Islamitische uitvaartverzekeringen aanbieden. Deze verzekeringen richten zich specifiek op moslims en regelen je uitvaart op traditioneel Islamitische wijze.
 • Reguliere uitvaartverzekeraars: Ook reguliere uitvaartverzekeraars bieden vaak de mogelijkheid om een Islamitische uitvaart te regelen. Ze werken samen met moskeeën en hebben vaak ervaren uitvaartspecialisten in dienst die bekend zijn met Islamitische rituelen en tradities. Deze specialisten helpen je bij het plannen en uitvoeren van een Islamitische begrafenis op een respectvolle en passende manier.

Of je nu kiest voor een speciale Islamitische uitvaartverzekeraar of een reguliere uitvaartverzekeraar, het resultaat blijft hetzelfde: een traditionele Islamitische begrafenis, volledig volgens de belangrijke gebruiken voor moslims.

Tip! Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor een Islamitische uitvaartverzekering. Ga nu je uitvaartverzekering vergelijken op Geld.nl en vind direct de goedkoopste Islamitische uitvaartverzekering die naadloos aansluit op jouw uitvaartwensen.

Islamitische uitvaartverzekering voor begrafenis in buitenland

Ga je een Islamitische uitvaartverzekering afsluiten? Dan kun je kiezen tussen twee soorten verzekeringen:

 • Kapitaal uitvaartverzekering: Bij een kapitaal uitvaartverzekering of een uitvaartverzekering in geld krijgen je nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd na je overlijden. Ze kunnen dit geld gebruiken om de kosten van de begrafenis of crematie te betalen.
 • Natura uitvaartverzekering: Bij een natura uitvaartverzekering worden de diensten en producten voor de Islamitische begrafenis rechtstreeks door de verzekeraar verzorgd. Je nabestaanden hoeven dan niet zelf de kosten te betalen, omdat de verzekeraar dit voor hen regelt.

Wil je als moslim in het buitenland begraven worden, bijvoorbeeld in Turkije of Marokko? Dan is een kapitaal uitvaartverzekering de beste keuze. Je verzekert dan een van tevoren afgesproken geldbedrag. Zo kun je voldoende geld verzekeren voor een Islamitische begrafenis in het buitenland.

Op zoek naar de beste én goedkoopste Islamitische uitvaartverzekering?

Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod uitvaartverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind direct de beste én goedkoopste Islamitische uitvaartverzekering. Uitvaartverzekering vergelijken

De beste en goedkoopste Islamitische uitvaartverzekering? Vergelijk, kies & bespaar!
;