Contact

Kosten uitvaartverzekering

Wat kost een uitvaartverzekering?

Wat een uitvaartverzekering kost, is voor iedereen verschillend. De premie die je betaalt voor je uitvaartverzekering hangt namelijk af van zaken als je leeftijd, de hoogte van het verzekerd bedrag en de soort uitvaartverzekering die je kiest. Daardoor kunnen de kosten van een uitvaartverzekering uiteenlopen van een paar euro tot tientallen euro’s per maand.

Wat je betaalt voor je begrafenisverzekering hangt af van verschillende factoren.

Kosten uitvaartverzekering en leeftijd

Hoe jonger je bent als je een uitvaartverzekering afsluit, hoe lager je maandelijkse premie is. Dit komt omdat je als jongere langer premie betaalt. Daarnaast lopen kinderen en jonge mensen een relatief klein risico om te overlijden. Hoe ouder je bent, hoe hoger het risico is. Een begrafenisverzekering voor ouderen valt dan ook fors duurder uit dan een uitvaartverzekering voor een kind.

Kosten per soort uitvaartverzekering

Ga je een uitvaartverzekering afsluiten? Dan kun je doorgaans kiezen tussen twee soorten verzekeringen:

  • Natura uitvaartverzekering: Een natura uitvaartverzekering dekt direct de kosten van je begrafenis of crematie, inclusief diensten en producten zoals de uitvaart zelf, de kist en de zaalhuur. Hiermee regel je je uitvaart zonder dat er na je overlijden een geldbedrag wordt uitgekeerd.
  • Kapitaal uitvaartverzekering: Met een kapitaal uitvaartverzekering verzeker je een vooraf afgesproken geldbedrag. Deze begrafenisverzekering wordt ook wel een uitvaartverzekering in geld genoemd. Na je overlijden keert de verzekeraar het bedrag uit aan je nabestaanden, waarmee zij je begrafenis of crematie kunnen regelen.

Je betaalt doorgaans een hogere premie voor een kapitaal uitvaartverzekering. Hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de kosten van je uitvaartverzekering.

Een natura uitvaartverzekering is meestal de goedkoopste uitvaartverzekering.

Kosten uitvaartverzekering en verzekerd bedrag

Zowel bij een natura- als een kapitaal uitvaartverzekering is er altijd een bedrag verzekerd. Bij een kapitaal uitvaartverzekering krijgen je nabestaanden dit bedrag in geld. Met een natura uitvaartverzekering verzeker je een pakket van uitvaartdiensten ter waarde van een bepaald bedrag. Hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de kosten van je uitvaartverzekering.

Uitvaartwensen en kosten uitvaartverzekering

Een sober afscheid kost natuurlijk veel minder dan een uitgebreide begrafenis met een luxe rouwkist, bloemen en catering voor de gasten. De kosten van je uitvaartverzekering hangen dus ook af van je persoonlijke uitvaartwensen. Als je speciale uitvaartwensen hebt, betaal je een hogere premie voor je uitvaartverzekering.

Kosten uitvaartverzekering vergelijken

Wat een uitvaartverzekering kost, verschilt ook per uitvaartverzekeraar. De ene verzekeraar is voordeliger dan de andere. Ben je op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering voor jouw persoonlijke wensen en situatie? Tijdens het uitvaartverzekering vergelijken op Geld.nl geef je eenvoudig jouw uitvaartwensen aan. Ook vul je enkele gegevens over jezelf in. Vervolgens zie je direct welke uitvaartverzekering in jouw situatie het voordeligst is en hoe hoog je maandelijkse premie wordt.

De kosten van je uitvaartverzekering laag houden?

Op Geld.nl vergelijk je alle uitvaartverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste uitvaartverzekering die op jouw uitvaartwensen aansluit!Uitvaartverzekering vergelijken

De beste en goedkoopste uitvaartverzekering? Vergelijk, kies en bespaar!
;