Contact

Natura uitvaartverzekering

Wat is een natura uitvaartverzekering?

Een natura uitvaartverzekering keert na je overlijden geen geldbedrag uit. Je verzekert in plaats daarvan direct de diensten en producten die nodig zijn voor je uitvaart. Denk daarbij aan de begrafenis of crematie, de rouwkist en het regelen van de ceremonie. Heb je aanvullende uitvaartwensen zoals een luxere kist, bloemen of catering voor de gasten? Dan kun je dit soort diensten meeverzekeren.

Hoe werkt een natura uitvaartverzekering?

Ga je een uitvaartverzekering afsluiten? Dan kun je meestal kiezen tussen twee opties: een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een kapitaalverzekering of geldverzekering verzeker je een geldbedrag. Als je overlijdt, krijgen je nabestaanden dit bedrag uitbetaald om je uitvaart mee te regelen.

Met een natura uitvaartverzekering of dienstenverzekering verzeker je een pakket van diensten die nodig zijn om een waardig afscheid te regelen. Denk aan de kosten voor de begrafenis of crematie en de rouwkist. Ook aan zaken als het vervoer, de laatste verzorging en het opbaren van de overledene zijn meeverzekerd.

Naast deze diensten kun je vaak een vrij te besteden bedrag meeverzekeren. Met dit bedrag kunnen je nabestaanden specifieke uitvaartwensen betalen. Denk bijvoorbeeld aan bloemen in je favoriete kleur, luxe rouwkaarten of een rouwadvertentie in de krant.

In dit artikel lees je alles over het verschil tussen een natura- en kapitaalverzekering.

Natura uitvaartverzekering, de voor- en nadelen

We zetten de voor- en nadelen van een natura uitvaartverzekering voor je op een rij.

Voordelen natura uitvaartverzekering

  • Je uitvaartwensen liggen vast: Bij een natura uitvaartverzekering geef je van tevoren bij de uitvaartverzekeraar aan wat jij belangrijk vindt voor je uitvaart. Zo weten je nabestaanden precies wat jouw wensen zijn, zonder dat ze tijdens een moeilijke periode lastige beslissingen hoeven te maken.
  • Kosten uitvaart zijn gedekt: Als je een natura uitvaartverzekering hebt, dan worden de basisdiensten van de uitvaart betaald door de verzekering. Dit geeft rust, want je weet dat je nabestaanden niet voor onverwachte hoge kosten komen te staan.
  • Lage premie: De maandelijkse premie die je betaalt voor een natura uitvaartverzekering is vaak lager dan die voor een kapitaalverzekering. Hierdoor is deze verzekering een geschikte als je een klein budget hebt. Benieuwd wat jij aan premie gaat betalen? Ga nu uitvaartverzekeringen vergelijken en zie direct welke uitvaartverzekering past bij jouw laatste wensen én hoe hoog je premie wordt.

Nadelen natura uitvaartverzekering

  • Beperkte keuzevrijheid: Met een natura uitvaartverzekering ben je vaak aangewezen op een uitvaartondernemer van de uitvaartverzekeraar. Kies je een eigen uitvaartondernemer? Dan ontvang je vaak geen diensten, maar een beperkte vergoeding.
  • Mogelijk extra kosten: Hoewel de basisdiensten van de uitvaart gedekt zijn, kunnen er toch extra kosten bijkomen als je nabestaanden iets extra's willen. Bijvoorbeeld speciale bloemen of catering tijdens de afscheidsdienst. Deze kosten komen dan bovenop wat al gedekt is door de verzekering.
  • Maximale leeftijd: Bij de meeste uitvaartverzekeraars kun je een natura uitvaartverzekering afsluiten tot je maximaal tussen de 60 en 70 jaar oud bent. Dit komt omdat de kans op overlijden toeneemt naarmate je ouder bent.
  • Te veel betaalde premie wordt niet terugbetaald: Als je meer premie hebt betaald dan de kosten van de uitvaart, krijgen je nabestaanden dat geld niet terug. Dit betekent dat je misschien te veel betaalt voor je verzekering als je lang leeft.

Wanneer is een natura uitvaartverzekering geschikt voor mij?

Een natura begrafenisverzekering is een goede keuze zijn als je je nabestaanden wilt ontzorgen. Een natura uitvaartverzekering dekt de kosten van de uitvaart volledig, zodat je familie niet voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Heb je een beperkt budget? Ook dan is een natura uitvaartverzekering de meest geschikte uitvaartverzekering in jouw situatie. Voor een natura uitvaartverzekering betaal je vaak een lagere premie dan voor andere soorten uitvaartverzekeringen.

Ook als je graag wilt dat je uitvaart verloopt volgens je eigen wensen, zonder dat je familie hierover hoeft te beslissen, is een natura uitvaartverzekering een goede optie.

De beste en goedkoopste natura uitvaartverzekering?

Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod uitvaartverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste natura uitvaartverzekering voor jouw laatste wensen.Uitvaartverzekering vergelijken

De beste natura uitvaartverzekering voor jou vinden? Vergelijk, kies & bespaar!
;