Contact

Uitvaartverzekeraars

Welke uitvaartverzekeraars zijn er?

Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering maar weet je niet waar te beginnen? Geld.nl heeft een handig overzicht samengesteld van alle negen uitvaartverzekeraars in Nederland. Of je nu op zoek bent naar een natura-, kapitaal- of combinatie uitvaartverzekering, wij zetten alle uitvaartverzekeraars overzichtelijk voor je op een rij.

Welke uitvaartverzekeraars zijn er allemaal?

Er zijn negen verschillende uitvaartverzekeraars actief in Nederland, elk met hun eigen aanbod en voorwaarden. Of je nu kiest voor een grote naam of een kleinere speler, het belangrijkste is dat de begrafenisverzekering aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Grote uitvaartverzekeraars

Er zijn vier grote uitvaartverzekeraars actief in Nederland:

  • DELA: DELA is de grootste uitvaartverzekeraar in Nederland en België. De uitvaartverzekeraar heeft na overname van Yarden ruim 4,3 miljoen leden. Ze bieden kapitaal- en combinatie uitvaartverzekeringen aan. DELA regelt de uitvaart en heeft eigen faciliteiten zoals uitvaartcentra en crematoria.
  • Monuta: Bij Monuta kun je terecht voor een combinatie uitvaartverzekering. Daarnaast zijn er tal van Monuta begraafplaatsen en crematoria en helpt de uitvaartverzorger je nabestaanden met het regelen van de uitvaart.
  • a.s.r. (Ardanta): Bij Ardanta, onderdeel van a.s.r. verzekeringen, kun je een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Ardanta regelt de uitvaart niet zelf, maar werkt samen met uitvaartverzorgers door heel Nederland.
  • Lifetri: Lifetri is een Nederlandse uitvaartverzekeringsmaatschappij met zo'n 550.000 klanten. De uitvaartverzekeraar nam onlangs het klantenbestand van Klaverblad over. Lifetri biedt al een tijdje geen nieuwe polissen meer aan.

Verreweg de meeste mensen met een uitvaartverzekering zijn klant bij één van bovenstaande uitvaartverzekeraars.

Kleine uitvaartverzekeraars

Daarnaast zijn er nog vijf kleinere uitvaartverzekeraars in Nederland:

  • Twenthe Uitvaartverzekering: Bij Twenthe Uitvaart, vooral bekend in Twente, kun je een natura-sommenverzekering afsluiten. Hierbij verzeker je in één keer het totale bedrag voor je uitvaart. Deze uitvaartverzekeraar verzorgt zelf geen uitvaarten. Je kiest dus zelf een uitvaartverzorger uit.
  • EABN Uitvaartverzekering: EABN staat voor Eerste Algemene Begrafenisverzekering Nijkerk. Dit is een kleine uitvaartverzekeraar waarbij je ook terecht kunt voor uitvaarverzorging.
  • GUV Uitvaartverzekering: GUV is een uitvaartverzekeraar die vooral in de Achterhoek opereert. Wel kun je, waar in Nederland je ook woont, een uitvaartverzekering afsluiten bij GUV. Je kunt bij deze uitvaartverzekeraar een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. GUV heeft eigen uitvaartondernemers die je helpen bij het regelen van je begrafenis of crematie.
  • DLE uitvaartverzekering: DLE is een lokale uitvaartverzekeraar in het noorden van het land. Je kunt bij deze uitvaartverzekeraar een natura-sommenverzekering afsluiten. Ze verzorgen ook uitvaarten in Friesland, Overijssel en Drenthe.
  • De Laatste Eer Assen uitvaartverzekering: De Laatste Eer Assen is een lokale uitvaartverzekeraar en -onderneming in Drenthe. Je kunt hier een natura-sommenverzekeringen afsluiten. De verzekeraar is ook actief als uitvaartverzorger.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Welke uitvaartverzekering het meest geschikt is voor jouw situatie, hangt af van je persoonlijke wensen en budget. Ga uitvaartverzekeraars vergelijken om de uitvaartverzekering te vinden die het best bij je past. Je ziet direct welke uitvaartverzekering naadloos aansluit op jouw wensen én hoeveel premie je gaat betalen bij de verschillende uitvaartverzekeraars. Zo maak je altijd de beste keuze.

De beste uitvaartverzekeraars in Nederland vergelijken?

Op Geld.nl vergelijk je uitvaartverzekeringen van het meest complete aanbod van uitvaartverzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de voordeligste uitvaartverzekering die op jouw wensen aansluit.Uitvaartverzekering vergelijken

De beste uitvaartverzekeraars vinden? Vergelijk, kies & bespaar!