Contact

Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Kan je een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd?

Veel ouderen vragen zich af: kan je een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd? Bij de meeste uitvaartverzekeraars kun je een uitvaartverzekering afsluiten tot je 75e levensjaar. Ben je ouder dan 75? Dan is de enige optie meestal een koopsom uitvaartverzekering of uitvaartdeposito.

Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd, hoe werkt dat?

Ben je al op leeftijd en heb je nog geen uitvaartverzekering? Dan is een uitvaartverzekering afsluiten een verstandige keuze. Zo regel je je afscheid goed en voorkom je dat je nabestaanden achterblijven met hoge kosten.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kun je een uitvaartverzekering afsluiten tot je 75e levensjaar. Let op: hoe ouder je bent als je een uitvaartverzekering afsluit, hoe hoger de maandelijkse premie die je moet betalen. Dit komt omdat het risico op overlijden groter is op latere leeftijd.

Tip! Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor een begrafenisverzekering voor ouderen. Ga daarom altijd uitvaartverzekeringen vergelijken op Geld.nl. Je geeft eenvoudig je uitvaartwensen aan en ziet direct welke uitvaartverzekeringen op jouw wensen aansluiten. Ook zie je hoeveel premie je op jouw leeftijd gaat betalen. Zo kies je altijd de goedkoopste uitvaartverzekering voor jouw situatie uit.

Uitvaartverzekering afsluiten op latere leeftijd, waarop letten?

Wil je op latere leeftijd een begrafenisverzekering afsluiten? Houd dan rekening met de volgende zaken:

  • Wachttijd of carenzjaren: Als je op hogere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit, hanteren sommige verzekeraars een wachttijd of carenzjaren. Gedurende deze (meestal twee) jaren, keert de uitvaartverzekeraar geen of minder geld uit als je overlijdt. Deze wachttijd houdt het risico voor de verzekeraar zo laag mogelijk.
  • Gezondheidsverklaring: Als je een uitvaartverzekering afsluit, moet je een gezondheidsverklaring invullen. Dit is een vragenlijst over je gezondheid. Ben je chronisch ziek of heb je een medische aandoening? Dan betaal je een hogere premie voor je uitvaartverzekering. In sommige gevallen wijst een uitvaartverzekeraar je aanvraag af, zeker in combinatie met een hoge leeftijd.

Uitvaartverzekering voor 80-jarige of ouder

Ben je ouder dan 75 jaar? Dan is een uitvaartverzekering afsluiten vrijwel bij geen enkele uitvaartverzekeraar mogelijk. Wel zijn er nog steeds goede opties om je uitvaart goed te regelen. Bijvoorbeeld:

  • Sparen voor uitvaart: Je kunt natuurlijk zelf geld sparen voor je uitvaart. Het nadeel hiervan is dat je misschien eerder overlijdt dan je het volledige bedrag voor je uitvaart hebt gespaard. Ook kunnen je nabestaanden na je overlijden meestal niet direct bij je spaartegoeden, waardoor ze de kosten van je begrafenis of crematie zelf moeten voorschieten.
  • Uitvaartdeposito of koopsom uitvaartverzekering: Een uitvaartdeposito is een alternatief voor een uitvaartverzekering. Het is een speciale spaarrekening waarop je geld kunt storten voor je toekomstige uitvaartkosten. Dit doe je bij een uitvaartverzekeraar tegen een vast rentetarief. Het voordeel hiervan is dat je nabestaanden je uitvaart niet zelf voor hoeven te schieten. De uitvaartverzekeraar keert het bedrag uit aan je nabestaanden, waarvan ze direct de uitvaart kunnen regelen.

Wil je een uitvaartdeposito of koopsom uitvaartverzekering afsluiten? Dit kan bij DELA, Monuta en De Laatste Eer (DLE). Let op: de laatste uitvaartverzekeraar is alleen actief in Drenthe.

De beste én goedkoopste uitvaartverzekering op hoge leeftijd?

Op Geld.nl vergelijk je alle uitvaartverzekeringen in Nederland. Zo vind je direct de beste én goedkoopste uitvaartverzekering op latere leeftijd.Uitvaartverzekering vergelijken

De goedkoopste uitvaartverzekering op hoge leeftijd? Vergelijk, kies en bespaar!