Contact

Uitvaartverzekering gezin

Kan ik een uitvaartverzekering afsluiten voor het gezin?

Wil je een uitvaartverzekering voor het hele gezin afsluiten? Bij een uitvaartverzekering voor het gezin zijn alle gezinsleden op één polis verzekerd. Vaak zijn kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e-21e levensjaar. Dit kan voordeliger zijn dan aparte verzekeringen voor elk gezinslid.

Waarom uitvaartverzekering gezin afsluiten?

Je staat er natuurlijk liever niet bij stil, maar er kan onverwachts iets gebeuren met jou of één van je gezinsleden. Het is geruststellend om te weten dat je in geval van overlijden iets hebt geregeld voor je gezin. Een uitvaartverzekering voor je gezin beschermt jullie nabestaanden tegen de hoge kosten van een begrafenis of crematie en belangrijke zaken daaromheen.

Ook is het fijn om met al je gezinsleden bij dezelfde uitvaartverzekeraar verzekerd te zijn. Dit scheelt een hoop administratieve rompslomp. Je betaalt maandelijks premie voor je hele gezin in één keer en hebt geen omkijken naar verschillende polissen bij aparte uitvaartverzekeraars.

Hoe werkt uitvaartverzekering gezin?

Er bestaat geen speciale uitvaartverzekering voor het hele gezin. Maar als je een uitvaartverzekering gaat afsluiten, kun je wel direct je partner en kinderen meeverzekeren. Je staat dan met alle gezinsleden op dezelfde polis. Dit is vaak voordeliger dan per gezinslid een aparte uitvaartverzekering afsluiten.

Kinderen zijn vaak gratis of voor een klein bedrag meeverzekerd met hun ouder(s). Natuurlijk kun je ook een aparte uitvaartverzekering voor kinderen afsluiten, maar dit is meestal minder voordelig. Tijdens het verzekeringen vergelijken op Geld.nl geef je eenvoudig aan of je wilt dat je kinderen gratis zijn meeverzekerd. Je krijgt dan alle uitvaartverzekeringen te zien waar kinderen gratis meeverzekerd zijn.

Welke uitvaartverzekering voor gezin?

Als je een begrafenisverzekering voor het gezin wilt afsluiten, kun je kiezen uit twee soorten verzekeringen:

  • Kapitaal uitvaartverzekering: Met een kapitaal uitvaartverzekering of een uitvaartverzekering in geld verzeker je een geldbedrag. Welk bedrag je verzekert, hangt af van jouw uitvaartwensen en die van je gezinsleden. Na je overlijden keert de uitvaartverzekeraar het bedrag uit aan je nabestaanden. Hiermee kunnen zij je begrafenis of crematie regelen. In dit artikel lees je wat een gemiddelde uitvaart kost.
  • Natura uitvaartverzekering: Een natura uitvaartverzekering wordt ook wel een dienstenverzekering genoemd. Hiermee verzeker je geen geldbedrag, maar producten en diensten om je uitvaart mee te regelen. Denk niet alleen aan de begrafenis of crematie, maar ook aan het rouwvervoer, de rouwkist en de afscheidsdienst. Bij een natura uitvaartverzekering krijgen je nabestaanden geen geldbedrag. Wel kun je kiezen voor een combinatieverzekering, waarbij je diensten verzekert en daarnaast een vrij te besteden bedrag voor aanvullende uitvaartwensen.

Bedenk van tevoren goed welke uitvaartverzekering bij jouw gezin past. Een natura uitvaartverzekering is doorgaans het goedkoopst. Maar heb je speciale uitvaartwensen, bijvoorbeeld een Islamitische uitvaart of een uitvaart in het buitenland? Dan is een kapitaal uitvaartverzekering meer passend. Je leest hier meer over het verschil tussen een natura- of kapitaal uitvaartverzekering.

Tip! Tijdens je uitvaartverzekering vergelijken op Geld.nl geef je eenvoudig de uitvaartwensen van jouw gezin aan. Vervolgens zie je direct welke uitvaartverzekering het beste bij jouw gezinssituatie past en hoe hoog je premie wordt.

De beste en goedkoopste uitvaartverzekering voor je gezin?

Op Geld.nl vergelijk je direct alle uitvaartverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind direct de meest passende én voordeligste uitvaartverzekering voor jouw gezin!Uitvaartverzekering vergelijken

De goedkoopste gezins uitvaartverzekering? Vergelijk, kies & bespaar!
;