Contact

Uitvaartverzekering naar buitenland

Kun je met een uitvaartverzekering een uitvaart in het buitenland houden?

Stel je voor: je bent buiten Nederland geboren en zou na je overlijden graag in je geboorteland begraven willen worden. Dan is de vraag vaak: dekt een uitvaartverzekering een uitvaart in het buitenland? Ja, dit is mogelijk. We raden je een uitvaartverzekering in geld aan als je een laatste rustplaats in het buitenland wenst.

Beste uitvaartverzekering voor uitvaart in het buitenland

Niet elke uitvaartverzekering dekt een uitvaart in het buitenland. Ga je een begrafenisverzekering afsluiten? Dan kun je in Nederland kiezen voor twee soorten verzekeringen.

  • Natura uitvaartverzekering: Met een natura uitvaartverzekering verzeker je een dienstenpakket om je uitvaart mee te regelen. Denk aan de kosten van de begrafenis of crematie, de afscheidsdienst, rouwvervoer en de rouwkist.
  • Kapitaal uitvaartverzekering: Met een kapitaal uitvaartverzekering verzeker je een geldbedrag. Na je overlijden keert de uitvaartverzekeraar dit bedrag uit aan je nabestaanden, die vervolgens je uitvaart kunnen regelen.

Voor een uitvaart in het buitenland kun je het best een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Je verzekert dan een bedrag dat groot genoeg is voor de extra kosten die bij een begrafenis of crematie in het buitenland komen kijken. Een Islamitische uitvaartverzekering vergoedt vaak ook de kosten van een Islamitische begrafenis in het buitenland, bijvoorbeeld in Turkije of Marokko.

Kosten uitvaartverzekering voor buitenland

Maar met welke kosten moet je zoal rekening houden als je een uitvaart in het buitenland wenst? We zetten de meest voorkomende kosten voor je op een rijtje.

  • Repatriëring: Als je kiest voor een uitvaart in het buitenland, wordt je lichaam na overlijden overgebracht naar het land waar je begraven of gecremeerd wordt. Dit wordt ook wel repatriëring genoemd. De kosten hiervan lopen uiteen per land, maar gemiddeld moet je denken aan enkelen duizenden euro’s voor het overbrengen van de overledene.
  • Lichaam voorbereiden: Voordat het lichaam van de overledene overgebracht wordt naar het buitenland, moet het gebalsemd worden. Dit is een techniek waarbij het lichaam wordt behandeld met een speciale vloeistof, zodat de overledene langer intact blijft.
  • Kist: Als de overledene met het vliegtuig wordt vervoerd, moet het lichaam in een zinken kist worden geplaatst die lucht- en waterdicht is.
  • Documenten: Ook heb je enkele documenten nodig voordat de overledene overgebracht kan worden naar het buitenland. Denk aan een overlijdensverklaring van een arts en het paspoort of identiteitsdocument van de overledene.
  • Uitvaart in het buitenland: Ook betaal je natuurlijk kosten voor de uitvaart zelf. De kosten voor een begrafenis of crematie verschillen per land, maar je moet gemiddeld op enkele duizenden euro’s rekenen.

Het is belangrijk dat je een bedrag verzekert dat hoog genoeg is om de kosten van een uitvaart in het buitenland te dekken. Tijdens het uitvaartverzekering vergelijken op Geld.nl geef je eenvoudig jouw uitvaartwensen aan. Je ziet dan direct welke uitvaartverzekering voldoende geld vergoedt voor een uitvaart in het buitenland. Ook zie je hoe hoog je premie wordt.

De beste én goedkoopste uitvaartverzekering voor buitenland?

Op Geld.nl vergelijk je alle uitvaartverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind direct de beste én goedkoopste uitvaartverzekering voor jouw begrafenis of crematie in het buitenland.Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering voor buitenland? Vergelijk, kies & bespaar!