Contact

Uitvaartverzekering opzeggen

Krijg ik bij het opzeggen van mijn uitvaartverzekering geld terug?

Je kunt je uitvaartverzekering opzeggen bij je uitvaartverzekeraar. Deze controleert vervolgens of je recht hebt op uitbetaling van de waarde die je uitvaartverzekering tot dan toe heeft opgebouwd. Dit is alleen zo als je een uitvaartverzekering in geld hebt afgesloten. Ook hanteert de uitvaartverzekeraar vaak een maand opzegtermijn.

Uitvaartverzekering opzeggen, geld terug?

Heb je een kapitaal uitvaartverzekering afgesloten? Dan kun je soms je uitvaartverzekering afkopen. Dit betekent dat de verzekeraar de waarde die je begrafenisverzekering tot dan toe heeft opgebouwd aan je uitkeert. Een natura uitvaartverzekering kun je nooit afkopen, omdat je hiermee diensten verzekerd in plaats van een geldbedrag. Je kunt een natura uitvaartverzekering wel opzeggen, maar krijgt dan geen geld terug.

Let op: als je je uitvaartverzekering afkoopt, krijg je niet het volledige bedrag terug dat je aan premie hebt betaald, of het bedrag van je kapitaalverzekering. Er worden ook afkoopkosten in rekening gebracht. Je uitvaartverzekeraar kan precies voor je uitrekenen wat de afkoopwaarde van je verzekering is.

Als je je uitvaartverzekering opzegt door de polis af te kopen, ontvangen je nabestaanden na je overlijden geen geldbedrag om je uitvaart mee te betalen. Je bent dus niet meer verzekerd en moet een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten als je iets wilt regelen voor je afscheid.

Hoe kan ik mijn uitvaartverzekering opzeggen?

Je uitvaartverzekering opzeggen doe je bij je uitvaartverzekeraar. Vaak vind je in de online omgeving van de verzekeraar een online opzegformulier. Je kunt je uitvaartverzekering ook schriftelijk opzeggen, bijvoorbeeld per e-mail of per post.

Na je opzegging controleert de uitvaartverzekeraar of je recht hebt op betaling van de opgebouwde waarde van je uitvaartverzekering. Als blijkt dat je hier recht op hebt, maakt de uitvaartverzekering het bedrag binnen enkele weken aan je over.

Uitvaartverzekering opzeggen tips

We geven je graag enkele handige tips bij het opzeggen van je uitvaartverzekering. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor jouw situatie.

  • Premievrij maken: Een goed alternatief voor je uitvaartverzekering opzeggen, is je uitvaartverzekering premievrij maken. Je stopt dan met het betalen van premie, maar de uitvaartverzekering blijft wel bestaan. Na je overlijden wordt het bedrag dat je tot dan toe hebt opgebouwd, overgemaakt aan je nabestaanden. Hiermee kunnen zij je begrafenis of crematie dan (gedeeltelijk) betalen.
  • Nieuwe uitvaartverzekering: Als je je oude uitvaartverzekering opzegt, kun je het beste een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten. Op zoek naar een uitvaartverzekering die aan al je uitvaartwensen voldoet én betaalbaar is? Ga je uitvaartverzekering vergelijken op Geld.nl en vind direct de beste en goedkoopste uitvaartverzekering voor jouw situatie. Weet je niet zeker of je wel een uitvaartverzekering nodig hebt? Lees hierover meer in het artikel Uitvaartverzekering, wel of niet?
  • Uitvaartverzekering omzetten: Soms kun je je uitvaartverzekering bij dezelfde verzekeraar omzetten in een uitvaartpolis die beter bij je wensen aansluit. Wil je dit? Neem contact op met je uitvaartverzekeraar voor de mogelijkheden.
De goedkoopste uitvaartverzekering voor jouw situatie?

Op Geld.nl hebben we alle uitvaartverzekeringen in Nederland voor je op een rijtje gezet. Vergelijk en vind direct je nieuwe goedkope uitvaartverzekering die aan al je wensen voldoet.Uitvaartverzekering vergelijken

De beste en goedkoopste uitvaartverzekering? Vergelijk, kies & bespaar!