Contact

Uitvaartverzekering premievrij maken

Kan je je uitvaartverzekering premievrij maken?

Je uitvaartverzekering premievrij maken betekent dat je stopt met het betalen van premie. Je blijft echter wel verzekerd voor het bedrag dat je tot dan toe hebt opgebouwd. Na je overlijden keert de uitvaartverzekeraar dit bedrag uit aan je nabestaanden. Hiermee kunnen zij vervolgens je uitvaart regelen.

Wat is uitvaartverzekering premievrij maken?

Je uitvaartverzekering premievrij maken is dus stoppen met het betalen van premie. Maar anders dan bij je uitvaartverzekering opzeggen, blijft de verzekering wel bestaan. Bij de meeste verzekeraars blijf je verzekerd, maar voor een lager bedrag dan de oorspronkelijke verzekerde waarde.

Dit betekent dat de uitvaartverzekeraar het verzekerd bedrag opnieuw berekent. Het nieuwe verzekerde bedrag is afhankelijk van hoeveel premie je al betaald hebt in de loop der tijd. Ook kijkt de verzekeraar naar hoe hoog je maandpremie was. Na je overlijden keert de uitvaartverzekeraar het nieuwe verzekerde bedrag uit aan je nabestaanden. Die kunnen vervolgens je begrafenis of crematie regelen.

Voorwaarden uitvaartverzekering premievrij maken

Je uitvaartverzekering premievrij maken kan niet altijd. Of deze mogelijkheid er is, hangt onder meer af van je uitvaartpolis. Ook stellen uitvaartverzekeraars voorwaarden aan je begrafenisverzekering premievrij maken:

  • Je uitvaartverzekering loopt al enkele jaren. Hoe lang je al verzekerd moet zijn voordat je je uitvaartverzekering premievrij kunt maken, verschilt per uitvaartverzekeraar.
  • Je hebt geen betaalachterstanden in de premie van je uitvaartverzekering.
  • Jouw type uitvaartverzekering komt volgens de polisvoorwaarden van de verzekeraar in aanmerking voor premievrij maken.

Wil je je uitvaartverzekering premievrij maken? Neem dan contact op met je uitvaartverzekeraar. Die kan uitleggen aan welke voorwaarden je misschien nog meer moet voldoen én hoe hoog je nieuwe verzekerde bedrag wordt.

Let op! Voordat je besluit om je uitvaartverzekering premievrij te maken, is het belangrijk om te checken of het nieuwe verzekerde bedrag voldoende is om alle kosten van je uitvaart te dekken. Als het nieuwe bedrag niet hoog genoeg is, kun je een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten. Ga je uitvaartverzekering vergelijken om de goedkoopste uitvaartverzekering te vinden die al jouw uitvaartwensen vergoedt.

Uitvaartverzekering premievrij maken of afkopen?

In plaats van je uitvaartverzekering premievrij maken, kun je ook je uitvaartverzekering afkopen. Je stopt dan met het betalen van premie en zegt de uitvaartverzekering ook echt op. De uitvaartverzekeraar keert vervolgens de afkoopwaarde aan je uit. De afkoopwaarde van je uitvaartverzekering bestaat uit alle premie die je tot dan toe hebt betaald, min de administratieve kosten die de uitvaartverzekeraar rekent. Hoe hoog de afkoopwaarde uiteindelijk is, verschilt per verzekeraar.

Als je je uitvaartverzekering afkoopt, keert de verzekeraar na je overlijden geen geld uit. Je uitvaartverzekering premievrij maken is vaak een betere keuze als je je nabestaanden wilt beschermen tegen de hoge kosten van je uitvaart. Besluit je toch om je verzekering af te kopen? Vergeet dan niet om een nieuwe uitvaartverzekering af te sluiten. Zo weet je zeker dat je jouw nabestaanden niet met hoge kosten achterlaat.

Vind direct de laagste premie voor je uitvaartverzekering!

Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig alle uitvaartverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind direct de uitvaartverzekering met de laagste premie voor jouw uitvaartwensen.Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering met de laagste premie? Vergelijk, kies en bespaar!