Contact

Uitvaartverzekering voor kinderen

Kan je een uitvaartverzekering voor kinderen afsluiten?

Het verlies van een kind is de meest aangrijpende gebeurtenis die een gezin kan meemaken. Naast het emotionele leed komen er ook financiële zorgen om de hoek kijken, zoals de kosten van een uitvaart. Je kunt deze financiële last verlichten door een uitvaartverzekering voor je kind af te sluiten. In dit artikel lees je precies hoe een uitvaartverzekering voor kinderen werkt.

Uitvaartverzekering voor kinderen, hoe werkt dat?

Wil je een uitvaartverzekering voor je kind(eren) afsluiten? Dan heb je twee mogelijkheden.

Kind meeverzekeren op je eigen uitvaartverzekering

Heb je zelf een uitvaartverzekering? Bij de meeste uitvaartverzekeraars kun je je kind gratis of tegen een kinderpremie meeverzekeren op je eigen polis. Hoe lang dit kan, hangt af van de verzekeraar. Meestal kan dit totdat je kind ergens tussen de 18 en 25 jaar oud is.

Schrijf je jouw kind bij op je eigen uitvaartverzekering? Dan varieert de dekking per verzekeraar. Meestal zijn kinderen voor hetzelfde bedrag verzekerd als jij, maar sommige verzekeraars bieden een bepaald percentage van je premie of een vast bedrag voor kinderen.

Naast je eigen biologische kinderen kun je ook je pleeg-, stief- of adoptiekinderen meeverzekeren met je eigen uitvaartverzekering.

Eigen uitvaartverzekering voor kind

Heb je zelf geen uitvaartverzekering, of wil je om een andere reden een eigen uitvaartverzekering afsluiten voor je kind? Dat kan ook. Je betaalt voor kinderen een lage premie, omdat het risico op overlijden op jonge leeftijd klein is. Als je kind volwassen is, gaat de premie omhoog. Je kunt ook een uitvaartverzekering voor je gezin afsluiten.

Tip! Een uitvaartverzekering voor kinderen bespaart kosten op lange termijn. Als je je kind op jonge leeftijd verzekert, is de premie later lager dan wanneer ze zelf een uitvaartverzekering afsluiten op volwassen leeftijd. Bespaar geld door vroeg een uitvaartverzekering voor je kind te regelen!

Uitvaartverzekering voor ongeboren kinderen

Ben je zwanger en heb je een uitvaartverzekering? Dan is je ongeboren kindje ook met je meeverzekerd. Bij de meeste verzekeraars is je kindje verzekerd vanaf 20 weken zwangerschap tot maximaal 60 dagen na de geboorte. Dit verschilt per verzekeraar dus check de voorwaarden van je uitvaartverzekering.

Als er iets met je ongeboren of pasgeboren baby gebeurt, keren de meeste verzekeraars een vast bedrag of een bepaald percentage van jouw dekking uit. De dekking is dus niet gelijk aan die van je eigen uitvaartverzekering.

Is je baby geboren? Laat het de uitvaartverzekeraar weten. Je kind wordt dan bijgeschreven op je polis.

Tip! Ben je zwanger en heb je nog geen uitvaartverzekering? Het is verstandig om daar toch eens over na te denken. Ook op volwassen leeftijd kun je een goedkope uitvaartverzekering afsluiten. Ga je uitvaartverzekering vergelijken op Geld.nl en zie direct welke uitvaartverzekeringen aansluiten op jouw wensen en hoe hoog je premie wordt.

Welke uitvaartverzekering kinderen?

Je staat er liever niet bij stil, maar als je kind iets overkomt, wil je de uitvaart natuurlijk goed geregeld hebben. Sta dus niet alleen stil bij je eigen uitvaartwensen, maar ook bij wat je zou willen als je kind iets overkomt. Controleer vervolgens of jouw uitvaartverzekering genoeg vergoedt om de kosten te dekken.

Tijdens het verzekeringen vergelijken op Geld.nl geef je eenvoudig aan wat je uitvaartwensen zijn. Op basis daarvan zie je precies welke uitvaartverzekeringen passen bij jouw behoeften en hoe hoog de premie wordt. Op deze manier kies je altijd de juiste uitvaartverzekering en weet je zeker dat alles goed geregeld is. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen.

De beste uitvaartverzekering voor jou en je kinderen?

Op Geld.nl vergelijk je uitvaartverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de beste en meest betaalbare uitvaartverzekering voor het hele gezin.Uitvaartverzekering vergelijken

De beste uitvaartverzekering voor kinderen? Vergelijk, kies & bespaar!