Contact

Uitvaartverzekering wel of niet

Waarom wel of geen uitvaartverzekering?

Is een uitvaartverzekering wel of niet nodig? Deze vraag stellen veel mensen als ze nadenken over het financiële plaatje van hun uitvaart. Een gemiddelde uitvaart kost al snel tussen de € 7.000 en € 11.000. Een fors bedrag, zeker als je niet voldoende spaargeld hebt om dit in één keer te betalen. Zelfs met genoeg spaargeld biedt een uitvaartverzekering voordelen, aangezien je nabestaanden de begrafenis of crematie niet direct hoeven voor te schieten. In dit artikel lees je of je in jouw situatie je wel of geen uitvaartverzekering nodig hebt.

Uitvaartverzekering, wel of niet nodig?

Een uitvaartverzekering is handig als je niet voldoende spaargeld of andere financiële middelen hebt om je begrafenis of crematie te betalen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, voorkom je dat je nabestaanden de kosten van jouw uitvaart moeten voorschieten. Er is dus altijd voldoende geld om je uitvaart te regelen zoals jij dat graag wilt.

Rondom je overlijden en uitvaart moet veel geregeld worden. Een begrafenisverzekering dekt niet alleen de financiële kosten van je afscheid, maar staat je geliefden ook bij in het regelen hiervan. Een uitvaartverzekering ontzorgt je nabestaanden dus, waardoor zij zich kunnen richten op het rouwproces.

Waarom wel of geen uitvaartverzekering afsluiten?

Of je wel of niet voor een uitvaartverzekering kiest, is een persoonlijke keuze. Wel zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden bij het maken van die keuze.

  • Hoge uitvaartkosten: Sommige mensen sluiten geen uitvaartverzekering af om geld te besparen. Goed om te weten: de premie voor een uitvaartverzekering is meestal betaalbaar. Heb je geen uitvaartverzekering én niet genoeg spaargeld? Dan laat je jouw nabestaanden dus achter met hoge uitvaartkosten.
  • Premie uitvaartverzekering: Hoe jonger je bent als je een uitvaartverzekering afsluit, hoe lager de premie. Maar ook op latere leeftijd kun je prima een goedkope uitvaartverzekering afsluiten. Ga je uitvaartverzekering vergelijken en vind direct de goedkoopste uitvaartverzekering voor jouw persoonlijke wensen.
  • Kinderen meeverzekerd: Kinderen zijn vaak gratis of tegen een klein bedrag meeverzekerd op de polis van je uitvaartverzekering. Je wilt er niet aan denken, maar als je kinderen iets zou overkomen, kun je ze een waardig afscheid geven zonder zorgen over hoge uitvaartkosten. Een aparte uitvaartverzekering voor kinderen afsluiten kan ook.
  • Uitvaart betalen met spaargeld: Zelfs als je voldoende spaargeld hebt om de kosten van je begrafenis of crematie te dekken, is een uitvaartverzekering een verstandige keuze. Net na je overlijden hebben je nabestaanden namelijk niet direct toegang tot je (spaar)rekening. Mogelijk moeten je geliefden de kosten voor je uitvaart dus eerst zelf voorschieten. Met een uitvaartverzekering kunnen je nabestaanden direct je uitvaart regelen zonder eerst hoge kosten voor te schieten.

Houd er ook rekening mee dat je mogelijk eerder overlijdt dan je het volledige bedrag voor je uitvaart bij elkaar gespaard hebt. Met een uitvaartverzekering ben je direct na het afsluiten verzekerd als je komt te overlijden.

Daarnaast kan spaargeld minder waard worden door inflatie, waardoor het misschien niet genoeg is om je toekomstige uitvaartkosten te dekken. Met een geïndexeerde uitvaartverzekering stijgt de waarde van de uitkering mee met de inflatie, zodat je nabestaanden altijd genoeg geld ontvangen om de uitvaartkosten te betalen.

Is een uitvaartverzekering verplicht?

Een uitvaartverzekering is niet verplicht in Nederland. Toch heeft zo’n 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering beschermt je nabestaanden tegen het voorschieten van hoge uitvaartkosten, ook als je voldoende spaargeld hebt.

Maak de keuze die bij jouw situatie past. Onze handige vergelijkingssite kan je helpen met het vinden van de goedkoopste uitvaartverzekering die bij jouw persoonlijke wensen en situatie past.

Op zoek naar de beste en goedkoopste uitvaartverzekering?

Op Geld.nl vergelijk je alle uitvaartverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste uitvaartverzekering die aan jouw wensen voldoet!Uitvaarterzekering vergelijken

Goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!