Contact

Uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring

Bestaat er een uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring?

Ga je een uitvaartverzekering afsluiten? Dan moet je vaak een gezondheidsverklaring invullen. Dit zijn enkele korte vragen over je gezondheid. Dit helpt de uitvaartverzekeraar met het berekenen van je premie. Een uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring afsluiten kan (bijna) nergens.

Wat is de gezondheidsverklaring bij uitvaartverzekering?

Wanneer je een uitvaartverzekering aanvraagt, moet je doorgaans een gezondheidsverklaring invullen. Deze verklaring helpt de uitvaartverzekeraar bij het bepalen van jouw premie. Als je (chronisch) ziek bent of gezondheidsproblemen hebt, vergroot dit het risico op vroegtijdig overlijden. Het is belangrijk dat de verzekeraar op de hoogte is van eventuele gezondheidsproblemen, zodat ze je een passende premie kunnen aanbieden.

Ben je ziek of heb je een bepaalde gezondheidsaandoening? Dan betaal je vaak een hogere premie vanwege het verhoogde risico. Bij sommige uitvaartverzekeraars geldt bovendien een wachttijd. Als je binnen een bepaalde tijd (meestal twee jaar) na het afsluiten van de uitvaartverzekering overlijdt, keert de verzekeraar geen of minder geld uit.

Als veel mensen relatief kort voor hun overlijden een uitvaartverzekering afsluiten, kost dat uitvaartverzekeraars veel geld. De betaalde premie dekt dan niet alle uitvaartkosten. Daarom betalen mensen met een hoger risico op overlijden meer premie. Zo blijft de uitvaartverzekering eerlijk en betaalbaar voor iedereen.

Bestaat er een uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring?

Je kunt bijna nergens een begrafenisverzekering zonder gezondheidsverklaring afsluiten. Wel kan de striktheid van de medische acceptatie verschillen per verzekeraar.

Waar de ene verzekeraar je misschien weigert vanwege bepaalde gezondheidsproblemen, kun je bij een andere verzekeraar nog steeds een uitvaartverzekering afsluiten, zij het tegen een aangepaste (hogere) premie.

Geen medische acceptatie bij uitvaartverzekering, wat nu?

In sommige gevallen is het moeilijk om een uitvaartverzekering af te sluiten als je ernstig ziek bent of andere gezondheidsproblemen hebt. Misschien ben je geweigerd bij het aanvragen van een uitvaartverzekering.

Wil je toch iets regelen voor je uitvaart? Dan is een koopsomverzekering of een uitvaartdeposito misschien iets voor jou. Bij een uitvaartdeposito zet je in één keer een bedrag vast bij de uitvaartverzekeraar. Je ontvangt rente over het bedrag.

Als je overlijdt, keert de uitvaartverzekeraar het bedrag plus de opgebouwde rente uit aan je nabestaanden. Hiervan kunnen zij vervolgens jouw begrafenis of crematie regelen.

Tips uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring

Tot slot geven we je graag enkele handige tips voor het aanvragen van een uitvaartverzekering en de gezondheidsverklaring.

  • Vul de gezondheidsvragen eerlijk in: Als je niet eerlijk bent geweest, keert de uitvaartverzekeraar na je overlijden namelijk geen of (veel) minder geld uit.
  • Vergelijk uitvaartverzekeringen: Niet elke uitvaartverzekeraar is even streng met medische acceptatie. Ga altijd uitvaartverzekeringen vergelijken om te zien bij welke verzekeraars je terecht kunt. Ook zie je direct welke uitvaartverzekering in jouw situatie het goedkoopst is.
  • Later nogmaals uitvaartverzekering aanvragen: Dat je nu niet geaccepteerd wordt voor een uitvaartverzekering, betekent niet altijd dat je nooit een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Verandert er iets in jouw medische situatie? Probeer dan altijd nogmaals een uitvaartverzekering af te sluiten.
De beste én goedkoopste uitvaartverzekering voor jouw situatie?

Op Geld.nl vergelijk je alle uitvaartverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste uitvaartverzekering voor jouw gezondheidssituatie.Uitvaartverzekering vergelijken

De beste uitvaartverzekering voor jouw situatie? Vergelijk, kies & bespaar!