Contact

Waarde uitvaartverzekering

Hoeveel is mijn uitvaartverzekering waard?

Benieuwd naar wat je uitvaartverzekering waard is? Met de waarde van je uitvaartverzekering kunnen twee verschillende dingen worden bedoeld: de waarde of het bedrag dat de uitvaartverzekeraar na je overlijden uitkeert, of de afkoopwaarde. De afkoopwaarde is het bedrag dat de verzekeraar uitkeert als je je uitvaartverzekering opzegt. De afkoopwaarde van je uitvaartverzekering ligt doorgaans een stuk lager dan de waarde die je verzekeraar uitkeert als je overlijdt.

Verzekeringswaarde uitvaartverzekering

De verzekeringswaarde van je uitvaartverzekering is het bedrag dat de verzekeraar uitkeert na je overlijden. Heb je een natura uitvaartverzekering? Dan vergoedt de uitvaartverzekeraar bij overlijden een dienstenpakket van een bepaalde waarde. Met een kapitaal uitvaartverzekering verzeker je een vooraf afgesproken bedrag. Na je overlijden kunnen je nabestaanden met dit bedrag je begrafenis of crematie regelen.

In een ideale situatie is de verzekeringswaarde van je uitvaart voldoende om je begrafenis of crematie volledig mee te betalen. Een gemiddelde uitvaart kost in Nederland tussen de € 7.000 en € 11.000. Heb je daarnaast aanvullende uitvaartwensen, bijvoorbeeld een uitvaart in het buitenland of een Islamitische uitvaart? Dan moet je doorgaans een hoger bedrag verzekeren.

Je kunt de verzekeringswaarde van je uitvaartverzekering terugvinden op je uitvaartpolis of in de online omgeving van je uitvaartverzekering.

Tip! Heb je al een langere tijd een uitvaartverzekering? Dan ben je misschien onderverzekerd. In de polis van je uitvaartverzekering kun je zien of je uitvaartverzekering waardevast of geïndexeerd is. Dit betekent dat de waarde van je uitvaartverzekering meestijgt met de prijsschommelingen in de markt. Is jouw uitvaartpolis niet waardevast? Dan kan een aanvullende uitvaartverzekering soms nodig zijn.

Afkoopwaarde uitvaartverzekering

De afkoopwaarde van je uitvaartverzekering is vrijwel altijd lager dan de waarde die de uitvaartverzekering uitkeert bij overlijden. Met een uitvaartverzekering in geld bouw je een geldbedrag op, dat de uitvaartverzekeraar na je overlijden uitkeert aan je nabestaanden om je uitvaart mee te regelen. Als je je verzekering opzegt, keert de verzekeraar een deel van de opgebouwde waarde aan je uit: de afkoopwaarde.

Deze afkoopwaarde is iets anders dan de uitkering na je overlijden. Als je je uitvaartverzekering afkoopt, maakt de uitvaartverzekeraar namelijk de nodige (administratieve) kosten, bijvoorbeeld voor het berekenen van de waarde van je uitvaartverzekering. Deze kosten worden ook wel afkoopkosten genoemd.

Hoeveel afkoopkosten je betaalt als je je uitvaartverzekering afkoopt, verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft namelijk zijn eigen methode om de waarde van je uitvaartverzekering te berekenen. Wil je de precieze afkoopwaarde van je uitvaartverzekering weten? Neem dan contact op met je uitvaartverzekeraar.

Tip! Wil je je uitvaartverzekering afkopen? Dan ben je na je overlijden niet meer verzekerd voor je uitvaart. Een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten beschermt je nabestaanden tegen de hoge kosten van je begrafenis of crematie. Tijdens je uitvaartverzekering vergelijken geef je eenvoudig je uitvaartwensen op. Vervolgens zie je direct welke uitvaartverzekering bij je situatie past én het goedkoopst is. Zo bespaar je fors op de kosten van je uitvaartverzekering.

Is jouw uitvaartverzekering voldoende geld waard?

Op Geld.nl vergelijk je alle uitvaartverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste uitvaartverzekering met voldoende waarde om jouw uitvaart te bekostigen!Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering met voldoende waarde? Vergelijk, kies en bespaar!