Woonverzekering

Bedrijfspand verzekeren

Welke verzekering voor bedrijfspand?

Ben je eigenaar van een bedrijfspand, dan kun je hiervoor een gebouwenverzekering afsluiten. Dit is een soort opstalverzekering, maar dan voor bedrijfspanden. Je bedrijfspand verzekeren met een gebouwenverzekering is niet verplicht, maar veel hypotheekverstrekkers stellen het wel als voorwaarde als je een hypotheek wilt afsluiten om een bedrijfspand te financieren.

Dekking verzekering bedrijfspand

Met een gebouwenverzekering verzeker je je bedrijfspand tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak. Horen bij het bedrijfspand ook nog enkele bijgebouwen? Dan zijn deze vaak meeverzekerd, mits ze gebruikt worden voor het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten. Silo’s en opslagcontainers worden niet tot het bedrijfsgebouw gerekend en zijn dus niet meeverzekerd.

Verzekering bedrijfspand – Verzekerd waarde

De verzekerde waarde is het bedrag waartegen het pand is verzekerd en wordt bepaald door de herbouwwaarde of verkoopwaarde. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om het bedrijfspand op dezelfde locatie opnieuw te bouwen. De verkoopwaarde is het bedrag dat het gebouw opbrengt bij een openbare verkoop. De verzekeraar gaat hierbij uit van het meest geschikte verkoopmoment.

Bedrijfspand verzekeren - Schade-expert

In dit meeste gevallen zal de verzekeraar bij een bedrijfspand de waarde laten bepalen door een deskundige taxateur. Het voordeel hiervan is dat er geen risico is op onderverzekering, omdat jij en de verzekeraar al overeenstemming hebben bereikt over de verzekerde waarde.

De meeste verzekeraars stellen wel als voorwaarde dat de taxatie van het pand elke drie jaar opnieuw plaatsvindt. Dit is van belang, omdat de waarde van het bedrijfspand door een verbouwing of ontwikkelingen op de vastgoedmarkt in de loop der jaren kan stijgen of juist dalen.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod woonverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 350 euro per jaar! Woonverzekering vergelijken