Wat dekt een glasverzekering?
Een glasverzekering is een aanvullende verzekering die je bij je inboedel,- opstal- of woonverzekering afsluit. Met een glasverzekering verzeker je je ruiten en al het glas dat bij je woning hoort. Naast je ramen verzeker je met de glasverzekering ook glas in een dakraam, deur of lichtkoepel. In dit artikel lees je precies wat een glasverzekering allemaal dekt.
Glasverzekering dekking
Een glasverzekering afsluiten is een verstandige keuze. Stel je voor: je buurjongen schopt per ongeluk een voetbal door je ruit, of de ruit breekt door storm of noodweer. Een nieuwe ruit op maat is vrij prijzig. Een glasverzekering vergoedt deze kosten.
Maar er zijn ook ruitschades die je glasverzekering niet vergoedt, zoals schade door:
- Opzet
- Slecht of achterstallig onderhoud
- Een verbouwing
Ook ruitschades door brand, inbraak en ontploffing vallen niet onder je glasverzekering. Je opstalverzekering vergoedt dit soort schades wel. Huur je je woning, dan vallen deze schades onder de opstalverzekering die de verhuurder heeft afgesloten voor het pand.
Controleer de voorwaarden van je glasverzekering
Het verschilt per verzekeraar welke soorten glas en welke ruitschades precies worden gedekt. Zo heb je bij schades door bijvoorbeeld een thermische breuk in dubbelglas soms alleen recht op een vergoeding als de ramen niet ouder zijn dan tien jaar. Controleer altijd goed de voorwaarden van je eigen glasverzekering. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!
Glasverzekering voor koophuis
Heb je een koopwoning? Dan sluit je een glasverzekering meestal af bij je opstalverzekering of je woonverzekering. Een woonverzekering is een combinatie tussen een inboedel- en een opstalverzekering. Bij sommige opstal- en woonverzekeringen is een glasverzekering zelfs standaard inbegrepen.
Goed om te weten! Als je tijdens het woonverzekeringen vergelijken op Geld.nl aangeeft dat je een glasverzekering wilt, tonen we je alle verzekeringen met een dekking voor glas. Dit zijn verzekeringen met een aanvullende glasverzekering óf woonverzekeringen waarbij de glasverzekering standaard is inbegrepen.
Glasverzekering huurwoning nodig
In je huurcontract staat of de verhuurder al een glasverzekering heeft afgesloten. Vaak is dit het geval. Als dat niet zo is, moet je zelf een glasverzekering afsluiten. Dit regel je dan via de aanvullende glasverzekering bij je inboedelverzekering.
Glasverzekering kosten
De kosten voor de glasverzekering verschillen per situatie. Heb je bijvoorbeeld een glazen serre of dakramen? Dan betaal je meer voor je glasverzekering. Ook betaal je meer voor een glasverzekering voor een vrijstaande woning dan voor een tussenwoning of appartement.
Tip! Direct zien wat een glasverzekering bij jouw inboedel-, opstal- of woonverzekering kost? Op onze onafhankelijke vergelijkingssite vind je vandaag nog de goedkoopste glasverzekering voor jouw woonsituatie.
Eigen risico glasverzekering
Het eigen risico voor je glasverzekering verschilt per verzekeraar. Er zijn glasverzekeringen waarbij je geen eigen risico betaalt als je een schade meldt. Ook zijn er verzekeringen waarbij je bijvoorbeeld de eerste 50 of zelfs 250 euro zelf betaalt bij een ruitschade. Controleer dit dus ook even goed als je een glasverzekering afsluit.