Woonverzekering

Glasverzekering

Wanneer sluit je een glasverzekering af?

Het kan iedereen wel eens overkomen. Een bal door het raam, een ladder die door de ruit valt of een ruit die ingegooid is. Een glasverzekering bij je woonverzekering dekt eventuele schade aan de ramen van een woning. Met een glasverzekering hoef jij je geen zorgen meer te maken over ruitbreuk.

Glasverzekering dekking

Bij glasbreuk gaat het uitsluitend om ramen die bedoeld zijn om licht door te laten. Dat betekent dat aquaria of spiegels niet zijn verzekerd. Glas is met een glasverzekering verzekerd tegen "alle van buiten komende onheilen". Daar valt dus ongeveer alles onder wat met het glas kan gebeuren. Schade als gevolg van een natuurramp is niet meeverzekerd. De glasverzekering dekt ook geen schade aan glas met als oorzaak een inbraak, brand of verbouwing. Deze schade door inbraak, brand of verbouwing is gedekt onder de opstalverzekering en/of inboedelverzekering.

Glasverzekering afsluiten

Het verzekeren van glas kan op drie manieren: via een aanvullende dekking op de opstalverzekering, via een aanvulling op de inboedelverzekering of door het afsluiten van een aparte glasverzekering.

Wanneer je woning duurder glaswerk bevat, bijvoorbeeld glas-in-lood of geslepen glas, dan is het vaak verstandig een aparte glasverzekering af te sluiten en niet te kiezen voor een aanvulling op je inboedelverzekering of opstalverzekering. Bekijk de mogelijkheden om dit bij dezelfde verzekeraar te doen als waar je een inboedelverzekering of opstalverzekering hebt afgesloten. Bij schade zorgt dat meestal voor een snellere afhandeling. Ook levert het in de meeste gevallen een premievoordeel op.

Glasverzekering huurwoning

Met een glasverzekering hoef je je geen zorgen te maken om glasbreuk. Het maakt voor een glasverzekering niet uit of je de eigenaar bent van de woning of dat het een glasverzekering voor een huurwoning betreft. Ook het glas van een huurwoning moet verzekerd worden. Dit kan door de eigenaren gedaan worden, maar in sommige gevallen wordt dit door de huurders gedaan.

Woon je in een huurwoning, dan is een woonverzekering afsluiten soms overbodig. De verhuurder zorgt namelijk voor de opstalverzekering van het pand. Doorgaans heb je dus aan een inboedelverzekering voldoende. Je kunt in het huurcontract terugvinden of glas verzekerd is. Is dit niet het geval, dan moet je zelf een glasverzekering voor de huurwoning nemen. Je kunt glas als extra dekking laten opnemen bij de inboedelverzekering.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod woonverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 350 euro per jaar! Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;