Woonverzekering

Herbouwwaarde berekenen

Wat is herbouwwaarde en hoe bereken ik deze?

Om te bepalen hoeveel premie je moet betalen voor je woonverzekering, kijkt de verzekeraar naar de herbouwwaarde van je woning. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plaats opnieuw op te bouwen als het verwoest raakt. De herbouwwaarde van je woning is niet gelijk aan de verkoopwaarde.Je kunt de herbouwwaarde van je woning het beste vaststellen met een zogenaamde herbouwwaardemeter.

Herbouwwaarde woning bepalen

De herbouwwaarde wordt bepaald in twee stappen. Eerst wordt het woningtype bepaald en vervolgens wordt het afwerkingsniveau van de woning bepaald. Als de afwerking van de woning afwijkt van wat gemiddeld is voor het betreffende woningtype, wordt de herbouwwaarde naar boven of naar beneden bijgesteld.

De ligging van de woning kan ook invloed hebben op de herbouwwaarde. Als de locatie moeilijk bereikbaar is, zijn er voor de herbouw speciale hulpmiddelen nodig. Hierdoor wordt herbouw duurder en zal de herbouwwaarde dus hoger worden.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod woonverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende woonverzekering tegen de laagste premie. Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten