Woonverzekering

Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

Wat zijn de voordelen van een verzekeringspakket?

Veel verzekeraars bieden je de mogelijkheid om meerdere verzekeringen in één pakket af te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld je opstalverzekering en inboedelverzekering samen afsluiten in een verzekeringspakket, ook wel woonverzekering genoemd. Ook kun je je inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering combineren in een verzekeringspakket. Wat een aansprakelijkheidsverzekering is en wat de voor- en nadelen van een verzekeringspakket zijn, lees je in onderstaand artikel.

Inboedel aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je in je privéleven onbedoeld toebrengt aan personen of zaken van anderen. Denk hierbij aan letsel of aantasting van de gezondheid en beschadiging of vernietiging. Ben je bijvoorbeeld betrokken bij een ongeluk en schuldig aan het letsel van een ander of ben je op straat aan het voetballen en trap je de bal door de ruit van de buurman? Dan biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking voor deze schade. 

Voordelen WA en inboedelverzekering in één pakket

De meeste verzekeraars bieden een pakket aan waar je je opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in onder kunt brengen. Een voordeel van zo’n verzekeringspakket is dat er in geval van schade geen misverstand kan ontstaan over wie welke schade moet vergoeden. Daarnaast krijg je bij de meeste verzekeraars een premiekorting. Je betaalt doorgaans minder voor een pakket dan voor verschillende losse verzekeringen. Hoeveel korting je krijgt, is afhankelijk van de verzekeraar en het aantal verzekeringen dat je in het pakket onderbrengt.

Voordeel van een verzekeringspakket is verder dat de verschillende verzekeringen dezelfde vervaldatum hebben. De vervaldatum is de dag waarop het nieuwe verzekeringsjaar voor verzekeringen ingaat. Doordat meerdere verzekeringen op dezelfde dag vervallen, is het makkelijker om over te stappen van de ene naar de andere maatschappij.

Nadeel inboedel en aansprakelijkheidsverzekering in één pakket

Een reden om je opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering niet in één verzekeringspakket onder te brengen, is het verschil in kwaliteit en kosten tussen verzekeringen van verzekeringsmaatschappijen. Biedt een maatschappij een goede en goedkope inboedelverzekering aan, dan wil dat niet automatisch zeggen dat deze ook een even goede en voordelige aansprakelijkheidsverzekering aanbiedt. Het kan dus zijn dat een verzekeraar de goedkoopste inboedelverzekering aanbiedt, maar dat de aansprakelijkheidsverzekering bij deze verzekeraar relatief duur is.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod verzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende woonverzekering tegen de laagste premie! Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;