Contact

Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

Wat is een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering?

Veel mensen sluiten bij hun inboedelverzekering direct een aansprakelijkheidsverzekering af. Zo ben je niet alleen verzekerd voor schade aan je inboedel, maar ook voor schades die je per ongeluk zelf bij anderen veroorzaakt. In dit artikel geven we je enkele handige tips voor het kiezen van de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie.

Dekking inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je schades aan je inboedel, bijvoorbeeld door storm, brand, inbraak of diefstal. Kies je voor een allrisk inboedelverzekering? Dan ben je ook verzekerd voor schades aan je inboedel door een ongelukje van jezelf of je gezinsleden.

De aansprakelijkheidsverzekering verzekert schades aan spullen van anderen, waarvoor jij aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld als je bij een vriend een dure vaas omstoot of als je kind zijn fietsje tegen de auto van de buurman laat vallen en er een lelijke kras ontstaat.

Waarom aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Bovengenoemde voorbeelden zijn ongelukjes waarbij je de schade vaak zelf nog wel kunt betalen. Maar stel je voor dat die kapotte vaas een zeer bijzonder exemplaar is dat enkele tienduizenden euro’s waard is? Of dat je door een ongelukje letselschade veroorzaakt bij iemand? Dat soort schades lopen flink in de papieren. Daarom is het verstandig om altijd een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Voor enkele euro’s per maand weet je zeker dat de tegenpartij door jou veroorzaakte schades vergoed krijgt van je verzekeraar.

Let bij je keuze voor een aansprakelijkheidsverzekering altijd op het maximaal verzekerd bedrag. Dit verschilt per verzekeraar en loopt uiteen van maximaal 1.250.000 euro tot 2.500.000 euro per schadegeval.

Verschil WA- en aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering waar we het in dit artikel over hebben, wordt ook wel een AVP-verzekering genoemd. Een WA verzekering is eigenlijk een aansprakelijkheidsverzekering voor auto's en andere voertuigen. Zo is een WA autoverzekering een aansprakelijkheidsverzekering voor schade die je met je auto toebrengt bij anderen. De AVP die je afsluit bij je inboedelverzekering vergoedt schades die je veroorzaakt met voertuigen juist niet.

Anders dan een WA verzekering voor bijvoorbeeld een auto of een motor, is een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) niet verplicht. Maar zoals je hierboven kunt lezen, is het wel verstandig deze verzekering af te sluiten.

Voordeel inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering samen afsluiten

Een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten heeft als voordeel dat je vaak korting krijgt van de verzekeraar als je beide verzekeringen tegelijk afsluit. Deze korting loopt op tot enkele tientallen euro’s per jaar.

Tip! Heb je een koopwoning? Dan heb je naast een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering ook een opstalverzekering nodig. Wij raden je aan om die te combineren in een woonverzekering. Zo krijg je nog meer korting op je premie en heb je bij schades maar één aanspreekpunt. Wel zo overzichtelijk! Ga vandaag nog verzekeringen vergelijken op Geld.nl en vind de beste deal voor jouw situatie!

Op zoek naar een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering?Op Geld.nl vergelijk je inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen van het grootste aanbod verzekeraars in Nederland. Je vindt dus altijd de goedkoopste inboedel- met aansprakelijkheidsverzekering voor jouw persoonlijke situatie! Inboedelverzekering vergelijken
;