Woonverzekering

Lekkage badkamer verzekering

Wat dekt de verzekering bij lekkage in de badkamer?

Als je in een koophuis woont, moet je vaak verplicht een opstalverzekering afsluiten. Deze vergoedt schade aan de woning zelf en alle zaken die hieraan vastzitten. Hieronder vallen de muren, het plafond en de vloer van alle ruimtes in het huis, maar ook sanitair en de centrale verwarming.

Dekking opstalverzekering lekkage

Of je opstalverzekering de schade als gevolg van lekkage vergoedt, hangt af van de manier waarop de schade ontstaat. De opstalverzekering dekt in elk geval:

  • Schade door lekkage van de centrale verwarming, waterleidingen of hierop aangesloten installaties.
  • Schade door lekkage van daken, dakgoten of bovengrondse afvoerpijpen in huis.
  • Schade door lekkage als gevolg van kapotgevroren cv- of waterleidingbuizen.

Lekkage verzekering - gevolgschade

De schade die ontstaat aan bijvoorbeeld je badkamermuur of de vloer als gevolg van de lekkage, noemen verzekeraars gevolgschade. Een opstalverzekering vergoedt de gevolgschade van de lekkage en de kosten voor eventueel hak- en breekwerk dat nodig is om de lekkage op te sporen. De reparatiekosten zelf worden niet altijd vergoed.

Tip! In de voorwaarden van je opstalverzekering lees je wat jouw verzekering vergoedt.

Lekkages die je kon voorkomen, bijvoorbeeld door de waterleiding af te tappen voor je op vakantie gaat, vergoedt de verzekeraar niet. Dit geldt ook voor schade als gevolg van slecht onderhoud. Denk hierbij aan uitgedroogde kitnaden in de badkamer.

Dekking inboedelverzekering bij lekkage in de badkamer

Bij een lekkage in je badkamer blijft het meestal niet bij schade aan de woning zelf. Vaak heb je ook schade aan je inboedel. Deze schade vallen onder de dekking van je inboedelverzekering. De dekking van de inboedelverzekering onderscheidt dezelfde schadeoorzaken als die hierboven zijn genoemd bij de opstalverzekering. Ook bij de inboedelverzekering geldt dat de schade niet ontstaan mag zijn door slecht onderhoud of lekkages die je had kunnen voorkomen.

Lekkage schade claimen

Om de schade door de lekkage te claimen, moet je een schadeformulier invullen. Dit formulier download je op de website van de verzekeraar of vraag je telefonisch aan bij de klantenservice. Stuur behalve het schadeformulier indien mogelijk, ook foto’s van de schade en aankoopbonnen van de beschadigde spullen mee. Aan de hand hiervan bepaalt de verzekeraar of je recht hebt op een schadevergoeding en hoe hoog die vergoeding is. De verzekeraar stuurt je het besluit over de schadeclaim altijd schriftelijk toe. Ook als de claim wordt afgewezen, krijg je een bericht.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod woonverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende woonverzekering tegen de laagste premie. Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten