Woonverzekering

Opruimingskosten

Wat zijn opruimingskosten?

Bij een schade aan je woning of inboedel krijg je soms niet alleen te maken met de kosten van de schade zelf. Er kunnen ook bijkomende kosten zijn, zoals opruimingskosten. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor het opruimen van afgebrande of door waterschade beschadigde meubels.

Opruimingskosten verzekerd?

De opruimingskosten zijn doorgaans gewoon meeverzekerd via je inboedel- of opstalverzekering. De kosten voor opruiming bij de schade zijn meestal gedekt tot een bepaald maximumbedrag. Dit wordt uitgedrukt in bedrag of een percentage van de verzekerde waarde.

Tip! In de woonverzekering vergelijking van Geld.nl kun je door enkele verzekeraars uitgebreid met elkaar te vergelijken direct zien welke dekking zij bieden voor opruimingskosten.

Opruimingskosten claimen

Bij een schade aan je woning of inboedel kun je de opruimingskosten claimen door deze te vermelden op het schadeformulier. Dit formulier moet je invullen om de ontstane schade te claimen en hierop kun je dus ook aangeven of er sprake is van bijkomende kosten, zoals opruimingskosten.

Let op: Wanneer je schade hebt, is het altijd belangrijk zo snel mogelijk contact op te nemen met je verzekeraar. Zij kunnen je dan ook vertellen waar je recht op hebt en of zij eventuele opruimingskosten zullen vergoeden. Het is verstandig om dit te controleren voordat je de opruimingswerkzaamheden daadwerkelijk laat uitvoeren. Zo weet je waar je aan te bent en kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Besparen op je woonverzekering?Vergelijk nu het grootste aanbod woonverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 350 euro per jaar! Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten