Woonverzekering

Verschil opstal en inboedelverzekering

Wat is het verschil tussen opstal en inboedelverzekering?

Bij de dekking van de woonverzekering wordt onderscheid gemaakt tussen de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Het verschil tussen de opstal en inboedelverzekering is vrij simpel te onthouden. Alles wat vast zit aan je huis valt onder de opstalverzekering en alles wat niet vast zit aan je huis valt onder de inboedelverzekering.  

Inboedelverzekering

Je kunt dus zeggen dat onder de inboedelverzekering alle roerende zaken in en om je huis vallen. Roerend wil hier zeggen dat de zaken verplaatsbaar zijn. Denk hierbij aan meubilair, tuinmeubels, (brom)fietsen en kleine huisdieren.Geld en geldwaardig papier zijn officieel uitgesloten van de inboedelverzekering. Veel verzekeraars dekken schade hieraan echter wel tot een bepaald maximum bedrag.

Opstalverzekering

Onder de opstalverzekering valt het onroerende deel, het huis zelf, de stenen. De bij het huis horende schuur, garage, schutting of omheining worden meestal ook tot de opstal gerekend. Het fundament van de woning valt niet altijd onder de opstalverzekering. Als dit niet geval is, kun je deze meestal bijverzekeren via de zogenoemde fundamentenclausule.

Bespaar nu op je woonverzekering!Vergelijk eenvoudig het grootste aanbod online. Sluit af en bespaar tot wel 350 euro per jaar op je woonverzekering. Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten