Contact

Opzegtermijn woonverzekeringen

Hoe en wanneer kun je je woonverzekering opzeggen?

Een contract voor een woonverzekering mag tegenwoordig maximaal één jaar duren. Na dat jaar loopt de verzekering wel door, maar kun je je woonverzekering elke maand opzeggen. In dit artikel lees je precies hoe het opzeggen van je woonverzekering werkt en waar je op moet letten.

Wanneer woonverzekering opzeggen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om je woonverzekering op te zeggen. Enkele veelvoorkomende redenen zijn:

  • Als je wilt overstappen van woonverzekering omdat een andere verzekeraar voor jou goedkoper is. Dit komt vaak voor.
  • Als er iets in je huidige situatie verandert. Denk aan een verhuizing, een verbouwing of gezinsuitbreiding.

Verandert de verzekeraar tijdens de looptijd van je contract de premie of polisvoorwaarden van je woonverzekering? Dan mag je je woonverzekering altijd per direct opzeggen als je het niet eens bent met de verandering.

Tip! Check elk jaar even of je huidige woonverzekering nog de goedkoopste verzekering is voor jouw situatie. Ga je woonverzekering vergelijken op Geld.nl en zie direct welke woonverzekering de laagste premie en de beste dekking voor jou heeft.

Hoe werkt je woonverzekering opzeggen?

Vroeger moest je je woonverzekering altijd schriftelijk opzeggen. Tegenwoordig doe je dit vaak snel en eenvoudig via de online omgeving van je verzekeraar. In sommige gevallen kun je je woonverzekering ook telefonisch opzeggen. Houd in dat geval je polisnummer bij de hand.

Let op! Je bent niet verplicht om een reden op te geven als je je woonverzekering opzegt. Als jij aangeeft dat je je woonverzekering wilt opzeggen, moet de verzekeraar dat gewoon voor je regelen.

Woonverzekering opzeggen bij overstappen

Heb je bij een andere verzekeraar een goedkopere woonverzekering gevonden? Dan moet je je oude woonverzekering opzeggen. Als je woonverzekering al langer dan een jaar loopt, heb je een maand opzegtermijn. Bijvoorbeeld: je zegt je woonverzekering op 1 maart op. Je contract eindigt dan op 1 april..

Als je de woonverzekering nog geen jaar hebt, kun je deze opzeggen zodra de verzekering wordt verlengd. Dit moet wel 1 of 2 maanden voor de verlengdatum gebeuren. Begin dus op tijd met verzekeringen vergelijken!

Woonverzekering opzeggen en samenwonen

Ga je samenwonen? Dan hebben jij en je partner maar één woonverzekering nodig. Hebben zowel jij als je partner ook een inboedel- en opstalverzekering? Als beide woonverzekeringen ouder zijn dan een jaar, mag je zelf weten welke verzekering je opzegt. Is één van de verzekeringen jonger dan een jaar oud? Dan houden jullie de langstlopende verzekering aan. In dat geval is het meestal het voordeligst om samen een geheel nieuwe woonverzekering af te sluiten.

Woonverzekering opzeggen en verhuizen van koop- naar huurwoning

Een woonverzekering is een combinatie tussen een inboedel- en opstalverzekering. Verhuis je van een koopwoning naar een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering meer nodig. Je verhuurder regelt de verzekering van je woning en eventuele bijgebouwen.

Je hebt natuurlijk nog wel een inboedelverzekering nodig. Hiermee verzeker je bezittingen zoals je elektronische apparatuur, sieraden, meubels en kunst tegen diefstal, brand, waterschade en storm. Ga verzekeringen vergelijken op Geld.nl om de goedkoopste inboedelverzekering te vinden voor jouw nieuwe situatie.

Woonverzekering opzeggen en emigreren

Ga je in het buitenland wonen en verkoop je je woning in Nederland? Dan kun je je inboedel- en opstalverzekering opzeggen per de datum dat je je in Nederland uitschrijft.

Woonverzekering opzeggen bij overlijden

Na overlijden van een dierbare kun je als nabestaande de woonverzekeringen opzeggen. Neem hiervoor telefonisch contact op met de verzekeraar.

Op zoek naar de goedkoopste woonverzekering?Op Geld.nl vergelijk je woonverzekeringen van het meest uitgebreide aanbod van woonverzekeraars in Nederland. Zo vind je direct de goedkoopste woonverzekering met de beste dekking voor jouw situatie.Woonverzekering vergelijken
;