Woonverzekering

Opzegtermijn woonverzekeringen

Wat is de opzegtermijn van je woonverzekering?

Als je een woonverzekering wilt opzeggen, kan dit niet altijd per direct. Soms geldt er namelijk een opzegtermijn. In dit artikel lees je alles over de regels voor het opzeggen van je verzekering en de wettelijke opzegtermijnen.

Wettelijke opzegtermijn woonverzekeringen

Sinds 1 januari 2010 zijn de regels voor het opzeggen van (woon)verzekeringen, zoals je inboedel- en opstalverzekering, veranderd. Als je nu een (woon)verzekering afsluit, mag de contracttermijn maximaal één jaar zijn. Als je de verzekering wilt opzeggen in het eerste jaar, kan dit dus pas met ingang van de einddatum die op je contract staat.

Na afloop van het eerste jaar wordt de verzekering automatisch maandelijks opzegbaar. Dit betekent dat je de verzekering elke maand kunt opzeggen. De verzekeraar mag je aan het einde van de contractperiode een verlenging van telkens één jaar aanbieden. Als je hiermee akkoord gaat, is de verzekering pas weer aan het einde van de contractperiode opzegbaar. Reageer je niet op de verlenging of geef je aan dat je geen verlenging wilt, dan blijft je verzekering gewoon maandelijks opzegbaar.

Opzegtermijn woonverzekeringen particulier, afgesloten vóór 2010

Heb je vóór 2010 een (woon)verzekering afgesloten met een contracttermijn die nog niet is verlopen? Dan geldt gewoon dat je de verzekering pas kan opzeggen zodra dit contract is afgelopen. Sluit je vervolgens een nieuwe (woon)verzekering af, dan geldt weer dat de eerste contracttermijn maximaal een jaar mag zijn.

Hoe werkt opzeggen woonverzekering?

Als je een (woon)verzekering wilt opzeggen, dien je dit schriftelijk te doen. Dit kan per brief of per mail onder vermelding van je naam, adres en woonplaats. Ook is het handig om je polisnummer te vermelden en per wanneer je de verzekering wilt opzeggen. Als de verzekeraar de brief of e-mail heeft ontvangen, krijg je een bevestiging van de opzegging. In het bericht staat ook vermeld of de opzegging per de gewenste datum kan plaatsvinden, of dat je vanwege de opzegtermijn pas later kunt opzeggen.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod verzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende woonverzekering tegen de laagste premie! Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;