Woonverzekering

Opzegtermijn zakelijke verzekeringen

Wat is de opzegtermijn van zakelijke verzekeringen?

Heb je na 1 juli 2011 een zakelijke schade- of inkomensverzekering afgesloten, zoals een zakelijke inboedelverzekering? Dan krijg je met een opzegtermijn van maximaal drie jaar te maken. Na de contractperiode van drie jaar, is de zakelijke verzekering maandelijks opzegbaar.

Zakelijke verzekeringen vóór 1 juli 2011

Heb je vóór 1 juli 2011 een verzekering afgesloten met een contractperiode van langer dan drie jaar? Dan kun je deze pas opzeggen aan het einde van deze contractperiode en kan je opzegtermijn dus langer zijn.

Langere opzegtermijn zakelijke verzekeringen kiezen?

Ondanks de nieuwe regels voor opzegtermijnen van zakelijke verzekeringen, kan het voorkomen dat je een contract wilt afsluiten van langer dan drie jaar. Dat kan nog steeds, alleen moet je dat dan wel uitdrukkelijk met je verzekeraar afspreken en zijn er twee handtekening van je nodig op het verzekeringscontract.

Zakelijke verzekering opzeggen

Als je een zakelijke verzekering wilt opzeggen, moet je dit schriftelijk te doen. Dit kan per brief of per mail onder vermelding van je bedrijfsnaam en de adresgegevens van je bedrijf. Ook is het handig om je polisnummer te vermelden en per wanneer je de verzekering wilt opzeggen. Als de verzekeraar de brief of e-mail heeft ontvangen, krijg je een bevestiging van de opzegging. In dit bericht staat ook vermeld of de opzegging per de gewenste datum kan plaatsvinden, of dat je vanwege de opzegtermijn pas later kunt opzeggen.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod woonverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende woonverzekering tegen de laagste premie. Woonverzekering vergelijken