Woonverzekering

Rieten dak verzekering

Hoe verzeker ik een rieten dak en wat zijn de kosten?

Veel mensen denken dat een woningverzekering voor een rieten dak erg duur is. Dit is echter niet altijd het geval. In dit artikel leggen we uit hoe een huis met rieten dak verzekeren precies werkt en wat de kosten hiervan zijn.

Rieten dak verzekering vinden?

Een woon- of opstalverzekering voor een woning met een rieten dak kan niet bij elke verzekeraar worden afgesloten. Sommige verzekeraars willen dit risico niet nemen, omdat een rieten dak brandgevaarlijker is dan bijvoorbeeld een pannen dak en de kans op grote schades dus aanzienlijker is.

Door in de module voor opstalverzekering vergelijken aan te geven dat je een woning met rieten dak hebt, kun je direct zien bij welke verzekeraars je voor deze woning een verzekering kunt afsluiten en welke aanbieder de goedkoopste verzekering biedt.

Let op: Bij de meeste verzekeraars kun je alleen een woning met rieten dak verzekeren als de woning zelf van steen is. Een houten woning met een rieten dak wordt vrijwel geen één verzekeraar geaccepteerd. 

Verzekering rieten dak - Kosten

Bij het bepalen van de premie voor een woonhuisverzekering of opstalverzekering, kijken verzekeraars onder andere naar de bouwaard van de woning. Dit wil zeggen: het materiaal waar de woning van is gemaakt. Omdat een rieten dak meer risico’s met zich meebrengt bij brand, zal de verzekeraar bij een rieten dak normaal gesproken een hogere premie rekenen. 

Hoe hoog de premie is die je betaalt is afhankelijk van de constructie van het dak. Als het rieten dak zo is bevestigd dat je van binnenuit tegen het riet aan kijkt, kan bij een brand het vuur zich gemakkelijk verspreiden. Bij deze constructie betaal je veel meer premie voor de opstalverzekering dan wanneer je een pannendak zou hebben.

Is het riet echter bevestig met een schroefdakconstructie? Dan krijg je korting op de premie, omdat deze constructie veiliger is. Bij een schroefdakconstructie wordt het riet met schroeven op houtenplaten bevestigd. Hierdoor is het dak luchtdicht en kan vuur zich niet zo snel verspreiden bij een brand.

Korting opstalverzekering rieten dak bij veiligheidsmaatregelen

Neem je bovenop de schroefdakconstructie nog extra veiligheidsmaatregelen, dan kan de korting op de premie voor je opstal- of woonhuisverzekering nog verder oplopen. Je kunt hierbij denken aan het laten impregneren van het riet of sprinklers aanbrengen zodat het riet bij een brand van binnenuit wordt bevochtigd.

Besparen op je woonverzekering?Vergelijk nu het grootste aanbod woonverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 350 euro per jaar! Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;