Contact

Rieten dak verzekering

Hoe kun je je huis met rieten dak verzekeren?

Een rieten dak geeft je huis een landelijke, natuurlijke en bijzonder charmante uitstraling. Maar hoe mooi een rieten dak ook is: het brengt wel extra risico’s met zich mee. Zo is een rieten dak vatbaarder voor brand dan een dak van dakpannen. Een woning met rieten dak is daarom lastiger te verzekeren. Toch zijn er gelukkig veel mogelijkheden. In dit artikel lees je precies waar je op moet letten als je een rieten dak verzekering gaat afsluiten.

Opstalverzekering huis met rieten dak

Riet is brandgevaarlijker dan een pannendak. Brandschade is daardoor vaak omvangrijker dan bij een huis zonder rieten dak. Een traditioneel rieten dak op balken is nooit te verzekeren met een gewone opstalverzekering. Hiervoor moet je een opstalverzekering afsluiten bij een verzekeraar die gespecialiseerd is in traditionele rieten daken. Dit kan helaas niet via Geld.nl.

Heeft jouw woning een rieten dak dat is vastgeschroefd op brandwerende beplating? Dan kun je jouw woning wél verzekeren met een opstalverzekering via Geld.nl. Een goede opstalverzekering zorgt ervoor dat je bij brandschade niet zelf voor de kosten opdraait.

Voorwaarden opstalverzekering huis met rieten dak

Verzekeraars stellen vaak extra voorwaarden aan de brandveiligheid van een huis met rieten dak:

  • Je moet een goedgekeurde brandblusser van minimaal zes kilo in huis hebben.
  • Bij een openhaard of houtkachel moet er een vonkenvanger op het dak staan.
  • Je moet je schoorsteen regelmatig laten vegen.

Wat kost een verzekering voor een huis met rieten dak?

Een opstalverzekering voor een huis met rieten dak is altijd duurder dan een verzekering voor een woning met pannendak. De risico’s bij brand of waterschade zijn nu eenmaal groter dan bij een huis zonder rieten dak. Wel kun je de kosten van een verzekering voor een huis met rieten dak vaak enigszins beperken. Dit doe je onder meer op de volgende manieren:

  • Zorg voor voldoende brandmelders in huis, eventueel aangesloten op je alarminstallatie.
  • Sluit je opstalverzekering én inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af. Dit is altijd voordeliger dan kiezen voor een aparte opstalverzekering. Een woonverzekering biedt de gouden combinatie tussen een inboedel- en opstalverzekering. Zo weet je zeker dat zowel je waardevolle spullen als je woning zelf goed verzekerd zijn bij brand.
  • Plaats goede bliksemafleiders. Zo verklein je de kans op blikseminslag en dus op brand.
  • Zorg voor een goedgekeurde brandblusser van voldoende groot formaat (minimaal zes kilo) in huis.
  • Onderhoud je rieten dak goed of laat dit doen door een gespecialiseerd bedrijf.

Tip! Tijdens het verzekeringen vergelijken op Geld.nl kun je aangeven dat je woning een rieten dak heeft. Vervolgens zie je alle opstalverzekeringen die geschikt zijn voor jouw huis. Zo vind je direct de voordeligste én beste verzekering voor je huis met rieten dak.

De beste én voordeligste verzekering voor je huis met rieten dak?Op Geld.nl vergelijk je opstalverzekeringen van het grootste aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je direct de beste opstalverzekering voor jouw woning met rieten dak én bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar!Woonverzekering vergelijken
;