Woonverzekering

Schade huis

Wat moet ik doen bij schade in huis?

Als je schade hebt opgelopen aan je woning, kun je deze vaak claimen bij je woonverzekering. In dit artikel lees je hoe je dat moet doen.

Schade huis – Wat regelen?

Loop je schade op aan je huis, dan dien je dit zo snel mogelijk te melden bij je verzekeraar. Dit kan telefonisch of per mail. Heb je je opstal- of woonverzekering via Geld.nl afgesloten? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice om de schade te melden. Dit kan via telefoonnummer 040 -7513968 of per mail via service@geld.nl.

Let op: De verzekeraar verwacht van je dat je zelf het nodige doet om de schade zoveel mogelijk te beperken. Bij een kleine brand wordt bijvoorbeeld verwacht dat je, indien mogelijk, zelf de brand blust met een brandblusser.

Schade aan huis claimen

Om de schade aan je woning vervolgens daadwerkelijk te claimen, moet je het schadeformulier van je verzekeraar invullen. Dit kun je downloaden op de website van de verzekeraar of telefonisch opvragen. Op het schadeformulier vul je enkele gegevens in over de schade en de omstandigheden waaronder deze is ontstaan. Op die manier kan de verzekeraar de schade beoordelen en bepalen of je recht hebt op een vergoeding.

Tip! Om het de verzekeraar gemakkelijker te maken de schade goed te beoordelen, kun je foto’s van de schade toevoegen aan het schadeformulier en eventuele getuigenverklaringen.

Schade huis - Schade expert

Zodra de verzekeraar het schadeformulier heeft ontvangen, gaat hij de schade beoordelen. Het kan voorkomen dat de verzekeringsmaatschappij nog een expert langs stuurt als dat nodig is om goed zich te krijgen op de schade. Zodra de verzekeraar heeft bepaald of je een vergoeding krijgt of niet, krijg je hiervan schriftelijk bericht. Je krijgt dus ook altijd bericht als de verzekeraar oordeelt dat de schade niet wordt vergoed.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod woonverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende woonverzekering tegen de laagste premie. Woonverzekering vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;