Woonverzekering

Verzekering bij verbouwing

Is mijn huis verzekerd tijdens een verbouwing?

Ga je je woning verbouwen, dan biedt je woonhuisverzekering een beperktere dekking als de woning gedurende die periode niet wordt bewoond. Tijdens de verbouwing is het huis alleen verzekerd tegen schade door brand, blikseminslag, ontploffing, storm en schade door vliegtuigen. Diefstal en vandalisme zijn alleen gedekt als er sprake is van braak.

Verzekering tijdens verbouwing – bouwmaterialen

Tijdens een verbouwing zijn vaak dure bouwmaterialen in de woning aanwezig. Omdat de dekking voor de inboedelverzekering hiervoor meestal niet toereikend is, kun je een bouwverzekering afsluiten voor deze materialen.

Kijk ook naar aansprakelijkheid

Laat je de verbouwing uitvoeren door een aannemer? Let er dan op of de aannemer een CAR-verzekering heeft afgesloten. Deze verzekering dekt de schade die een aannemer tijdens een verbouwing aanbrengt aan de woning of aan jouw eigendommen.

Ga je zelf de verbouwing uitvoeren en laat je je daarbij helpen door vrienden? Vraag hen dan te controleren of ze een aansprakelijkheidsverzekering hebben en of deze een schade aangebracht tijdens de verbouwing vergoedt. Ook als je zelf bij iemand gaat helpen met een verbouwing is het verstandig de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering te controleren.

Rechtsbijstandverzekering nodig?

Zeker als je de verbouwing laat uitvoeren door een aannemer kan het verstandig zijn een goede rechtsbijstandsverzekering te hebben. Mocht er een conflict ontstaan tussen jou en de aannemer, dan dekt de rechtsbijstandverzekering de kosten als het leidt tot een juridisch geschil.

Let op: Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering geldt meestal een wachttijd van drie maanden voordat de dekking ingaat. Zorg dus dat de verzekering ruim voordat je een overeenkomst aangaat met een aannemer is geregeld.

Na de verbouwing herbouwwaarde laten aanpassen

Door een verbouwing wordt de woning meestal meer waard. Dit betekent ook dat de herbouwwaarde woning, waar het verzekerde bedrag op is gebaseerd, hoger is. Het is dus van belang om de nieuwe gegevens van je woning zo snel mogelijk na de verbouwing door te geven aan je verzekeraar. Zo voorkom je dat je onderverzekerd raakt.

Heb je een woonhuisverzekering via Geld.nl afgesloten? Neem dan contact op met onze klantenservice om de nieuwe gegevens over je woning door te geven. Dit kan via telefoonnummer 040-7513968 of service@geld.nl.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod woonverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 350 euro per jaar! Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;