Woonverzekering

Zonnepanelen verzekeren

Vallen zonnepanelen onder de dekking woonverzekering?

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Als je zonnepanelen laat aanbrengen op je woning, wil je daarom natuurlijk wel dat ze goed verzekerd zijn. Bij de meeste verzekeraars vallen zonnepanelen gewoon onder de dekking van de woonverzekering. Je moet wel zelf bij de verzekeraar melden dat je zonnepanelen hebt aangebracht. Dit kan namelijk van invloed zijn op de verzekerde waarde van je woning. Zo voorkom je dat je onderverzekerd raakt en bij schade niet het volledige bedrag vergoed krijgt.

Zonnepanelen verzekeren - Wat is gedekt?

Met een standaard opstalverzekering of woonhuisverzekering zijn de zonnepanelen gedekt tegen schade door onder meer brand, storm, bliksem en vliegtuigen. Wil je een uitgebreide dekking waarmee bijvoorbeeld ook schade door een defect in de panelen zelf is verzekerd? Dan kun je kiezen voor een all rik verzekering. Hiermee is alle van buiten komend onheil verzekerd.

Aparte zonnepanelen verzekering afsluiten?

Sommige verzekeraars en leveranciers bieden ook speciale verzekeringen voor zonnepanelen aan. In veel gevallen is het echter niet nodig om deze af te sluiten, omdat je de panelen ook kunt verzekeren via je opstal- of woonhuisverzekering.

Zonnepanelen verzekeren voor huurwoning

Je zonnepanelen verzekeren wanneer je deze laat aanbrengen op een huurwoning, gaat niet met een opstalverzekering. Dit omdat deze verzekering op de naam van de verhuurder staat. De zonnepanelen kun je wel meeverzekeren via je inboedelverzekering. Deze panelen vallen dan onder je huurdersbelang. Om zonnepanelen mee te verzekeren via de verzekering inboedel, kun je contact opnemen met je verzekeraar.

Heb je een inboedelverzekering afgesloten via Geld.nl? Dan kun je contact opnemen met ons Service Team om zonnepanelen mee te verzekeren. Het Service Team is telefonisch bereikbaar op 040-751 39 68 of per e-mail via service@geld.nl.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod woonverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 350 euro per jaar! Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;