Woonverzekering

Premie woonverzekering niet betalen

Wat als je de woonverzekering niet kan betalen?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je een keer je woonverzekering vergeet te betalen of niet genoeg saldo op je rekening staan op het moment dat de premie wordt afgeschreven. Je hebt dan ook nog niet direct een probleem. Je krijgt gewoon een betalingsherinnering van je verzekeraar en als je deze alsnog binnen 30 dagen betaalt, is er niets aan de hand.

Gevolgen niet betalen verzekeringspremie woonverzekering

Betaal je de herinnering niet op tijd, dan kan de verzekeraar incassokosten in rekening gaan brengen. Je ontvangt dan een aanmaning.

Tip! Kun je de premie van je verzekering niet betalen? Neem dan altijd zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar. Soms is het mogelijk een betalingsregeling te treffen. 

Niet betalen verzekeringspremie – gevolgen dekking

Behalve dat je een aanmaning ontvangt als je de herinnering niet betaald, mag de verzekeraar vanaf dat moment ook besluiten de dekking van je verzekering op te schorten. Dit betekent dat je niet langer verzekerd bent. Je ontvangt hiervan schriftelijk bericht van de verzekeraar. Betaal je alsnog de openstaande premie(s) inclusief de incassokosten, dan kan de dekking worden hersteld.

Royement

Wanneer je echter na het schorsen van de dekking, de ontvangen aanmaning nog steeds niet betaald, kan de verzekeraar zelfs besluiten je uit de verzekering te zetten. Dit wordt royeren genoemd. Het royeren gebeurt altijd met terugwerkende kracht.

Een royement kan grote gevolgen hebben als je in de toekomst nog een verzekering wilt afsluiten. Als een verzekeraar je royeert is hij namelijk verplicht daarvan melding te maken in het register van het Centraal Informatie Systeem (CIS). Dit register wordt verzekeraars gecontroleerd als je een aanvraag doet voor een verzekering. Met een CIS-registratie wegens wantbetaling, is het daardoor vaak moeilijker om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod verzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende woonverzekering tegen de laagste premie! Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten