Contact

Schade expert verzekering

Wat doet een schade expert en wanneer komt een schade expert kijken?

Als je een grote schade claimt bij je inboedel- of opstalverzekering, stuurt de verzekeraar vaak een schade expert langs om de omvang van de schade te beoordelen. Dit gebeurt meestal bij een schadebedrag vanaf 750 euro. In dit artikel lees je precies wanneer de verzekeraar een schade expert langs stuurt en wat je kunt verwachten.

Waarom komt de schade expert van de verzekering langs?

Soms is het voor de verzekeraar lastig om enkel op basis van de foto’s en je schadeformulier te beoordelen hoe groot een schade precies is en hoe deze is ontstaan. Dit is vaak het geval bij grotere of ingewikkelde schades. Daarom stuurt de verzekeraar een schade-expert langs die de schade en de oorzaak ter plekke beoordeelt.

Bij kleinere bedragen stuurt de verzekering meestal geen schade expert, omdat de kosten van het langs sturen van de schade expert vaak niet opwegen tegen de te vergoeden schade. Maar die beslissing ligt natuurlijk altijd bij de verzekeraar zelf.

Claim je schade bij je inboedel-, opstal- of woonverzekering? Dan ligt het grensbedrag voor het inschakelen van een schade expert meestal rond de 750 euro. Voor je autoverzekering ligt het grensbedrag meestal hoger. Dit komt omdat schades aan je auto al snel flink in de papieren lopen.

Kosten schade expert verzekering

De verzekeraar betaalt de schade expert. De reden hiervan is dat de verzekeraar meestal zelf de schade expert inschakelt om de schade te beoordelen.

Tips schade expert verzekering

Claim je een grote schade bij je verzekeraar? Houd dan rekening met de volgende zaken:

  • Neem bij een schade altijd contact met je verzekeraar. Deze kan je vertellen of er nog een schade expert langskomt en hoelang je daarop moet wachten.
  • Zorg dat de verzekeraar een zo goed mogelijk beeld van de schade krijgt. Vul het schadeformulier zo uitgebreid en nauwkeurig mogelijk in en voeg eventueel bonnetjes, getuigenverklaringen en foto’s van de schade toe.
  • Gooi je beschadigde spullen niet weg. Misschien wil de schade expert er nog naar kijken.
  • Laat beschadigde spullen niet repareren voordat de schade expert is langsgekomen. De expert kan de schade dan niet meer beoordelen.

Tip! Ga verzekeringen vergelijken op Geld.nl en vind direct de goedkoopste woonverzekering met de meest uitgebreide dekking voor jouw situatie!

Niet eens met schade expert verzekering

Ben je het niet eens met de beoordeling van de schade expert van de verzekeraar? Dan kun je zelf een contra-expert inhuren. Let op: de verzekeraar betaalt de contra-expert alleen als zowel de reden als de kosten voor de contra-expert redelijk zijn. Als dit niet zo is, moet je de contra-expert zelf betalen. Overweeg goed of de kosten daarvan opwegen tegen het schadebedrag dat je verzekeraar vergoedt.

Op zoek naar een de woonverzekering met de beste dekking?Op Geld.nl vergelijk je woonverzekeringen van het meest uitgebreide aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je altijd de goedkoopste woonverzekering met de beste dekking voor jouw situatie.Woonverzekering vergelijken
;