Woonverzekering

Wanneer schade expert?

Wanneer komt een schade expert kijken?

Als je schade claimt bij je woonverzekering, kan het voorkomen dat je verzekeraar een schade expert langs stuurt om de schade te beoordelen. Of dit daadwerkelijk gebeurt hangt af van de hoogte van het schadebedrag en in hoeverre de verzekeraar, op basis van de verstrekte gegevens, zelf een goede inschatting kan maken van de schade. In dit artikel zullen we uitleggen in welke gevallen de verzekeraar een schade expert langs stuurt.

Wanneer schade expert? – Schadebedrag

Of je verzekeraar bij schade een expert bij je langs stuurt, hangt voor een groot deel af van de hoogte van het schadebedrag. Bij een inboedelverzekering, opstalverzekering en woonverzekeringen wordt meestal vanaf een schadebedrag van ongeveer 750 euro standaard een expert ingeschakeld. Bij autoverzekeringen ligt het grensbedrag voor het inschakelen van een expert vaak hoger.

Vanaf welke schadebedrag de verzekeringsmaatschappij een expert inschakelt, verschilt per verzekeraar. Dit staat meestal vermeld in de voorwaarden van je verzekering.

Bij een laag schadebedrag zal een verzekeraar niet snel een schade expert inschakelen, omdat de kosten daarvan niet opwegen tegen het schadebedrag.

Schade expert bij onduidelijkheden

Het kan echter wel voorkomen dat een verzekeraar ook bij lagere schadebedragen een schade expert langs stuurt, bijvoorbeeld als het niet mogelijk is om op basis van de verstrekte gegevens een goed beeld te krijgen van de schade is ontstaan.

Let op! Je kunt er zelf voor zorgen dat verzekeraar op basis van de door jou verstrekte gegevens de schade zo goed mogelijk kan beoordelen. Dit doe je door de gegevens op het schadeformulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen en eventueel foto’s, getuigenverklaring en aankoopbewijzen (bonnetjes) mee te sturen naar de verzekeraar.

Eerst contact met verzekeraar bij schade!

Heb je een schade opgelopen en wil je deze laten repareren? Neem dan eerst contact op met je verzekeraar om te vragen of er een expert nodig is om de schade te beoordelen. Als je de reparatie al hebt laten uitvoeren, is het namelijk voor de schade expert niet meer mogelijk de schade te beoordelen en loop je het risico dat de verzekeraar geen vergoeding uitkeert.

Bespaar nu op je woonverzekering!Vergelijk eenvoudig het grootste aanbod online. Sluit af en bespaar tot wel 350 euro per jaar op je woonverzekering. Woonverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;