Woonverzekering

Waterschade badkamer

Wat vergoedt de verzekering bij waterschade in badkamer?

Waterschade in de badkamer kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld een gebroken leiding, een kapotte afvoer of neerslag. Of je woonverzekering de waterschade in je badkamer vergoeden, hangt af van hoe de schade is ontstaan. 

Waterschade badkamer - Wanneer wel en niet vergoed

In het onderstaande schema zie je direct welke waterschade wel en niet wordt vergoed:

Wel vergoedNiet vergoed
Gebroken leidingSlecht onderhouden kitnaden
Kapotte afvoerNeerslag die door openstaanden ramen of deuren is binnengekomen
Neerslag (niet door openstaande deuren of ramen)Grondwater
Onvoorziene breuk of verstopping van sanitairDijkdoorbraak


De inboedel- en opstalverzekering vergoeden waterschades alleen als deze buiten je schuld zijn ontstaan. Heb je bijvoorbeeld de leidingen afgesloten terwijl het vroor, dan vergoedt de verzekering de schade als gevolg van een leidingbreuk niet. Dit geldt ook als je bij neerslag de ramen of deuren hebt opgelaten.

De verzekeringen vergoeden dus alleen waterschades waar je zelf niets aan kunt doen, zoals een kapotte afvoer, gebroken leidingen of een onvoorziene breuk of verstopping van het sanitair.

Waterschade in de badkamer, wat nu?

Heb je waterschade aan je badkamer, zorg dan als eerste dat je de schade zo beperkt mogelijk houdt. Draai bijvoorbeeld de hoofdkraan dicht, zodat er geen water meer uit de leiding stroomt, sluit ramen en deuren en zorg dat het water niet doorlekt naar andere ruimtes in het huis.

Neem vervolgens zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar of tussenpersoon. Deze vertelt je wat je precies moet doen en waar je recht op hebt. Je moet in elk geval een schadeformulier invullen. Dit download je van de website van je verzekeraar of vraag je telefonisch op bij de verzekeringsmaatschappij. Aan de hand van de ingegevulde gegevens bepaalt de verzekeraar of en hoeveel van de schade wordt vergoed.

Tip! Stuur bij het schadeformulier ook altijd foto's mee van de schade en eventuele aankoopbonnen van de beschadigde goederen. Dit helpt de verzekeraar om de hoogte van de schade en de eventuele vergoeding te bepalen.

Verzekering waterschade - Inboedelverzekering of opstalverzekering?

De inboedelverzekering vergoedt de schade aan je inboedel. Hierbij horen alle spullen die los in je huis staan en verplaatsbaar zijn of gemakkelijk kunnen worden losgemaakt. Alle zaken die vastzitten aan je woning en schade aan de woning zelf claim je bij je opstalverzekering. 

Heb je een woonverzekering (combinatie van inboedel- en opstalverzekering) afgesloten of heb je beide verzekeringen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij afgesloten? Dan hoef je niet na te denken of bij welke verzekering je wat claimt. Je dient de schade gewoon in bij je verzekeraar en die bepaalt  vervolgens wat onder de inboedelverzekering en wat onder de opstalverzekering valt.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod woonverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 350 euro per jaar! Woonverzekering vergelijken >>
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten