Woonverzekering

Verhuurde woning verzekeren

Biedt mijn woonverzekering dekking bij verhuur?

Ben je in bezit van een woning en wil je deze verhuren? Dan dien je dit door te geven aan je woonverzekering. Dit geldt ook als je je woning tijdelijk verhuurt, omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Sommige verzekeraars zullen in dat geval namelijk een hogere premie rekenen voor de woonverzekering, omdat ze er vanuit gaan dat het risico op schade groter is bij verhuur.

Woonverzekering bij verhuur

Als je je woning permanent verhuurt, heb je vaak zelf geen spullen in de woning staan. De meubels en dergelijke brengt de huurder vaak zelf mee. Omdat de woonverzekering een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering is, kun je als je gaat verhuren de woonverzekering vaak opzeggen en een losse opstalverzekering afsluiten. Bij sommige woonverzekeringen kun je echter ook gewoon de waarde van inboedel op nul zetten, zodat je niet meer premie betaalt dan nodig.

Besluit je je woning gemeubileerd te verhuren? Dan valt (een deel van) de inboedel in de woning wel onder jouw aansprakelijkheid en is het dus verstandig de inboedeldekking van je woonverzekering wel aan te houden.

Woonverzekering bij verhuur afsluiten

Wil je een woonverzekering afsluiten voor een woning die je gaat verhuren? Dan kan dat helaas niet via Geld.nl. In de module voor woonhuisverzekeringen van Geld.nl bereken je alleen premies voor als je de woning zelf gaat bewonen. Dit komt doordat er bij verhuur specifieke voorwaarden worden gesteld door de verzekeraars. Neem daarom altijd even contact op met de verzekeraar om aan te geven dat je niet zelf in de woning gaat wonen. De medewerkers kunnen dan met je bekijken wat de voordeligste optie is.

Eigen appartement verhuren

Ben je in bezit van een appartement of een appartementencomplex? Wanneer je je eigen appartement wilt verhuren, loopt de verzekering via de Vereniging van Eigenaren (VvE). Meer hierover lees je in het artikel 'VVE Opstalverzekering'.

Besparen op je woonverzekering?Vergelijk nu het grootste aanbod woonverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 350 euro per jaar! Woonverzekering vergelijken >>
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;