Website van het jaar 2021

Woonverzekering vergelijken

vind altijd de beste deal!

DD-MM-JJJJ
 • Actuele rentes in Nederland
 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Bespaar € 500 per jaar
Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
woonverzekering vergelijker.

Dit vinden klanten van ons
8   "Snel voor elkaar en goed te regelen" J. de Jong 18 oktober 2021
10   "Prima en overzichtelijke website" Y.H.H.M.M. Donkers 17 oktober 2021
10   "Zeer tevreden, top" Ognyan Borisov 17 oktober 2021
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens

Veelgestelde vragen over woonverzekering

Meer weten over woonverzekeringen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over woonverzekeringen.

Wat vergoedt een woonverzekering?

Een woonverzekering vergoedt schades aan je woning én aan de spullen in je woning. Het is dus een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. De woonverzekering biedt dekking tegen schades door brand-, storm en diefstal.

Is een woonverzekering verplicht?

Een woonverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel handig! Omdat schades aan je woning en je inboedel flink in de papieren kunnen lopen, is een woonverzekering belangrijk. Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor je woonverzekering. Vergelijk daarom hier welke woonverzekering voor jouw woning het voordeligste is. Woonverzekering vergelijken >>

Kan ik de inboedel- en opstalverzekering ook apart afsluiten?

Natuurlijk kun je je inboedelverzekering en je opstalverzekering bij twee aparte woonverzekeraars afsluiten, maar wij raden dat niet aan. Als je beide woonverzekeringen bij één woonverzekeraar hebt, hoef je nooit na te denken over onder welke dekking een schade valt en je hebt maar één aanspreekpunt. Daarnaast krijg je bij veel woonverzekeraars korting als je een gecombineerde woonverzekering (inboedel + opstal) afsluit.

Hoeveel is mijn inboedel waard?

Bij het afsluiten van een woonverzekering kun je zelf de waarde van je inboedel opgeven. Je moet dan een inventarisatie laten maken of zelf van elk meubel, apparaat etc. een schatting maken. Dit is veel werk en meestal niet nodig. Je kunt de woonverzekeraar ook een schatting laten maken. Hiervoor gebruikt de woonverzekeraar een inboedelwaardemeter. Op basis van je leeftijd, inkomen, gezinssituatie en de grootte van je woning schat de woonverzekeraar de waarde van je inboedel. Blijkt bij een schade dat je spullen toch meer waard zijn? Geen probleem, de woonverzekeraar vergoedt gewoon de daadwerkelijke schade.

Wat is de herbouwwaarde en hoe bepaal ik die?

Om te bepalen voor welk bedrag je woning verzekerd moet worden, kijkt de woonverzekeraar naar de herbouwwaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om de woning volledig opnieuw te laten bouwen op dezelfde plek. Je kunt dit zelf laten bepalen door een taxateur, maar je kunt ook de woonverzekeraar een schatting laten maken. Hiervoor gebruikt de woonverzekeraar een herbouwwaardemeter. Op basis van enkele gegevens over je woning schat de woonverzekeraar de herbouwwaarde. Is de waarde die de woonverzekeraar inschat te laag? Dan krijg je bij schade toch de volledige waarde vergoedt.

Wat is garantie tegen onderverzekering?

Garantie tegen onderverzekering wil zeggen dat als de woonverzekeraar de waarde van je inboedel en/of je woning te laag inschat, je toch de volledige waarde vergoedt krijgt bij een schade. Je krijgt deze garantie alleen als je de woonverzekeraar de waardes laat bepalen aan de hand van de inboedelwaardemeter en de herbouwwaardemeter.

Ik heb een koopappartement, moet ik dan een woonverzekering afsluiten?

Als je een appartement koopt, dan is opstalverzekering meestal geregeld door de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex. Je hoeft dan alleen een inboedelverzekering af te sluiten. Meer hierover lees je in het artikel: Opstalverzekering appartement.

Ik huur een woning, moet ik dan een woonverzekering afsluiten?

Wanneer je een woning huurt, hoef je geen woonverzekering af te sluiten. De woonverzekering van de huurwoning is namelijk geregeld door de eigenaar van de woning (de verhuurder). Als je zelf grote wijzigingen aanbrengt, zoals een nieuwe keuken of zonnepanelen, dan kun je die onder dekking ‘Huurdersbelang’ meeverzekeren bij je inboedelverzekering.

Zojuist overgestapt

21.557

Woonverzekering

Woonverzekeringen vergelijken

Je woonverzekering is niet iets waar je vaak naar omkijkt. Hij is er en dat is genoeg. Maar als je wist dat je 350 euro per jaar kunt besparen op je woonverzekering, zou je er dan toch iets meer aandacht aan besteden? Omdat de woonverzekering vaak blijft liggen, betalen veel consumenten hier onbewust te veel voor. Dit terwijl er zo veel leuke dingen zijn die je kunt doen met het geld dat je nu weggooit. Verzekeringen vergelijken voor je woning biedt je de oplossing. Je vindt zonder gedoe de goedkoopste woonverzekering met de beste dekking!

Goedkoopste woonverzekering

Beantwoord een aantal vragen en je vindt makkelijk de goedkoopste woonverzekering:

 1. Geef ons je postcode door
 2. Laat weten in wat voor een woning je woont
 3. Vul je woning- en inboedelwaarde in
 4. Vergelijk woonverzekeringen

Top 10 goedkoopste woonverzekeringen

We hebben de top tien laagste premies voor de woonverzekering voor je in kaart gebracht.

Top 10 goedkoopste opstalverzekering
Woonverzekeraar Product Premie / maand
Verzekeruzelf.nl Woonpakket (EUG) € 17,21
FBTO Woonpakket (EUG) € 17,64
Reaal Woonpakket (EUG) € 19,59
a.s.r. Voordeelpakket(EUG) € 20,80
SNS Bank Woonpakket(AR) € 20,93
Centraal Beheer Woongarant (EUG) € 21,21
Ditzo Woonverzekering (EUG) € 21,34
Inshared Woonverzekering(EUG) € 21,44
Verzekeruzelf.nl Woonpakket (AR) € 21,44
Allianz Direct Woonpakket(EUG) € 21,76

*Berekening d.d. 6 juli 2020 – Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar

Start vergelijken

Waarom woonverzekering vergelijken op Geld.nl?

Als onafhankelijke vergelijkingssite helpen wij je graag besparen op je woonverzekering. Het geld dat je overhoudt, besteed je dan weer aan veel leukere dingen. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je woonverzekering. Op Geld.nl vergelijk hier het grootste aanbod woonverzekeringen. Je vindt dus altijd wel een woonverzekering die bij jou en je woning past. Hiervoor vul je enkele vragen in, waarna wij een helder overzicht samenstellen van woonverzekeringen. De woonverzekering van je keuze sluit je vervolgens direct online af.

Onafhankelijk en actueel woonverzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële dienstverlener. De woonverzekering vergelijking wordt dus niet beïnvloed door derde partijen. We zorgen dat de premies en dekkingen van je woonverzekering up-to-date blijven door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan! We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Woonverzekering vergelijken

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun woonverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de woonverzekering vergelijking? Onze deskundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Woonverzekering aanvragen

Je hebt vergeleken en de goedkoopste woonverzekering gevonden. Goed bezig! Sluit hem direct online af via Geld.nl om die besparing waar te maken! Kun je daarna bedenken wat voor leuke dingen je met dat geld gaat doen. Een woonverzekering aanvragen doe je zelf gemakkelijk online door de volgende vier stappen te doorlopen:

 1. Vul je persoonlijke gegevens in
 2. Vul je IBAN-rekeningnummer in
 3. Beantwoord de slotvragen
 4. Geef je akkoord

Acceptatie woonverzekering

Na je woonverzekering aanvraag krijg je een bevestiging, maar je wordt nog niet direct geaccepteerd. De woonverzekeraar kijkt eerst of je een risico voor hen vormt. Ze kijken of je ooit een betalingsachterstand hebt gehad en of je ooit uit een woonverzekering bent gezet. Sommige woonverzekeraars bieden een voorlopige dekking voor je woonverzekering. In de periode tussen de aanvraag en acceptatie ben je dan gewoon verzekerd. Binnen één tot enkele dagen krijg je bericht of je definitief geaccepteerd bent of geweigerd voor je woonverzekering.

Woonverzekering vergelijken: handig om te weten

We willen graag dat je de goedkoopste woonverzekering vindt die past bij jou en je woning. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

1. Woonverzekering met de juiste waarde

De waarde van je woning is waarschijnlijk niet meer hetzelfde als toen je de woonverzekering afsloot. Heb je nieuwe spullen gekocht of je woning verbouwd? Dan is de waarde gestegen. Pas de waarde van je woning en inboedel aan zodat je het juiste bedrag vergoed krijgt bij schade. Belangrijke momenten om je woonverzekeringen onder de loep te nemen zijn:

 • Verhuizing
 • Verbouwing
 • Samenwonen
 • Scheiden
 • Kinderen krijgen
 • Kinderen uit huis

2. Woonhuisverzekering met pakketkorting

Meerdere woonverzekeringen bij dezelfde woonverzekeraar afsluiten levert je vaak een korting op. De woonverzekering wordt vaak samen aangeboden met een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Naast de korting is het ook gewoon handig om ze bij dezelfde woonverzekeraar te hebben. Je hoeft dan niet na te denken waar je eventuele schade aan je woning claimt.

3. Woonverzekering met korting beveiliging

Je krijgt vaak korting op je woonverzekering als je je woning hebt beveiligd volgens het politiekeurmerk of een borgcertificaat hebt. Het risico op diefstal en schade is dan kleiner, waardoor je minder vaak zult claimen en dat vindt de woonverzekeraar natuurlijk prettig.

4. Woonhuisverzekering korting per jaar betalen

Woonverzekeraars geven je vaak korting op je woonverzekering als je de premie per jaar of kwartaal betaald. Dit omdat ze besparen op administratiekosten.

5. Woonverzekering eigen risico

Een woonverzekering heeft een eigen risico. De hoogte hiervan vind je in de voorwaarden. Je krijgt korting als je het eigen risico van je woonverzekering verhoogt. Onthoud dan wel dat je een groter bedrag zelf moet betalen bij schade.

6. Woonhuisverzekering kostbaarheden

Normaal gesproken krijg je schade vergoed gebaseerd op de dagwaarde van je spullen. Heb jij een bijzondere collectie, dan is het natuurlijk niet logisch dat je voor oudere spullen minder vergoed krijgt. Sluit daarom een aanvullende kostbaarhedenverzekering af bij je woonverzekering, zodat je verzameling goed gedekt is.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Naast vergelijkingen geven we je ook een zee aan informatie en nieuws over financiële producten. Hier vind je een overzicht van onze laatste onderzoeken en blogartikelen over woonverzekeringen.

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer besparen op je vaste lasten?
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc