Vergelijk het grootste aanbod woonverzekeringen

Woonverzekering vergelijken

vind altijd de beste deal!

Website van het jaar 2020
Laagste prijsgarantie via Geld.nl Laagste prijsgarantie via Geld.nl

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Vergelijk het grootste aanbod Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
woonverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt
 • 12:52
 • 12:49
 • 12:47
 • 12:45
 • 12:43

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Aegon
ABN AMRO
Allianz
ING
SNS
ASR
Avéro Achmea
Centraal Beheer
FBTO
OHRA
Reaal
Nationale-Nederlanden
Allianz Direct
ANWB
Bruns ten Brink
nowGo
Unigarant
Univé
Verzekeruzelf.nl
De Goudse
InShared
HEMA
Aon Direct
Ditzo
Interpolis
Klaverblad
United Insurance
Woongarant
ZLM
Lemonade
Wie vergelijken wij? Op Geld.nl vergelijk je zelf eenvoudig de woonverzekering van het grootste aanbod woonverzekeraars. Zo weet je zeker dat je niet onnodig teveel betaalt en bespaar je tot wel € 350 per jaar op je woonverzekering! > Lees hier hoe wij vergelijken
Hoe verdienen wij? Wij bieden je onze woonverzekering vergelijking geheel gratis aan. Hiervoor ontvangen we een vergoeding van de woonverzekeraar als jij ervoor kiest je autoverzekering via onze site af te sluiten. > Lees hier hoe wij verdienen
Waarom kiezen voor Geld.nl? Geld.nl biedt je een 100% onafhankelijke vergelijking waarin je het grootste aanbod woonverzekeraars vergelijkt. Bovendien bieden we je de laagste prijsgarantie op je woonverzekering en een goede service. > Lees hier over onze voordelen

Veelgestelde vragen over woonverzekering

Wat vergoedt een woonverzekering?

Een woonverzekering vergoedt schades aan je woning én aan de spullen in je woning. Het is dus een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. De woonverzekering biedt dekking tegen schades door brand-, storm en diefstal.

Is een woonverzekering verplicht?

Een woonverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel handig! Omdat schades aan je woning en je inboedel flink in de papieren kunnen lopen, is een woonverzekering belangrijk. Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor je woonverzekering. Vergelijk daarom hier welke woonverzekering voor jouw woning het voordeligste is. Woonverzekering vergelijken >>

Kan ik de inboedel- en opstalverzekering ook apart afsluiten?

Natuurlijk kun je je inboedelverzekering en je opstalverzekering bij twee aparte woonverzekeraars afsluiten, maar wij raden dat niet aan. Als je beide woonverzekeringen bij één woonverzekeraar hebt, hoef je nooit na te denken over onder welke dekking een schade valt en je hebt maar één aanspreekpunt. Daarnaast krijg je bij veel woonverzekeraars korting als je een gecombineerde woonverzekering (inboedel + opstal) afsluit.

Hoeveel is mijn inboedel waard?

Bij het afsluiten van een woonverzekering kun je zelf de waarde van je inboedel opgeven. Je moet dan een inventarisatie laten maken of zelf van elk meubel, apparaat etc. een schatting maken. Dit is veel werk en meestal niet nodig. Je kunt de woonverzekeraar ook een schatting laten maken. Hiervoor gebruikt de woonverzekeraar een inboedelwaardemeter. Op basis van je leeftijd, inkomen, gezinssituatie en de grootte van je woning schat de woonverzekeraar de waarde van je inboedel. Blijkt bij een schade dat je spullen toch meer waard zijn? Geen probleem, de woonverzekeraar vergoedt gewoon de daadwerkelijke schade.

Wat is de herbouwwaarde en hoe bepaal ik die?

Om te bepalen voor welk bedrag je woning verzekerd moet worden, kijkt de woonverzekeraar naar de herbouwwaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om de woning volledig opnieuw te laten bouwen op dezelfde plek. Je kunt dit zelf laten bepalen door een taxateur, maar je kunt ook de woonverzekeraar een schatting laten maken. Hiervoor gebruikt de woonverzekeraar een herbouwwaardemeter. Op basis van enkele gegevens over je woning schat de woonverzekeraar de herbouwwaarde. Is de waarde die de woonverzekeraar inschat te laag? Dan krijg je bij schade toch de volledige waarde vergoedt.

Wat is garantie tegen onderverzekering?

Garantie tegen onderverzekering wil zeggen dat als de woonverzekeraar de waarde van je inboedel en/of je woning te laag inschat, je toch de volledige waarde vergoedt krijgt bij een schade. Je krijgt deze garantie alleen als je de woonverzekeraar de waardes laat bepalen aan de hand van de inboedelwaardemeter en de herbouwwaardemeter.

Ik heb een koopappartement, moet ik dan een woonverzekering afsluiten?

Als je een appartement koopt, dan is opstalverzekering meestal geregeld door de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex. Je hoeft dan alleen een inboedelverzekering af te sluiten. Meer hierover lees je in het artikel: Opstalverzekering appartement.

Ik huur een woning, moet ik dan een woonverzekering afsluiten?

Wanneer je een woning huurt, hoef je geen woonverzekering af te sluiten. De woonverzekering van de huurwoning is namelijk geregeld door de eigenaar van de woning (de verhuurder). Als je zelf grote wijzigingen aanbrengt, zoals een nieuwe keuken of zonnepanelen, dan kun je die onder dekking ‘Huurdersbelang’ meeverzekeren bij je inboedelverzekering.

"Snel een nieuwe, goedkopere woonverzekering geregeld"
Janneke Janneke, 29

"Duidelijk en helder overzicht op geld.nl. Ik vond snel een goedkope woonverzekering. Top!"

Job Job, 38

"Makkelijk bespaard op mijn opstalverzekering! Gewoon even doen."

Rebecca Rebecca, 41

"Handige tips op Geld.nl. Ik heb nu heel makkelijk een goedkope woonverzekering gevonden."

Woonverzekering

Woonverzekering vergelijken? Start nu met besparen!

Je woonverzekering is niet iets waar je vaak naar omkijkt. Hij is er en dat is genoeg. Maar als je wist dat je 350 euro per jaar kunt besparen op je woonverzekering, zou je er dan toch iets meer aandacht aan besteden? Omdat de woonverzekering vaak blijft liggen, betalen veel consumenten hier onbewust te veel voor. Dit terwijl er zo veel leuke dingen zijn die je kunt doen met het geld dat je nu weggooit. Vergelijken voor je woning biedt je de oplossing. Je vindt zonder gedoe de goedkoopste woonverzekering met de beste dekking!

Zo vind je de goedkoopste woonverzekering

Beantwoord een aantal vragen en je vindt makkelijk de goedkoopste woonverzekering:

 1. Geef ons je postcode door
 2. Laat weten in wat voor een woning je woont
 3. Vul je woning- en inboedelwaarde in
 4. Vergelijk woonverzekeringen

Goedkoopste woonverzekering – Top 10

We hebben de top tien laagste premies voor de woonverzekering voor je in kaart gebracht.

Woonverzekeraar Product Premie / maand
Verzekeruzelf.nl Woonpakket (EUG) € 17,21
FBTO Woonpakket (EUG) € 17,64
Reaal Woonpakket (EUG) € 19,59
a.s.r. Voordeelpakket(EUG) € 20,80
SNS Bank Woonpakket(AR) € 20,93
Centraal Beheer Woongarant (EUG) € 21,21
Ditzo Woonverzekering (EUG) € 21,34
Inshared Woonverzekering(EUG) € 21,44
Verzekeruzelf.nl Woonpakket (AR) € 21,44
Allianz Direct Woonpakket(EUG) € 21,76
Start vergelijken *Berekening d.d. 6 juli 2020 – Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar

Waarom woonverzekering vergelijken op Geld.nl?

Als onafhankelijke vergelijkingssite helpen wij je graag besparen op je woonverzekering. Het geld dat je overhoudt, besteed je dan weer aan veel leukere dingen. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je woonverzekering.

Grootste aanbod woonverzekeringen

Je vergelijk hier het grootste aanbod woonverzekeringen. Je vindt dus altijd wel een woonverzekering die bij jou en je woning past. Hiervoor vul je enkele vragen in, waarna wij een helder overzicht samenstellen van woonverzekeringen. De woonverzekering van je keuze sluit je vervolgens direct online af.

Vergelijk het grootste aanbod woonverzekeringen

Woonverzekering vergelijken

Onafhankelijk en actueel woonverzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële dienstverlener. De woonverzekering vergelijking wordt dus niet beïnvloed door derde partijen. We zorgen dat de premies en dekkingen van je woonverzekering up-to-date blijven door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan! We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Laagste prijsgarantie op je woonverzekering

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je woonverzekering dan bij de woonverzekeraar zelf of een andere vergelijkingssite. Vind je binnen één week ergens anders toch dezelfde woonverzekering goedkoper? Dan betalen wij je het verschil terug, plus vijf procent. Zo garanderen we je de goedkoopste woonverzekering.

14 dagen bedenktijd op je woonverzekering

Dacht je een goede woonverzekering te hebben gevonden, maar ben je toch niet helemaal tevreden? Dat is geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de woonverzekering kosteloos op om een nieuwe te vinden.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun woonverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de woonverzekering vergelijking? Onze deskundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste woonverzekering gevonden? Pak die besparing!

Je hebt vergeleken en de goedkoopste woonverzekering gevonden. Goed bezig! Sluit hem direct online af via Geld.nl om die besparing waar te maken! Kun je daarna bedenken wat voor leuke dingen je met dat geld gaat doen.

Woonverzekering aanvragenEen woonverzekering aanvragen doe je gemakkelijk in vier stappen:

 1. Vul je persoonlijke gegevens in
 2. Vul je IBAN-rekeningnummer in
 3. Beantwoord de slotvragen
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!.

Acceptatie woonverzekering

Na je woonverzekering aanvraag krijg je een bevestiging, maar je wordt nog niet direct geaccepteerd. De woonverzekeraar kijkt eerst of je een risico voor hen vormt. Ze kijken of je ooit een betalingsachterstand hebt gehad en of je ooit uit een woonverzekering bent gezet. Sommige woonverzekeraars bieden een voorlopige dekking voor je woonverzekering. In de periode tussen de aanvraag en acceptatie ben je dan gewoon verzekerd. Binnen één tot enkele dagen krijg je bericht of je definitief geaccepteerd bent of geweigerd voor je woonverzekering.

Woonverzekering vergelijken: handig om te weten

We willen graag dat je de goedkoopste woonverzekering vindt die past bij jou en je woning. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

1. Woonverzekering met de juiste waarde

De waarde van je woning is waarschijnlijk niet meer hetzelfde als toen je de woonverzekering afsloot. Heb je nieuwe spullen gekocht of je woning verbouwd? Dan is de waarde gestegen. Pas de waarde van je woning en inboedel aan zodat je het juiste bedrag vergoed krijgt bij schade. Belangrijke momenten om je woonverzekeringen onder de loep te nemen zijn:

 • Verhuizing
 • Verbouwing
 • Samenwonen
 • Scheiden
 • Kinderen krijgen
 • Kinderen uit huis

2. Woonverzekering met pakketkorting

Meerdere woonverzekeringen bij dezelfde woonverzekeraar afsluiten levert je vaak een korting op. De woonverzekering wordt vaak samen aangeboden met een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Naast de korting is het ook gewoon handig om ze bij dezelfde woonverzekeraar te hebben. Je hoeft dan niet na te denken waar je eventuele schade aan je woning claimt.

3. Woonverzekering met korting beveiliging

Je krijgt vaak korting op je woonverzekering als je je woning hebt beveiligd volgens het politiekeurmerk of een borgcertificaat hebt. Het risico op diefstal en schade is dan kleiner, waardoor je minder vaak zult claimen en dat vindt de woonverzekeraar natuurlijk prettig.

4. Woonverzekering korting per jaar betalen

Woonverzekeraars geven je vaak korting op je woonverzekering als je de premie per jaar of kwartaal betaald. Dit omdat ze besparen op administratiekosten.

5. Woonverzekering eigen risico

Een woonverzekering heeft een eigen risico. De hoogte hiervan vind je in de voorwaarden. Je krijgt korting als je het eigen risico van je woonverzekering verhoogt. Onthoud dan wel dat je een groter bedrag zelf moet betalen bij schade.

6. Woonverzekering kostbaarheden

Normaal gesproken krijg je schade vergoed gebaseerd op de dagwaarde van je spullen. Heb jij een bijzondere collectie, dan is het natuurlijk niet logisch dat je voor oudere spullen minder vergoed krijgt. Sluit daarom een aanvullende kostbaarhedenverzekering af bij je woonverzekering, zodat je verzameling goed gedekt is.

Voordelen Geld.nl

Woonverzekering vergelijken en de rol van Geld.nl

Onafhankelijk, eenvoudig en transparant; dat is Geld.nl. We willen je op een makkelijke manier laten besparen op je woonverzekering zonder dat daar enige bezorgdheid aan te pas komt. Daarom is de informatie die wij tonen eerlijk en overzichtelijk, zodat je snel ziet bij welke woonverzekeraar je het goedkoopst uit bent. Zo maakt besparen alles leuker.

100% Onafhankelijk

Geld.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor verzekeringen en bancaire producten. We worden niet gefinancierd door een verzekeraar of andere financiële dienstverleners. Daardoor sta jij als consument op nummer één. We vinden het belangrijk dat je een goede woonverzekering vindt tegen de laagste premie. Om dit waar te maken zorgen we dat je altijd een honderd procent onafhankelijke vergelijking krijgt. Hiervoor werken wij samen met de onafhankelijke dataleverancier Moneyview, zodat wij een goed beeld van woonverzekeraars kunnen bieden.

Hoewel wij geen onderdeel van een verzekeraar zijn, hebben we wel afspraken gemaakt over de verwerking van de woonverzekering aanvragen. Deze afspraken hebben geen invloed op de resultaten die wij tonen in de woonverzekering vergelijking. De goedkoopste woonverzekering staat altijd bovenaan, ook als we geen afspraken hebben met die partij. Dat is wel zo eerlijk!

100% Transparant

Bij Geld.nl zijn we transparant over de werking en de verdiensten van onze woonverzekering vergelijking.

Hoe wij woonverzekeringen vergelijken

In onze woonverzekering vergelijking tonen we naast de premie ook andere kenmerken waarop je de verschillende woonverzekeringen met elkaar vergelijkt:

 • Klantcijfer: Het klantcijfer is afkomstig van Geld.nl en geeft een beeld van de ervaringen van consumenten die de betreffende woonverzekeraar hebben en helpt je bij het maken van de juiste keuze.
 • Polisvoorwaarden: De polisvoorwaarden geven inzicht in de dekking en de geboden vergoedingen van de woonverzekering. Wij hebben de kleine lettertjes alvast voor je gelezen en helder op een rij gezet. Tijdens het woonverzekering vergelijken zie je per onderdeel welke dekking en vergoeding de betreffende woonverzekering biedt.
 • Prijs/kwaliteit: Met de prijs/kwaliteit verhouding drukken we de verhouding van de kwaliteit (dekking en polisvoorwaarden) van het product ten opzichte van de premie uit. Een goede dekking tegen een gunstige premie uit zich in een hoge prijs/kwaliteit score. De prijs/kwaliteit verhouding is gebaseerd op drie objectieve waarden: de premie via Geld.nl, de polisvoorwaarden en het eigen risico.

Hoe wij verdienen

We hebben met veel woonverzekeraars afspraken gemaakt zodat je de woonverzekering van je keuze direct via Geld.nl kunt aanvragen. Voor het afsluiten van deze woonverzekering ontvangen wij een vergoeding van gemiddeld 20 euro per jaar. Jij betaalt hiervoor niets extra’s. Met een aantal woonverzekeraars werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken heeft geen invloed op de resultaten van de woonverzekering vergelijking.

Laagste prijsgarantie op je  woonverzekering

Geld.nl biedt je de laagste prijsgarantie op je woonverzekering. Dat houdt het volgende in: vind je binnen één week na het afsluiten van je woonverzekering via Geld.nl dezelfde woonverzekering ergens anders tegen een lager tarief, dan vergoeden wij het verschil plus vijf procent gedurende één jaar.

Veilig, gratis en eenvoudig

De woonverzekering vergelijking op Geld.nl is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign conform de nieuwst Internet Beveiliging Standaarden. Zo is alle informatie die je invult veilig.

AFM, Kifid en de KVK

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst, dan richt je je tot de betreffende aanbieder. Wanneer je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost kun je je richten tot het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, dan richt je je  tot Geld.nl. De behandeling van elke klacht verloopt volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

Je privacy wordt gewaarborgd. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel


Naast vergelijkingen geven we je ook een zee aan informatie en nieuws over financiële producten. Hier vind je een overzicht van onze laatste onderzoeken en blogartikelen over woonverzekeringen.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen over woonverzekeringen. Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Kijk dan eens op ons complete overzicht of neem contact op met onze klantenservice.

Meer besparen op je vaste lasten?
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc