Woonverzekering

Combinatieverzekering

Hoe werkt een combinatieverzekering?

Een woonverzekering wordt ook wel de combinatieverzekering genoemd. Een combinatie verzekering bestaat uit een combinatie van de inboedelverzekering en de opstalverzekering.

Wat is een combinatieverzekering?

Een combinatie verzekering combineert de inboedelverzekering en opstalverzekering in één product. Een combinatie verzekering is meestal een voordeligere keuze dan het afsluiten van een losse opstal- en inboedelverzekering. Naast het premievoordeel dat er te behalen is bij de gezamenlijk afsluiten voorkom je mogelijk ook discussies bij schade. Is de tuinset nu verzekerd onder de inboedel- of opstalverzekering.

Huiseigenaren verzekering

Combinatie verzekeren wordt vooral gedaan door huiseigenaren. Onder huurders komt combinatie verzekeren minder voor. Dit heeft als reden dat de verhuurder over het algemeen de opstallen verzekert.

Voordelen combinatieverzekering

De voordelen van een combinatie verzekering zijn onder andere dat je compleet verzekerd bent. Als je alles onder één dak verzekerd hebt, dekken alle risico’s elkaar af binnen de combinatie verzekering. Bij een combinatie verzekering sluit de inboedelverzekering aan op de opstalverzekering en andersom. Korting is ook een van de voordelen van een combinatie verzekering. Je krijgt vaak een korting bij combinatie verzekeren, omdat je alles verzekerd bij één maatschappij.

Nadelen combinatieverzekering

Er bestaan ook een aantal nadelen aan een combinatie verzekering. Wanneer er schade ontstaat aan de woning of inboedel is het gebruikelijk dat je de herstelde schade eerst zelf moet betalen. Wanneer je de reparatienota naar de verzekeraar stuurt, ontvang je het voorgeschoten bedrag op je rekening. Het is daarom verstandig altijd wat geld achter de hand te houden voor onvoorziene kosten.

Combinatieverzekering en verhuizen

Nadelen van een combinatie verzekering ondervindt je ook als je gaat verhuizen. Ga je verhuizen, dan is het noodzakelijk je woonverzekering aan te passen. De opstalverzekering is namelijk van toepassing op een specifieke woning. Voor de inboedelverzekering lig dat anders. De verzekeraar gaat er namelijk vanuit dat je de inboedel meeneemt naar de nieuwe woning en dat de waarde daarvan dus niet verandert. Is de inboedel tijdelijk verspreid over twee adressen, dan is het verstandig dit even aan de verzekeraar door te geven.

Combinatieverzekering vergelijkenVergelijk simpel online het grootste aanbod woonverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 350 euro per jaar! Woonverzekering vergelijken