Woonverzekering

Welke verzekering als huurder?

Welke verzekeringen heb ik nodig als huurder?

Wie huurt, vindt meestal in het huurcontract een artikel over wat je moet verzekeren als huurder. Deze contracten worden meestal door de eigenaar zelf opgesteld, dus is het niet altijd standaard wat er wordt verwacht van de huurder. Dien je voor het appartement / de woning wel of niet een woonverzekering af te sluiten die je verzekert tegen brand, glasbreuk of aanverwante gevaren of volstaat het dat enkel de inboedel wordt verzekerd? Wat verzekeren als huurder?

Inboedelverzekering huurder

Als huurder is het verstandig om een inboedelverzekering te nemen. Een inboedelverzekering verzekert jouw inboedel tegen schade of verlies. Onder inboedel vallen alle bezittingen die niet in of aan de woning vast zitten.

Brandverzekering huurder 

Een brandverzekering is voor zowel huurder als verhuurder verstandig om af te sluiten. Voor de verhuurder in verzekerd het de opstallen. Als je een brandverzekering als huurder afsluit, ben je verzekerd voor brandschade aan inboedel.

Glasverzekering huurder

Naast een inboedelverzekering is het als huurder verstandig om met de verhuurder te overleggen over de glasverzekering. Wanneer een verhuurder geen glasverzekering heeft, is het als huurder praktisch om deze af te sluiten. Een glasverzekering dekt eventuele schade aan de ramen van je woning. Het kan natuurlijk ook zijn dat de eigenaar van het pand dit al geregeld heeft, dan is een aparte glasverzekering niet noodzakelijk. Controleer dit goed in de huurovereenkomst of vraag dit na bij de verhuurder.

Opstalverzekering huurder

Een opstalverzekering verzekert het huis zelf, inclusief de zogenaamde onroerende goederen. Dat zijn zaken die bij het huis horen, denk aan een schuurtje, schutting, leidingen, centrale verwarming en sanitair. Een opstalverzekering als huurder is niet nodig om af te sluiten. Echter kun je als huurder wel een woonhuisverzekering afsluiten. Dan verzeker je zowel de inboedel als de opstallen. Hier zit vaak ook een glas- en brandverzekering bij inbegrepen. Zo heb je meteen alles in een verzekerd.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod woonverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 350 euro per jaar! Woonverzekering vergelijken