Website van het jaar 2020

Zorgverzekering vergelijken

vind altijd de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
8,8
  673 klantreviews
10,0   "Duidelijke voorwaarden" Denny 29 december 2020
10,0   "Snel de juiste verzekeraar gevonden" S van Varsseveld 15 december 2020
10,0   "Wat een duidelijke site!" M. van Leeuwen 24 november 2020
Alle reviews bekijken
De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Verzekeringen vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Waarom kiezen voor Geld.nl? Geld.nl biedt je een 100% onafhankelijke vergelijking waarin je het grootste aanbod zorgverzekeraars vergelijkt. Bovendien zijn wij in het bezit van het Keurmerk Objectief Vergelijken en bieden we een goede service. Lees hier over onze voordelen
Wie vergelijken wij? Wij vergelijken de zorgverzekeringen van meer dan 35 zorgverzekeraars, zowel op premie als op voorwaarden. Wil je weten welke verzekeraar we wel en niet vergelijken en waarom? Bekijk het overzicht
Hoe verdienen wij? Wij bieden je onze zorgverzekering vergelijking geheel gratis aan. Hiervoor ontvangen we een vergoeding van de verzekeraar als jij ervoor kiest je zorgverzekering via onze site af te sluiten. Lees hier hoe het precies werkt
Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Meer weten over de zorgverzekering in 2021? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Waarom moet ik mijn zorgverzekering vergelijken?

Bijna de helft van alle Nederlanders zit al meer dan 10 jaar bij dezelfde zorgverzekeraar. Eigenlijk best vreemd, want er verandert ondertussen van alles. Je persoonlijke situatie en de zorgbehoefte van jou en je gezin verandert. Daarnaast past de zorgverzekeraar elk jaar de dekking en premies aan. Reden te meer om elk jaar opnieuw te checken of je huidige zorgverzekering ook voor volgend jaar de beste en goedkoopste zorgverzekering voor jou is. Misschien is ergens anders dezelfde dekking wel goedkoper. Vergelijk dus elk jaar opnieuw even je zorgverzekering en betaal nooit meer onnodig te veel! Zorgverzekering vergelijken >>

Waarom moet ik mijn zorgverzekering vergelijken op Geld.nl?

Je vergelijkt op Geld.nl 100% onafhankelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen. Dat houdt in dat in onze vergelijking zorgverzekeraars naar voren komen die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Bovendien betaal je via Geld.nl nooit meer premie dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssite. Sterker nog: op sommige zorgverzekeringen bieden we extra kortingen. Zo vind je altijd de goedkoopste zorgverzekering die bij je past. Daarnaast is Geld.nl als één van de weinige vergelijkingssite aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken. Daarom ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking.

Hoe vind ik de beste zorgverzekering van Nederland?

Er zijn in Nederland meer dan 40 zorgverzekeraars waar je uit kunt kiezen. Vaak bieden die allemaal ook nog meerdere basis- en aanvullende verzekeringen aan. Om uit dit grote aanbod de voor jou beste en goedkoopste zorgverzekering te vinden, kan best lastig zijn. Let tijdens het vergelijken van zorgverzekeringen in elk geval op de volgende zaken:

 • Welk eigen risico je wilt
 • Of vrije zorgkeuze voor jou noodzakelijk is
 • Welke aanvullende verzekeringen je nodig hebt

Op de pagina ‘Welke zorgverzekering past bij mij ’ leggen we deze zaken uitgebreid uit en lees je precies hoe je de best passende zorgverzekering vindt.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering van 2021?

Als je alleen maar een basisverzekering wilt, is de goedkoopste zorgverzekering er één bij een online zorgverzekeraar, zoals ZEKUR.nl, ZieZo, Anderzorg of Bewuzt. Een goede zorgverzekering draait echter niet alleen om de laagste premie. Je wilt ook een goede dekking en terecht kunnen bij de zorgverleners van jouw voorkeur. In de zorgvergelijker op Geld.nl helpen we je de beste en voordeligste zorgverzekering te vinden door je steeds alle benodigde informatie te geven. Zo maak je zelf de beste keuze.

Welke factoren bepalen de premie van mijn zorgverzekering?

Hoeveel je betaalt voor je zorgverzekering, beïnvloed je zelf met de keuzes die je maakt voor:

 • Je eigen risico
 • Maand- of jaarbetaling
 • Vrije zorgkeuze
 • Je aanvullende verzekeringen

Door je eigen risico te verhogen, krijg je korting op de premie van je basisverzekering. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je korting krijgt. Daarnaast krijg je bij veel zorgverzekeraars tot 3 procent korting als je de premie per jaar betaalt in plaats van per maand. Aan de andere kant betaal je voor een verzekering met volledige vrije zorgkeuze en voor uitgebreide aanvullende verzekeringen juist meer premie. Meer hierover en andere bespaartips, lees je in het artikel Besparen op je zorgverzekering.

Welk eigen risico kan ik het beste kiezen?

Het eigen risico is enkel van toepassing op zorg uit de basisverzekering. Je betaalt standaard 385 euro eigen risico, maar je kunt het verhogen tot maximaal 885 euro. Hoe hoger je eigen risico, des te lager je zorgpremie. Verwacht je geen zorgkosten uit de basisverzekering te maken en heb je wat spaargeld achter de hand voor als dit onverhoopt toch nodig is, dan is je eigen risico verhogen een interessante optie. Je kunt hiermee tot 300 euro per jaar besparen in 2021. Lees hier meer over het eigen risico.

Welke zorg valt er allemaal onder de basisverzekering?

De inhoud van de basisverzekering is wettelijk bepaald en dus bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. De basisverzekering 2021 vergoedt onder meer de kosten van de huisarts, spoedeisende hulp, medicijnen, psychische hulp en zorg voor kinderen tot 18 jaar.

Biedt mijn zorgverzekering vrije zorgkeuze?

Bij zorgverzekeringen met vrije zorgkeuze bepaal je zelf naar welke zorgaanbieder je gaat als je zorg nodig hebt. Bij natura zorgverzekeringen heb je geen vrije zorgkeuze. Kies je hierbij voor een zorgaanbieder die geen afspraken heeft met je zorgverzekeraar, dan betaal je een deel van de kosten zelf. Zorgverzekeringen met vrije zorgkeuze zijn vaak iets duurder dan verzekeringen zonder vrije zorgkeuze. Lees meer over vrije zorgkeuze.

Zojuist overgestapt

21.557

Zorgverzekering

Zorgverzekeringen vergelijken

43 procent van de consumenten heeft al meer dan tien jaar dezelfde zorgverzekering. Dit terwijl er ieder jaar zo veel verandert. Je zorgverzekering 2021 is al lang niet meer hetzelfde als die van tien jaar geleden en de zorgverzekering 2022 zal er weer anders uit zien. Bovendien verandert jouw situatie ook door de jaren heen. Terwijl de premies van de zorgverzekering omhoog gaan, wordt er steeds minder vergoed. Het resultaat: 72 procent van de consumenten betaalt onnodig te veel voor hun zorgverzekering. Schrikbarende feiten, terwijl de oplossing zo simpel is.

Vergelijkingssite Geld.nl snapt dat je niet wilt inleveren op de kwaliteit van zorg en je zorgverzekering. Dat is ook helemaal niet nodig. Je zorgverzekering vergelijken helpt je de dekking te vinden die je nodig hebt tegen de laagste premie. Door te kiezen voor een goede én goedkope zorgverzekering 2021 bespaar je tot wel 600 euro per jaar

Goedkope zorgverzekering

Je zorgverzekering vergelijken doe je gemakkelijk in drie stappen. Zo vind je direct de goedkoopste zorgverzekering die past bij jouw zorgwensen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je zorgverzekering 2021

Daarom zorgverzekering vergelijken

Je zorgverzekering opzeggen is slechts één keer per jaar mogelijk. Het is dus extra belangrijk om elk jaar een goede zorgverzekering vergelijking te maken en wel om de volgende redenen:

1. Je persoonlijke situatie is veranderd
In een jaar verandert er veel. Heb je goede voornemens om te beginnen met een sport? Verwacht je komend jaar een kind of wil je een verre reis maken? In alle gevallen kun je maar beter je zorgverzekering vergelijken om te kijken of je huidige zorgverzekering nog wel bij je past en of je misschien een aanvullende verzekering nodig hebt. Onze pagina 'Welke zorgverzekering past bij mij?' helpt je een handje op weg als je nog niet zeker weet welke zorgverzekering 2021 bij je past

2. Je zorgverzekering is veranderd
Misschien is je situatie niet veranderd, maar je zorgverzekering wel. Het is goed mogelijk dat premies, voorwaarden of aangesloten zorgverleners niet meer hetzelfde zijn als het jaar daarvoor. Je zorgverzekering vergelijken geeft je snel inzicht in welke zorgverzekering 2021 nu beter bij je past. De zorgverzekering die vorig jaar het meest voordelig was, hoeft voor jou niet per se de goedkoopste zorgverzekering 2021 te zijn.

3. Een zorgverzekering op maat vinden
Wanneer je meer dan alleen een basisverzekering nodig hebt, lijkt je zorgverzekering vergelijken nogal een gedoe. Met Geld.nl gaat dit een stuk makkelijker. In plaats van één voor één zorgverzekeraars langs te gaan, vind je een compleet overzicht in onze vergelijking. Je vinkt zelf aan welke zorg je nodig hebt. Vervolgens kun je in een handig overzicht alle zorgverzekeringen vergelijken die passen bij jouw wensen.

4. Besparen op je zorgverzekering
Ook de premie van je zorgverzekering verandert jaarlijks. Dit geeft je ieder jaar weer de kans om te besparen met de goedkoopste zorgpremie. Vind je je huidige zorgverzekering te duur? Overstappen van zorgverzekering is dan een optie. Op Geld.nl geef je aan wat je nodig hebt qua zorg. Wij tonen je dan alle zorgverzekeringen die daarbij passen, gerangschikt op laagste zorgpremie. Zo vind je én de beste én de goedkoopste zorgverzekering 2021 voor jouw situatie.

Goedkoopste zorgverzekering 2021

We hebben de top tien meest vergeleken zorgverzekeringen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding van deze zorgverzekering met daarbij de goedkoopste zorgpremie voor 2021.

Goedkoopste zorgverzekeringen 2021
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZEKUR.nl € 85,95
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl € 105,95
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen Ditzo € 118,10
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) Just € 118,20
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) CZdirect € 128,70
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 134,65
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) Ditzo € 126,10
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 135,15
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) IZA € 146,15
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €1.000 (100%) IZA € 173,65
Start vergelijken ➔

Zorgverzekering vergelijken 2021 op Geld.nl

Geld.nl wil je graag helpen besparen op je zorgverzekering 2021. Je zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering start dus met een vergelijking op Geld.nl. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je zorgverzekering 2021.

Grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijken

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod zorgverzekeringen. Laat ons weten wie je bent, vul je zorgwensen in en wij zetten de best passende zorgverzekeringen voor je op een rij in onze zorgvergelijker. Je vindt altijd een goedkope zorgverzekering die bij je past. De gewenste zorgverzekering afsluiten voor 2021 doe je vervolgens direct online. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen 2021

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland. Zo weet je zeker dat je de beste en goedkoopste zorgverzekering vindt voor jouw persoonlijke wensen en situatie en betaal je niet onnodig te veel premie.

Zorgverzekering vergelijken

Onafhankelijk zorgverzekering 2021 vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële instelling. Alle zorgpolis informatie die wij tonen, is dus niet beïnvloed door derde partijen. Bovendien krijgen we de informatie van onafhankelijke dataleveranciers, waardoor je altijd een actuele vergelijking maakt. Dat is wel zo eerlijk. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken. Benieuwd naar onze werkwijze? Die vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste zorgpremie 2021

Vergelijk je je zorgverzekering 2021 via Geld.nl, dan betaal je nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Je vindt hier gemakkelijk de laagste zorgpremie, die staat namelijk altijd bovenaan. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent!

14 dagen bedenktijd op je zorgverzekering

Ben je ondanks de zorgvuldige vergelijking toch niet tevreden met je gekozen zorgverzekering? Dat is geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de zorgpolis kosteloos op om over te stappen naar een zorgverzekering waar je wél tevreden mee zult zijn. Zeg dan wel vóór 1 januari de nieuwe zorgpolis op, dit is de uiterlijke datum waarvoor je van zorgverzekering kan veranderen.

Hoge klantwaardering voor onze zorgverzekering vergelijking

Bezoekers die eerder via ons een goedkope zorgverzekering gevonden hebben, geven onze zorgverzekering vergelijking een hoge klantwaarding. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig tijdens het zorgverzekering 2021 vergelijken? Onze deskundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste zorgverzekering gevonden?

Heb je de beste én goedkoopste zorgverzekering 2021 gevonden die voldoet aan je wensen? Dan wil je die goedkope zorgverzekering en bijbehorende besparing natuurlijk niet laten liggen. Je kunt daarom direct online de zorgverzekering aanvragen die aan je wensen voldoet. Wel zo handig!

Zorgverzekering 2021 aanvragen

Je zorgverzekering afsluiten doe je binnen enkele minuten en in vijf stappen:

 1. Kies je gewenste zorgverzekering 2021
 2. Vul je persoonlijke gegevens in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord
 5. Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie zorgverzekering 2021

Na je zorgverzekering aanvraag krijg je direct een bevestiging. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Zorgverzekeraars mogen jou voor de basisverzekering dus niet afwijzen. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt deze acceptatieplicht niet. Hier mogen zorgverzekeraars wel een medische selectie houden. Medische selectie komt eigenlijk alleen voor bij aanvullende zorgverzekeringen met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of de tandarts.

Zorgverzekering vergelijken 2021 tips

Uiteraard willen we dat je de zorgverzekering 2021 vindt die het beste bij je wensen past en aardig is voor je portemonnee. Daarom geven we je tips mee voor het vergelijken van zorgverzekeringen. We zetten ze voor je op een rij:

1. Eigen risico bij zorgverzekering 2021

Het eigen risico zorgverzekering is standaard 385 euro en kun je verhogen tot 885 euro. Hoe hoger je eigen risico, des te goedkoper de zorgpremie. Verwacht je geen zorgkosten te maken, dan is je eigen risico verhogen een interessante optie. Een lager eigen risico is verstandiger wanneer je wel verwacht zorgkosten te maken, je chronisch ziek bent of wanneer je niet in staat bent zo’n groot bedrag zelf te betalen.

2. Zorgverzekering 2021 en zorgkeuze

Je zorgverzekeraar heeft contracten met zorgverleners zodat zij jou goede en betaalbare zorg kunnen bieden. Zorgverzekeraars hebben verschillende typen zorgverzekeringen waarbij je wel of niet mag kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Hoe vrijer je zorgkeuze, des te hoger de zorgpremie. De goedkoopste zorgverzekering is er dus vaak één zonder vrije zorgkeuze. Niet zelf kunnen kiezen klinkt vervelend, maar als het ziekenhuis van je voorkeur een contract heeft met je zorgverzekeraar, is er natuurlijk niets aan de hand. In onze zorgverzekering vergelijking zie je direct of de ziekenhuizen en andere zorgverleners bij jou in de buurt aangesloten zijn bij de zorgpolis van je keuze.

3. Aanvullende zorgverzekeringen

Bedenk goed welke zorg je echt nodig hebt. Sommige verzekeraars bieden aanvullende pakketten met veel verschillende dekkingen, maar als je er bijna niets van gebruikt, betaal je voor niets. Bereken of een aanvullende zorgverzekering ook echt loont. Je vindt tegenwoordig makkelijk wat een behandeling of operatie kost op het internet, of je vraagt het na bij de behandelaar. Zo bereken je of de zorgpremie die je betaalt opweegt tegen wat je vergoed krijgt. Bekijk ons overzicht vergoedingen zorgverzekering welk bedrag je vergoed krijgt per verzekeraar. Tandzorg is hier een goed voorbeeld van. Dit wordt niet meer vergoed vanuit het basispakket, dus heb je hiervoor een aanvullende tandartsverzekering nodig. Ga je echter maar twee keer per jaar naar de tandarts voor controle? Dan weegt de zorgpremie waarschijnlijk niet op tegen de vergoeding.

4. Online zorgverzekering 2021

Veel grote zorgverzekeraars hebben een goedkope online versie van hun zorgverzekering. Je zit dan toch bij een bekende, vertrouwde verzekeraar tegen een lagere zorgpremie. Het enige verschil is dat je zorgverzekering zaken online moet regelen, je kunt dus niet telefonisch contact opnemen met de verzekeraar. Dit is een vaak gekozen optie bij bijvoorbeeld een zorgverzekering voor 18 jarigen, studenten zorgverzekering en jongeren zorgverzekering.

Tijdens het zorgverzekering vergelijken kun je aangeven dat je wél graag telefonisch contact op wilt kunnen nemen met de verzekeraar. De online zorgverzekeringen worden dan niet getoond.

5. Zorgverzekering 2021 per jaar betalen

Betaal je je zorgpremie een jaar vooruit, dan levert je dat bij een aantal zorgverzekeraars een korting op. Deze korting kan oplopen tot wel drie procent. Geef in de zorgverzekering vergelijking 2021 aan dat je per jaar wilt betalen en zie hoeveel je bespaart.

6. Zorgverzekering of ziektekostenverzekering vergelijken?

Je zult in plaats van de term zorgverzekering ook vaak ziektekostenverzekering voorbij hebben zien komen. Is daar een verschil tussen? Nee, dat is er niet. Ziektekostenverzekering is een oude term voor zorgverzekering. Voor 2006 was het zorgverzekeringssysteem namelijk heel anders. Toen bestonden ziekenfondsen die een ziektekostenverzekering aanboden. In 2006 kwam de nieuwe zorgverzekeringswet en zijn de ziekenfondsen en dus ook de ziektekostenverzekeringen komen te vervallen. Wanneer je het het over je ziektekostenverzekering vergelijken, is dat dus hetzelfde als je zorgverzekering vergelijken.

Voordelen Geld.nl
Zorgverzekering vergelijken en de rol van Geld.nl

Onafhankelijk, eenvoudig en transparant; dat is Geld.nl. We willen je op een makkelijke manier laten besparen op je zorgverzekering 2021 zonder dat daar enige bezorgdheid aan te pas komt. Daarom is de informatie die wij tonen eerlijk en overzichtelijk. Zo zie je snel bij welke zorgverzekering je het goedkoopst uit bent met de beste dekking.

100% Onafhankelijk

Geld.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor verzekeringen en bancaire producten. We worden niet gefinancierd door een verzekeraar of door andere financiële dienstverleners. Daardoor sta jij als consument op nummer één. We vinden het belangrijk dat je een goede zorgverzekering vindt tegen de laagste premie. Om dit waar te maken zorgen we dat je altijd een honderd procent onafhankelijke vergelijking krijgt. Hiervoor werken wij samen met de onafhankelijke dataleverancier Zorgweb.

We zijn geen onderdeel van een verzekeraar, maar hebben wel afspraken gemaakt met hen over de verwerking van de zorgverzekering aanvragen. Deze afspraken hebben echter geen invloed op de resultaten die wij tonen in de vergelijking. De goedkoopste zorgverzekering staat altijd bovenaan, ook als we geen afspraken hebben met die verzekeraar. Dat is wel zo eerlijk!

100% Transparant

Bij Geld.nl zijn we transparant over de werking en de verdiensten van onze zorgverzekering vergelijking.

Hoe wij zorgverzekeringen vergelijken
In onze zorgverzekering vergelijking tonen we naast de premie ook andere kenmerken waarop je de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt:

 • Klantcijfer: Het klantcijfer is afkomstig van Geld.nl en geeft een beeld van de ervaringen van consumenten die de betreffende zorgverzekering hebben en helpt je bij het maken van de juiste keuze.
 • Polisvoorwaarden: De polisvoorwaarden geven inzicht in de dekking en de geboden vergoedingen van de zorgverzekering. Wij hebben de kleine lettertjes alvast voor je gelezen en helder op een rij gezet. Tijdens het zorgverzekering vergelijken zie je per onderdeel welke dekking en vergoeding de verzekeraar biedt.
 • Prijs/kwaliteit: Met de prijs/kwaliteit verhouding drukken we de verhouding van de kwaliteit (dekking en polisvoorwaarden) van het product uit ten opzichte van de premie. Een goede dekking tegen een lage premie uit zich in een hoge prijs/kwaliteitsscore. Deze score krijgen wij van Zorgweb.
 • Acceptatie: Voor aanvullende zorgverzekeringen kan er een medische selectie zijn. In het overzicht geven wij aan of er een medische selectie van toepassing is.

Hoe wij verdienen

Wij hebben met veel verzekeraars afspraken gemaakt zodat je de zorgverzekering van je keuze direct via Geld.nl kunt aanvragen bij de verzekeraar. Ga jij je zorgverzekering afsluiten via Geld.nl, dan ontvangen wij een vergoeding van de zorgverzekeraar van gemiddeld 10,00 euro per jaar per verzekering. Hierbij gaan we uit van een gemiddelde polisduur van vijf jaar. Jij betaalt hiervoor niets extra’s. Met een aantal zorgverzekeraars werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken heeft geen invloed op de resultaten van de zorgverzekering vergelijking: de beste en goedkoopste zorgverzekering staat altijd bovenaan het overzicht. De inkomsten gebruiken wij om onze website en vergelijkingen verder te verbeteren en om onze medewerkers te betalen. Zo kunnen wij garanderen dat als je naar ons belt, mailt of chat met een medewerker, je altijd een deskundig antwoord krijgt.

Hoe compleet is de onze zorgverzekering 2021 vergelijking?

Op Geld.nl vergelijken wij alle zorgverzekeringen waarvan wij de meest actuele voorwaarden en premies ontvangen en mogen tonen. Voor het verkrijgen van de gegevens van alle zorgverzekeringen, maken wij gebruik van de dataleverancier Zorgweb.

Welke zorgverzekeraars vergelijken wij?

In onze verantwoording vind je een compleet overzicht van de zorgverzekeraars welke wel en niet opgenomen zijn in de zorgverzekering vergelijking.

Veilig, gratis en eenvoudig

Onze zorgverzekering vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

AFM, Kifid en de KvK

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Indien je een klacht hebt over de inhoud van de productovereenkomst, dien je dit te richten aan de betreffende aanbieder. Indien je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost kun je je richten tot het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Indien je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl kun je je richten tot Geld.nl. De behandeling van elke klacht geschiedt middels onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

Je privacy wordt gewaarborgd. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel
Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgpremie alert Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc