Contact

Zorgverzekering vergelijken

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
DD-MM-JJJJ
(6.854)
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%
Dit vinden klanten van onze vergelijking

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te blijven verbeteren. Hieronder zie je de meest recente reviews over onze zorgverzekering vergelijking met 4 of 5 sterren.

Uitstekend Gebaseerd op 6.854 reviews
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste zorgverzekering

1. Vul gegevens in over jezelf

Op Geld.nl krijg je een zorgverzekering vergelijking op maat. Je ziet alleen zorgverzekeringen die passen bij jouw persoonlijke situatie. Daarom vragen we je je geboortedatum (en die van gezinsleden die je wilt meeverzekeren) in te vullen. Ook vragen we naar je postcode. Op basis van je postcode laten we je in je vergelijking zien welke zorgverleners bij jou in de buurt een contract hebben met de verzekeraars.

2. Geef aan welke zorg je nodig hebt

Je wilt natuurlijk dat je zorgverzekering de zorg vergoedt die jij nodig hebt. Daarom vragen we je ook in te vullen welke zorg jij (en je gezinsleden) vergoed wil(len) krijgen. Op basis van je zorgwensen tonen we in je zorgverzekering vergelijking alleen zorgverzekeringen die alle zorg vergoeden die jij hebt aangegeven.

3. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen

Als je in de zorgvergelijker op Geld.nl je gegevens en wensen hebt ingevuld, tonen we je het meest complete aanbod zorgverzekeringen in Nederland die voldoen aan jouw wensen. Je ziet eerst een top 4 met de goedkoopste zorgverzekering, de zorgverzekering met de beste prijs/kwaliteit, de zorgverzekering met veel extra's voor en kleine meerprijs en de goedkoopste zorgverzekering met vrije keuze voor ziekenhuizen. Daarnaast kun je kiezen voor ‘Alle zorgverzekeringen’ als je alle zorgverzekeringen wilt zien die voor jouw zorgwensen beschikbaar zijn. Met behulp van filters stem je de vergelijking eenvoudig af op je wensen en kun je je voorkeuren aanpassen.

4. Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

Heb je de beste zorgverzekering 2024 gevonden die voldoet aan je wensen? Dan kun je die meestal direct online aanvragen. Hoe je de verzekering aanvraagt, hangt af van de samenwerking die wij met de verzekeraar hebben: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je per e-mail een bevestiging. Voor de basisverzekering word je vrijwel altijd direct geaccepteerd. Voor de aanvullende zorgverzekering mogen zorgverzekeraars extra vragen stellen om te bepalen of ze je accepteren. Dit komt eigenlijk alleen voor bij aanvullende zorgverzekeringen met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of tandartskosten.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Met ruim 30 zorgverzekeraars biedt Geld.nl je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland. Vul onze vergelijker in, kies de zorgverzekering die het beste past bij jou en bespaar tot € 591!

Laagste zorgpremie 2024

Eigen risicoAanvullendVerzekeraarPremie/maand
€ 885GeenZorg en Zekerheid € 122,65
€ 385GeenFBTO € 131,95
€ 385Fysio 6FBTO € 139,20
€ 385Fysio 9De Friesland € 148,90
€ 385Tand € 250 (75%)FBTO € 141,45
€ 385Fysio 6 + Tand € 250 (75%)FBTO € 148,70
€ 385Fysio 9 + Tand 250 (75%)Zorg en Zekerheid € 159,15
€ 385Tand € 500 (75%)De Friesland € 163,70
€ 385Tand € 500 (100%)FBTO € 147,90
€ 385Fysio 18De Friesland € 174,40

goedkoopste zorgverzekering bestaat niet. Welke verzekeraar jou de laagste zorgpremie biedt, hangt namelijk af van je persoonlijke wensen. Daarom vind je in dit overzicht de tien meest gekozen combinaties van zorgwensen, met daarnaast de zorgverzekeraar met de laagste premie voor die combinatie voor 2024. 

Ben jij benieuwd welke zorgverzekering de voordeligste is voor jou? Maak hier een vergelijking op maat!


Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024

Zo vind je een zorgverzekering die past

Waarom is je zorgverzekering vergelijken verstandig en hoe werkt het overstappen van zorgverzekering? Waar let je op bij het vergelijken en hoe bespaar je op je zorgpremie? In deze video’s delen budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van RTL4 en SBS6, en onze financieel expert Amanda Bulthuis in twee minuten hun belangrijkste tips met jou.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Hoe komt mijn zorgverzekering vergelijking op Geld.nl tot stand?

We helpen je op Geld.nl bij het kiezen van de beste zorgverzekering voor jou. Je zorgverzekering vergelijken doen we op basis van deze gegevens:

 • Je geboortedatum. Een zorgverzekering afsluiten kan alleen als je minimaal 18 jaar bent. Ook hangen de premies voor sommige aanvullende verzekeringen af van je leeftijd. In de vergelijking tonen we de premies die horen bij jouw leeftijd.
 • Je postcode. In je vergelijking laten we zien welke zorgverleners bij jou in de buurt een contract hebben met de verzekeraars.
 • Of je gezinsleden wil meeverzekeren. Kinderen tot 18 jaar verzeker je gratis mee. Volwassen kinderen en je partner hebben een eigen zorgverzekering. Ons advies is dat iedere volwassene een eigen vergelijking maakt. Zo krijgt ieder gezinslid de zorgverzekering die het beste past.
 • Welk eigen risico je kiest voor je basisverzekering. Dit heeft invloed op je premie. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie voor de basisverzekering. In je vergelijking zie je de premies die horen bij het door jou gekozen eigen risico.
 • Welke zorg je vergoed wil krijgen. In je zorgverzekering vergelijking laten we alleen zorgverzekeringen zien die de zorg vergoeden die jij wenst.
 • Vrije keuze ziekenhuizen. Mogelijk heeft niet iedere verzekeraar een contract met het ziekenhuis bij jou in de buurt. Als je een niet-gecontracteerd ziekenhuis bezoekt, betaal je soms een deel van de rekening zelf. Daarom vragen we je of je bij alle ziekenhuizen binnen een straal van 50 kilometer van je woning terecht wil kunnen zonder bijbetaling.

Op Geld.nl krijg je dus altijd een zorgverzekering vergelijking op maat. Je ziet alleen zorgverzekeringen die voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Hieruit kies jij zelf de beste en voordeligste zorgverzekering voor jou.

Hoe werkt zorgverzekeringen vergelijken op Geld.nl?

Je geeft in onze zorgvergelijker aan wie je bent en wat je wensen zijn. Vervolgens krijg je van ons een overzicht van alle zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen. De zorgverzekering die bovenaan staat, is de polis die op basis van prijs en kwaliteit het beste aansluit. Hierbij kijken we naar:

 • Premie
 • Productscore (op basis van dekking)
 • Vrije zorgkeuze
 • Directe acceptatie
 • Geen wachttijd
 • Gemakkelijk aan te vragen

In de vergelijking zie je welke zorgverzekering het beste past bij jou. Je kunt de getoonde zorgverzekeringen ook sorteren op premie. Dan staat de zorgverzekering met de laagste premie bovenaan. Let op: de laagste premie hoeft niet per se de beste keuze te zijn voor jouw situatie. Je bepaalt zelf of je de beste of de goedkoopste zorgverzekering kiest.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Lees dan onze uitgebreide verantwoording.

Waarom zorgverzekeringen vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Bij ons vergelijk je het meest complete aanbod zorgverzekeringen van Nederland. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20%! Zo vind jij de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar je tot wel € 591 per jaar!

Verder is Geld.nl geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële instelling. Onze informatie over zorgpolissen wordt dus niet beïnvloed door derde partijen. Onafhankelijke dataleveranciers voorzien ons van informatie, hierdoor is je vergelijking altijd actueel. Dat is wel zo eerlijk. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken. Het platform Wijzer in Geldzaken adviseert om je zorgverzekering vergelijking alleen te maken op vergelijkingssites met dit keurmerk. Dan weet je zeker dat je een eerlijke en betrouwbare vergelijking krijgt, die kijkt naar wat het beste is voor jou.  

Hoe vind ik de beste zorgverzekering met de laagste premie van Nederland?

Welke zorgverzekering het beste bij je past, hangt af van de zorg die je nodig hebt en of de zorgverleners van je keuze een contract hebben met de betreffende zorgverzekeraar. En je wil natuurlijk niet onnodig te veel betalen. De beste zorgverzekering van Nederland is dus voor iedereen anders. Geld.nl helpt je kiezen! Tijdens het zorgverzekering vergelijken geven we je steeds de informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Zo vind je op Geld.nl altijd de zorgverzekering die het beste past bij jou. Benieuwd waar je op moet letten bij het kiezen van een zorgverzekering? Kijk dan bij: Welke zorgverzekering past bij mij?

Welk eigen risico kan ik het best kiezen?

Het eigen risico geldt alleen bij zorg uit de basisverzekering. Je betaalt standaard € 385 eigen risico en kunt dit verhogen tot maximaal € 885. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je zorgpremie. Verwacht je geen zorgkosten uit de basisverzekering te maken en heb je wat spaargeld achter de hand voor als dit toch het geval is? Dan is het interessant om je eigen risico te verhogen. Je bespaart hiermee tot € 270 in 2024. Lees meer over het eigen risico.

Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2024?

In 2024 verandert er weer van alles rondom je zorgverzekering. Zo stijgen de premies flink, met gemiddeld bijna € 150 per jaar. Ook verandert de inhoud van de basisverzekering. Het eigen risico blijft wel gelijk. Precies weten wat er allemaal verandert? Lees dan: Wijzigingen zorgverzekering 2024.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over zorgverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en honderdduizenden zorgverzekering vergelijkingen per jaar is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je zorgverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een zorgverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze zorgverzekering expert Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Zorgverzekeringen vergelijken

Bijna 40% van de consumenten wisselde de afgelopen negen jaar een of meerdere keren van zorgverzekering (Bron: Vektis). Logisch, want je zorgwensen kunnen veranderen. En ondertussen verandert ook je zorgverzekering ieder jaar een beetje. Terwijl de premies omhoog gaan, wordt er steeds minder vergoed. Zo loop je ongemerkt het risico dat je onnodig te veel betaalt voor je zorgverzekering.

Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem: vergelijk elk jaar je zorgverzekering, stap over wanneer je een verzekering vindt die beter bij je past en bespaar tot wel € 591 per jaar!


Laagste premie zorgverzekering

Juiste dekking én lage premie

We snappen dat je niet wil inleveren op de kwaliteit van je zorgverzekering. Dat is ook helemaal niet nodig. Je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl helpt je de dekking vinden die je zoekt, tegen de laagste premie. Wij vinden het belangrijk dat jij als consument eerlijk kunt kiezen. Daarin staan we trouwens niet alleen, ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) raadt aan om je zorgverzekering te vergelijken via een vergelijkingssite. 

Lage premie

Geld.nl en zorgverzekeringen vergelijken

Wie vergelijken wij?

Geld.nl vergelijkt de zorgpremies en voorwaarden van ruim 30 zorgverzekeraars. Daarmee zijn we de meest complete vergelijker van Nederland. Sommige zorgverzekeraars nemen wij niet mee in onze vergelijking, omdat ze alleen voor bepaalde doelgroepen beschikbaar zijn. Bekijk hier de complete lijst met zorgverzekeraars die we vergelijken.

Wat doen we voor jou?

Het grootste voordeel van Geld.nl is dat we je een 100% onafhankelijke vergelijking aanbieden. Zo hoef je niet zelf alle zorgverzekeringen uit te pluizen. We laten je alle zorgverzekeringen zien die op basis van jouw wensen en gegevens beschikbaar zijn en die de zorg vergoeden die jij wenst. Vervolgens kies je zelf welke zorgverzekering jij wil afsluiten en stap je online eenvoudig over. Kun je wat hulp gebruiken? Onze gecertificeerde experts zitten klaar om al je vragen te beantwoorden en helpen je graag bij het maken van jouw persoonlijke vergelijking.

Hoe verdienen wij?

Je zorgverzekering vergelijken en aanvragen op Geld.nl is helemaal gratis. Met een aantal zorgverzekeraars hebben wij afspraken gemaakt. Hun zorgverzekering is rechtstreeks via Geld.nl af te sluiten. Sluit je via ons een zorgverzekering af, dan ontvangen wij een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra’s. Met een aantal zorgverzekeraars werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken heeft geen invloed op de resultaten van de zorgverzekering vergelijking.

Hoe werkt onze vergelijking?

Om je een goede, persoonlijke vergelijking te kunnen tonen voor je zorgverzekering, hebben we je een aantal gegevens gevraagd en heb je aangegeven welke zorg je vergoed wilt krijgen. Op basis van je wensen en persoonlijke gegevens krijg je een persoonlijk aanbod met zorgverzekeringen te zien die voor jou beschikbaar zijn. Het persoonlijke aanbod bestaat uit 4 producten:

 • De goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie.
 • De zorgverzekering met de beste prijs/kwaliteit. Dit is de verzekering die qua prijs en voorwaarden het beste past bij je wensen.
 • De zorgverzekering met veel extra’s voor een kleine meerprijs. Deze zorgverzekering biedt je voor een kleine meerprijs veel extra’s bovenop de vergoedingen die je gekozen hebt.
 • De goedkoopste zorgverzekering met vrije keuze aangaande ziekenhuizen.

Daarnaast kun je kiezen voor ‘Alle zorgverzekeringen’ als je alle zorgverzekeringen wilt zien die voor jouw zorgwensen beschikbaar zijn.

Met behulp van filters stem je de vergelijking eenvoudig af op je wensen en kun je je voorkeuren aanpassen. De resultaten van de vergelijking zijn altijd gebaseerd op actuele premies en voorwaarden zoals wij die krijgen aangeleverd van onze dataleverancier Zorgweb.

De beste zorgverzekering 2024 kiezen

Je zorgverzekering opzeggen en overstappen is maar één keer per jaar mogelijk. Het is dus extra belangrijk om elk jaar een goede zorgverzekering vergelijking te maken. Deze tips helpen je bij het vinden van de beste zorgverzekering voor verschillende situaties:

Zorgverzekering vergelijken tips

Je zorgwensen veranderen

In een jaar kan er veel gebeuren. Heb je goede voornemens om te sporten, verwacht je een kind of wil je een verre reis maken? Bij veranderingen is het goed om je zorgverzekering te vergelijken. Kijk of je huidige verzekering nog wel bij je past en of een aanvullende zorgverzekering nodig is. In ‘Welke zorgverzekering past bij mij’ helpen we je een handje op weg bij het maken van de juiste keuze.

Je zorgverzekering zelf verandert

Misschien is je situatie niet veranderd, maar je zorgverzekering wel. Premies, voorwaarden en aangesloten zorgverleners kunnen veranderen. Grote kans dus dat je verzekering van afgelopen jaar niet opnieuw de beste keuze is voor komend jaar. Je zorgverzekering vergelijken laat je snel zien in welke zorgverzekering in 2024 de beste is voor jou.

Je hebt extra zorgwensen

Wanneer je meer dan alleen een basisverzekering nodig hebt, lijkt je zorgverzekering vergelijken nogal een gedoe. Geld.nl maakt dit een stuk makkelijker. In plaats van één voor één zorgverzekeraars langs te gaan, stellen we je een paar vragen. Vervolgens laten we je in een handig overzicht zien welke basis + aanvullende zorgverzekeringen passen bij het door jou gekozen opties. Daarna kies jij eenvoudig de beste verzekering voor jou. Zo betaal je nooit te veel voor die uitgebreide tandartsverzekering of extra dekking voor fysiotherapie.

Tip!  Ben jij benieuwd of je voor jouw zorgwensen een aanvullende zorgverzekering nodig hebt? Bekijk dan ons handige overzicht vergoedingen zorgverzekering

Je valt in een speciale doelgroep

Iedere fase in je leven komt met andere zorgbehoeften. Daarom hebben sommige zorgverzekeraars speciale (aanvullende) zorgverzekeringen voor bepaalde doelgroepen. Je leest er meer over op deze pagina’s. Ook vind je er handige tips over waar je op kunt letten bij het kiezen van een zorgverzekering specifiek voor jouw doelgroep.

DD-MM-JJJJ