Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Vind die goede zorgverzekering & bespaar daarnaast tot € 300 per jaar

Zorgverzekering vergelijken

loop je besparing niet mis

Tot 25% korting op je premie

Website van het Jaar

We zijn voor het 3e jaar
op rij genomineerd.

Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 06:49
 • 06:46
 • 06:44
 • 06:42
 • 06:40

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Findio
Rabobank
ABN-AMRO
Defam
Freo
Directa
Interbank
Santander
Moneyou
Nationale Nederlanden
ING
Qander
Lender & Spender
SNS
SNS
SNS
"Nu krijg ik dezelfde zorg vergoed, maar voor een lagere premie!"
Waarom kiezen voor Geld.nl? Geld.nl biedt je een 100% onafhankelijke vergelijking waarin je het grootste aanbod zorgverzekeraars vergelijkt. Bovendien zijn wij in het bezit van het Keurmerk Objectief Vergelijken en bieden we een goede service. > Lees hier over onze voordelen
Wie vergelijken wij? Wij vergelijken de zorgverzekeringen van meer dan 35 zorgverzekeraars, zowel op premie als op voorwaarden. Wil je weten welke verzekeraar we wel en niet vergelijken en waarom? > Bekijk het overzicht
Hoe verdienen wij? Wij bieden je onze zorgverzekering vergelijking geheel gratis aan. Hiervoor ontvangen we een vergoeding van de verzekeraar als jij ervoor kiest je zorgverzekering via onze site af te sluiten. > Lees hier hoe het precies werkt
Goede en goedkope zorgverzekering, 5 praktische artikelen Besparen op je eigen risico Zorgverzekering Besparen op je eigen risico

Iedereen heeft een verplicht eigen risico. Er zijn manieren om daarop te besparen. Lees hier hoe je dat doet. Tips bekijken

Eigen risico verhogen Zorgverzekering Eigen risico verhogen

Het is mogelijk om het verplichte eigen risico vrijwillig te verhogen. Hoe hoger het eigen risico, des te lager de premie. Is het voor jou een optie je eigen risico te verhogen? Lees verder

Wel of geen aanvullende verzekering? Zorgverzekering Wel of geen aanvullende verzekering?

Is een aanvullende verzekering altijd nodig? En waar let je op als je op zoek bent naar een passende aanvullende zorgverzekering? Verder lezen

Vrije zorgkeuze Zorgverzekering Vrije zorgkeuze

Met vrije zorgkeuze mag je zelf bepalen bij welke zorgaanbieder je aanklopt als je zorg nodig hebt. De mate van vrije zorgkeuze heeft echter invloed op de zorgpremie. Verder lezen

Zorgverzekering per maand of per jaar betalen? Zorgverzekering Zorgverzekering per maand of per jaar betalen?

De zorgpremie betaal je meestal per maand, maar je kunt er ook voor kiezen deze per jaar te betalen. Je ontvangt dan vaak een premiekorting. Lees verder

Dit vinden onze klanten van ons! 9,4   "Snel en duidelijk geholpen voor mijn zorgverzekering" Tevreden klanten!
Besparen maakt echt alles leuker.
Bekijk alle 2.939 reviews

Zorgverzekering vergelijken 2019

43 procent van de consumenten heeft al meer dan tien jaar dezelfde zorgverzekering. Dit terwijl er ieder jaar zo veel verandert. Die zorgverzekering is al lang niet meer hetzelfde als tien jaar geleden. Bovendien verandert jouw situatie ook over de jaren heen. Terwijl de premies van de zorgverzekering omhoog gaan, wordt er steeds minder vergoed. Het resultaat: 72 procent van de consumenten betaalt onnodig te veel voor hun zorgverzekering. Schrikbarende feiten, terwijl de oplossing zo simpel is.

We snappen dat je niet wilt inleveren op de kwaliteit van zorg en je zorgverzekering. Dat is ook helemaal niet nodig. Je zorgverzekering vergelijken helpt je de dekking te vinden die je nodig hebt tegen de laagste premie. Je bespaart er tot wel 300 euro per jaar mee!

Zo vind je de goedkoopste zorgverzekering 2019

Je zorgverzekering vergelijken doe je gemakkelijk in drie stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je zorgverzekering 2019

Daarom zorgverzekering vergelijken

Bij andere verzekeringen is het meestal mogelijk dagelijks op te zeggen, bij de zorgverzekering kan dit maar één keer per jaar. Het is dus extra belangrijk een goede zorgverzekering vergelijking te maken en wel om de volgende redenen:

1. Je persoonlijke situatie is veranderd
In een jaar verandert er veel. Heb je goede voornemens om te beginnen met een sport? Verwacht je komend jaar een kind of wil je een verre reis maken? In alle gevallen kun je maar beter je zorgverzekering vergelijken om te kijken of je huidige zorgverzekering nog wel bij je past en of je misschien een aanvullende verzekering nodig hebt. Onze pagina 'Welke zorgverzekering past bij mij?' helpt je een handje op weg als je nog niet zeker weet welke zorgverzekering 2019 bij je past.

2. Je zorgverzekering is veranderd
Misschien is je situatie niet veranderd, maar je zorgverzekering wel. Het is goed mogelijk dat premies, voorwaarden of aangesloten zorgverleners niet meer hetzelfde zijn als het jaar daarvoor. Je zorgverzekering vergelijken geeft je snel inzicht in welke zorgverzekering 2019 nu beter bij je past.

3. Een zorgverzekering op maat vinden
Wanneer je meer dan alleen een basisverzekering nodig hebt, lijkt je zorgverzekering vergelijken nogal een gedoe. Met Geld.nl gaat dit een stuk makkelijker. In plaats van één voor één zorgverzekeraars langs te gaan, vink je aan welke zorg je nodig hebt. Vervolgens kun je in een handig overzicht alle zorgverzekeringen vergelijken die daarbij passen.

4. Besparen
Ook de premie van je zorgverzekering verandert jaarlijks. Dit geeft je ieder jaar weer de kans om te besparen met de goedkoopste zorgpremie. Vind je je huidige zorgverzekering te duur? Overstappen van zorgverzekering is dan een optie. Op Geld.nl geef je aan wat je nodig hebt qua zorg. Wij tonen je dan alle zorgverzekeringen die daarbij passen, gerangschikt op laagste zorgpremie. Zo vind je én de beste én de goedkoopste zorgverzekering 2019 voor jouw situatie.

Goedkoopste zorgverzekering 2019 – Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken zorgverzekeringen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste zorgpremie.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo €79,95
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl €98,50
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl €109,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl €110,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl €121,40
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) ZieZo €121,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) Promovendum €122,40
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ Zorgverzekeraar €126,70
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) DSW Zorgverzekeraar €133,75
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €1.000 (100%) Nationale Nederlanden €159,23
Start vergelijken

Waarom zorgverzekering vergelijken 2019 op Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen besparen op je zorgverzekering 2019. Je zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering start dus met een vergelijking op Geld.nl. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je zorgverzekering 2019.

Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Zorgverzekering vergelijken

Grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijken

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod zorgverzekeringen. Laat ons weten wie je bent, vul je zorgwensen in en wij zetten de best passende zorgverzekeringen voor je op een rij in onze zorgvergelijker. Je vindt altijd een zorgverzekering die bij je past. De gewenste zorgverzekering afsluiten doe je vervolgens direct online. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijk en actueel zorgverzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële instelling. Alle zorgpolis informatie die wij tonen is dus niet beïnvloed door derde partijen. Bovendien krijgen we de informatie van onafhankelijke dataleveranciers, waardoor je altijd een actuele vergelijking maakt. Dat is wel zo eerlijk. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Benieuwd naar onze werkwijze? Die vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste zorgpremie 2019

Vergelijk je je zorgverzekering 2019 via Geld.nl, dan betaal je nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Je vindt hier gemakkelijk de laagste zorgpremie, die staat namelijk altijd bovenaan. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 25 procent!

14 dagen bedenktijd op je zorgverzekering

Ben je ondanks de zorgvuldige vergelijking toch niet tevreden met je gekozen zorgverzekering? Dat is geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de zorgpolis kosteloos op om over te stappen naar een zorgverzekering waar je wél tevreden mee zult zijn. Zeg dan wel vóór 1 januari de nieuwe zorgpolis op, dit is de uiterlijke datum waarvoor je van zorgverzekering kan veranderen.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun zorgverzekering geven ons een hoge klantwaarding. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de zorgverzekering vergelijking? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar

Geld.nl is genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing 2018 in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

Goedkoopste zorgverzekering gevonden? Pak die besparing!

Heb je een goede én goedkope zorgverzekering 2019 gevonden die voldoet aan je wensen? Dan wil je die besparing natuurlijk niet laten liggen. Je kunt daarom direct online de zorgverzekering aanvragen die aan je wensen voldoet. Zo zie je maar dat vergelijken loont!

Zorgverzekering 2019 aanvragen

Je zorgverzekering afsluiten doe je binnen vijf minuten en in vijf stappen:

 1. Kies je gewenste zorgverzekering 2019
 2. Vul je persoonlijke gegevens in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord
 5. Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie zorgverzekering 2019

Na je zorgverzekering aanvraag krijg je direct een bevestiging. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Zorgverzekeraars mogen jou voor de basisverzekering dus niet afwijzen. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt deze acceptatieplicht niet. Hier mogen zorgverzekeraars wel een medische selectie houden. Medische selectie komt eigenlijk alleen voor bij aanvullende zorgverzekeringen met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of de tandarts.

Zorgverzekering vergelijken 2019: handig om te weten

Uiteraard willen we dat je de zorgverzekering 2019 vindt die het beste bij je wensen past en aardig is voor je portemonnee. Daarom geven we je tips mee voor het vergelijken van zorgverzekeringen. We zetten ze voor je op een rij:

1. Eigen risico bij zorgverzekering 2019

Het eigen risico zorgverzekering is standaard 385 euro en kun je verhogen tot 885 euro. Hoe hoger je eigen risico, des te goedkoper de zorgpremie. Verwacht je geen zorgkosten te maken, dan is je eigen risico verhogen een interessante optie. Een lager eigen risico is verstandiger wanneer je wel verwacht zorgkosten te maken, je chronisch ziek bent of wanneer je niet in staat bent zo’n groot bedrag zelf te betalen.

2. Zorgverzekering 2019 en zorgkeuze

Je zorgverzekeraar heeft contracten met zorgverleners zodat zij jou goede en betaalbare zorg kunnen bieden. Zorgverzekeraars hebben verschillende typen zorgverzekeringen waarbij je wel of niet mag kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Hoe vrijer je zorgkeuze, des te hoger de zorgpremie. Maar je krijgt wel bij meer zorgverleners een vergoeding. Niet zelf kunnen kiezen klinkt vervelend, maar als het ziekenhuis van je voorkeur een contract heeft met je zorgverzekeraar, is er natuurlijk niets aan de hand.

In onze zorgverzekering vergelijking zie je direct of de ziekenhuizen en andere zorgverleners bij jou in de buurt aangesloten zijn bij de zorgpolis van je keuze.

3. Aanvullende zorgverzekeringen

Bedenk goed welke zorg je echt nodig hebt. Sommige verzekeraars bieden aanvullende pakketten met veel verschillende dekkingen, maar als je er bijna niets van gebruikt, betaal je voor niets.

Bereken of een aanvullende zorgverzekering ook echt loont. Je vindt tegenwoordig makkelijk wat een behandeling of operatie kost op het internet, of je vraagt het na bij de behandelaar. Zo bereken je of de zorgpremie die je betaalt opweegt tegen wat je vergoed krijgt. Bekijk ons overzicht vergoedingen zorgverzekering welk bedrag je vergoed krijgt per verzekeraar.

Tandzorg is hier een goed voorbeeld van. Dit wordt niet meer vergoed vanuit het basispakket, dus heb je hiervoor een aanvullende tandartsverzekering nodig. Ga je echter maar twee keer per jaar naar de tandarts voor controle? Dan weegt de zorgpremie waarschijnlijk niet op tegen de vergoeding.

4. Online zorgverzekering 2019

Veel grote zorgverzekeraars hebben een online versie van hun zorgverzekering. Je zit dan toch bij een bekende, vertrouwde verzekeraar tegen een lagere zorgpremie. Het enige verschil is dat je zorgverzekering zaken online moet regelen, je kunt dus niet telefonisch contact opnemen met de verzekeraar. Dit is een vaak gekozen optie bij bijvoorbeeld een zorgverzekering voor 18 jarigen, studenten zorgverzekering en jongeren zorgverzekering.

Tijdens het zorgverzekering vergelijken kun je aangeven dat je wél graag telefonisch contact op wilt kunnen nemen met de verzekeraar. De online zorgverzekeringen worden dan niet getoond.

5. Zorgverzekering 2019 per jaar betalen

Betaal je je zorgpremie een jaar vooruit, dan levert je dat bij een aantal zorgverzekeraars een korting op. Deze korting kan oplopen tot wel drie procent. Geef in de zorgverzekering vergelijking 2019 aan dat je per jaar wilt betalen en zie hoeveel je bespaart.

6. Zorgverzekering of ziektekostenverzekering?

Je zult in plaats van de term zorgverzekering ook vaak ziektekostenverzekering voorbij hebben zien komen. Is daar een verschil tussen? Nee, dat is er niet. Ziektekostenverzekering is een oude term voor zorgverzekering. Voor 2006 was het zorgverzekeringsysteem namelijk heel anders. Toen bestonden ziekenfondsen die een ziektekostenverzekering aanboden. In 2006 kwam de nieuwe zorgverzekeringswet en zijn de ziekenfondsen en dus ook de ziektekostenverzekeringen komen te vervallen.

Zorgverzekering vergelijken en de rol van Geld.nl

Onafhankelijk, eenvoudig en transparant; dat is Geld.nl. We willen je op een makkelijke manier laten besparen zonder dat daar enige bezorgdheid aan te pas komt. Daarom is de informatie die wij tonen eerlijk en overzichtelijk. Zo zie je snel bij welke zorgverzekering je het goedkoopst uit bent met de beste dekking.

100% Onafhankelijk

Geld.nl is een onafhankelijke vergelijker voor verzekeringen en bancaire producten. We worden niet gefinancierd door een verzekeraar of door andere financiële dienstverleners. Daardoor sta jij als consument op nummer één. We vinden het belangrijk dat je een goede zorgverzekering vindt tegen de laagste premie. Om dit waar te maken zorgen we dat je altijd een honderd procent onafhankelijke vergelijking krijgt. Hiervoor werken wij samen met de onafhankelijke dataleverancier Zorgweb.

We zijn geen onderdeel van een verzekeraar, maar hebben wel afspraken gemaakt met hen over de verwerking van de zorgverzekering aanvragen. Deze afspraken hebben echter geen invloed op de resultaten die wij tonen in de vergelijking. De goedkoopste zorgverzekering staat altijd bovenaan, ook als we geen afspraken hebben met die verzekeraar. Dat is wel zo eerlijk!

100% Transparant

Bij Geld.nl zijn we transparant over de werking en de verdiensten van onze zorgverzekering vergelijking.

Hoe wij zorgverzekeringen vergelijken
In onze zorgverzekering vergelijking tonen we naast de premie ook andere kenmerken waarop je de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt:

 • Klantcijfer: Het klantcijfer is afkomstig van Geld.nl en geeft een beeld van de ervaringen van consumenten die de betreffende zorgverzekering hebben en helpt je bij het maken van de juiste keuze.
 • Polisvoorwaarden: De polisvoorwaarden geven inzicht in de dekking en de geboden vergoedingen van de zorgverzekering. Wij hebben de kleine lettertjes alvast voor je gelezen en helder op een rij gezet. Tijdens het zorgverzekering vergelijken zie je per onderdeel welke dekking en vergoeding de verzekeraar biedt.
 • Prijs/kwaliteit: Met de prijs/kwaliteit verhouding drukken we de verhouding van de kwaliteit (dekking en polisvoorwaarden) van het product uit ten opzichte van de premie. Een goede dekking tegen een gunstige premie uit zich in een hoge prijs/kwaliteitsscore. Deze score krijgen wij van Zorgweb.
 • Acceptatie: Voor aanvullende zorgverzekeringen kan er een medische selectie zijn. In het overzicht geven wij aan of er een medische selectie van toepassing is.

Hoe wij verdienen

Wij hebben met veel verzekeraars afspraken gemaakt zodat je de zorgverzekering van je keuze direct via Geld.nl kunt aanvragen bij de verzekeraar. Voor het afsluiten van deze verzekering ontvangen wij een vergoeding van de verzekeraar van gemiddeld 10,00 euro per jaar per verzekering. Hierbij gaan we uit van een gemiddelde polisduur van vijf jaar. Jij betaalt hiervoor niets extra’s. Met een aantal verzekeraars werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken heeft geen invloed op de resultaten van de zorgverzekering vergelijking.

Deze inkomsten gebruiken wij onze website en modules nog verder te verbeteren en om onze medewerkers te betalen. Zo kunnen wij garanderen dat als je naar ons belt, mailt of chat met een medewerker, je altijd een deskundig antwoord krijgt.

Hoe compleet is de onze vergelijking?

Op Geld.nl vergelijken wij alle zorgverzekeringen waarvan wij de meest actuele voorwaarden en premies ontvangen en mogen tonen. Voor het verkrijgen van de gegevens van alle zorgverzekeringen, maken wij gebruik van de dataleverancier Zorgweb.

Welke zorgverzekeraars vergelijken wij?

In onze verantwoording vind je een compleet overzicht van de zorgverzekeraars welke wel en niet opgenomen zijn in de zorgverzekering vergelijking.

Veilig, gratis en eenvoudig

Onze zorgverzekering vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

AFM, Kifid en de KvK

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Indien je een klacht hebt over de inhoud van de productovereenkomst, dien je dit te richten aan de betreffende aanbieder. Indien je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost kun je je richten tot het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Indien je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl kun je je richten tot Geld.nl. De behandeling van elke klacht geschiedt middels onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

Je privacy wordt gewaarborgd. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Hulp nodig? Onze deskundige medewerkers staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgalert 2020 Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc