Website van het jaar 2021

Zorgverzekering vergelijken

vind de beste deal voor 2022!
DD-MM-JJJJ
Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
8   "Aardig presentje, aanrader!" Lex 23 november 2021
10   "Uitstekende hulp, makkelijk en snel." Onne 22 november 2021
8   "Snel en zonder problemen" Couwenberg 22 november 2021
De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Actie! Gratis Bol.com bon van € 20 cadeau
€ 20

Stap jij via Geld.nl over van zorgverzekeraar, dan ontvang je van ons gratis een Bol.com bon ter waarde van € 20 cadeau. Deze bon kun je vrij besteden aan alle producten bij Bol.com. Op Geld.nl vind je dus niet alleen de zorgverzekering met de laagste premie voor jouw zorgwensen, je krijgt er ook een leuk extraatje bij. Dat is wat wij noemen de beste deal!

Start vergelijken
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Daarnaast is de informatie van deze pagina gereviewd door Eef van Opdorp. Zij is budgetcoach en presentatrice van diverse financiële televisieprogramma's, zoals het RTL-4-programma Uitstel van Executie.

Dit is voor het laatst geüpdatet op donderdag 25 november 2021.

Amanda Bulthuis Eef van Opdorp
Video met tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Besparen zorgverzekering | Handige tips om te besparen op je zorgverzekering Eef van Opdorp - 15 november 2021
Goedkoopste zorgverzekering 2022

We hebben de top tien meest vergeleken zorgverzekeringen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding van deze zorgverzekering met daarbij de goedkoopste zorgpremie voor 2022.

Goedkoopste zorgverzekering 2022
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo € 86,25
Basisverzekering €385 eigen risico ZieZo € 108,25
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen De Friesland € 122,20
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZieZo € 122,00
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) Zorg en Zekerheid € 130,60
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) De Friesland € 137,50
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) FBTO € 125,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ € 141,10
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) IZA € 152,80
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €1.000 (100%) ONVZ € 174,02
Start vergelijken ➔

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Meer weten over de zorgverzekering in 2022? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Hoe komt mijn zorgverzekering vergelijking op Geld.nl tot stand?

We helpen je op Geld.nl de beste keuze te maken voor je zorgverzekering. Daarom vragen we je tijdens het zorgverzekering vergelijken een aantal gegevens in te vullen, namelijk:

 • Je geboortedatum. Je kunt alleen zelf een zorgverzekering afsluiten als je minimaal 18 jaar oud bent. Daarnaast verschillen de premies voor sommige aanvullende verzekeringen afhankelijk van je leeftijd. We tonen je in de vergelijking altijd de premies die horen bij jouw leeftijd.
 • Je postcode. Op basis van je postcode laten we je in je vergelijking zien welke zorgverleners bij jou in de buurt een contract hebben met de verzekeraars.
 • Of je gezinsleden wilt meeverzekeren. Kinderen tot 18 jaar verzeker je gratis mee. Voor je partner betaal je wel extra premie. Je ziet in je vergelijking welke premie je betaalt voor je hele gezin.
 • Welk eigen risico je wilt voor je basisverzekering. Dit heeft invloed op je premie. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie voor de basisverzekering. In je vergelijking zie je de premies die horen bij het door jou gekozen eigen risico.
 • Welke zorg je nodig hebt. Op basis van je zorgwensen tonen we in je zorgverzekering vergelijking alleen zorgverzekeringen die alle zorg vergoeden die jij hebt aangegeven.

Zoals je ziet, krijg je op Geld.nl altijd een zorgverzekering vergelijking op maat. Je ziet alleen zorgverzekeringen die voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Vervolgens kies je hieruit zelf de beste en voordeligste zorgverzekering.

Hoe werkt zorgverzekeringen vergelijken op Geld.nl?

Als je in de zorgvergelijker op Geld.nl je gegevens en wensen hebt ingevuld, tonen we je een resultatenoverzicht met de zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen. De bovenste zorgverzekering is de polis die op basis van prijs en dekking het beste bij jouw situatie past. Om dit te bepalen, geven we elke zorgverzekering een prijs/kwaliteitsscore. Hierbij kijken we naar de volgende elementen:

 • Premie
 • Productscore (op basis van dekking)
 • Vrije zorgkeuze
 • Directe acceptatie
 • Geen wachttijd
 • Gemakkelijk aan te vragen

Zo vind je altijd eenvoudig online de beste deal voor je zorgverzekering. Je kunt zelf ook de getoonde zorgverzekeringen sorteren op premie. Je ziet dan de goedkoopste zorgverzekering bovenaan. Maar let op! De goedkoopste zorgverzekering hoeft dus niet de beste keuze te zijn voor jouw situatie. Je bepaalt zelf of je de beste of de goedkoopste zorgverzekering kiest.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Lees dan onze uitgebreide verantwoording.

Welke zorgverzekeraars vergelijk je op Geld.nl?

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland. Wij vergelijken de zorgpremies en voorwaarden van meer dan 35 zorgverzekeraars. Enkele zorgverzekeraars nemen wij niet mee, omdat ze alleen voor bepaalde doelgroepen beschikbaar zijn. Bekijk hier de complete lijst met zorgverzekeraars die we vergelijken.

Waarom zorgverzekeringen vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Je kunt op onze site het meest complete aanbod zorgverzekeringen vergelijken van Nederland. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent! Zo weet je zeker dat je de beste en goedkoopste zorgverzekering vindt voor jouw persoonlijke wensen en situatie en betaal je niet onnodig te veel premie.

Daarnaast krijg je via ook nog eens een Bol.com bon van 20 euro cadeau bij je zorgverzekering.

Verder is Geld.nl geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële instelling. Alle zorgpolis informatie die wij tonen, is dus niet beïnvloed door derde partijen. Bovendien krijgen we de informatie van onafhankelijke dataleveranciers, waardoor je altijd een actuele vergelijking maakt. Dat is wel zo eerlijk. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken. Het platform Wijzer in Geldzaken adviseert om voor je zorgverzekering vergelijking alleen vergelijkingssites te gebruiken die dit keurmerk hebben.

Daarom ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking.

Hoe vind ik de beste en goedkoopste zorgverzekering van Nederland?

Welke zorgverzekering voor jou het beste is, hangt af van welke zorg je nodig hebt en of de zorgverleners van je keuze een contract hebben met de betreffende zorgverzekeraar. Daarnaast wil je natuurlijk niet onnodig te veel betalen. De beste zorgverzekering van Nederland is dus voor iedereen anders. Geld.nl helpt je met die keuze! Tijdens het zorgverzekering vergelijken geven we je steeds alle benodigde informatie om een goede keuze te maken. Zo vind je op Geld.nl altijd de beste deal voor je zorgverzekering. Daarnaast lees je op deze pagina alles waar je op moet letten bij je keuze voor een zorgverzekering: Welke zorgverzekering past bij mij?

Hoe verdient Geld.nl aan de zorgverzekering vergelijking?

Met een aantal zorgverzekeraars heeft Geld.nl afspraken gemaakt. Daardoor kun je deze zorgverzekeringen direct via Geld.nl afsluiten. Als je via Geld.nl een zorgverzekering afsluit, ontvangen wij een vergoeding. Jij betaalt hiervoor niets extra’s. Met een aantal zorgverzekeraars werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken heeft geen invloed op de resultaten van de zorgverzekering vergelijking: de beste en goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie zie je altijd bovenaan het overzicht.

Welk eigen risico kan ik het beste kiezen?

Het eigen risico is enkel van toepassing op zorg uit de basisverzekering. Je betaalt standaard 385 euro eigen risico, maar je kunt het verhogen tot maximaal 885 euro. Hoe hoger je eigen risico, des te lager je zorgpremie. Verwacht je geen zorgkosten uit de basisverzekering te maken en heb je wat spaargeld achter de hand voor als dit onverhoopt toch nodig is, dan is je eigen risico verhogen een interessante optie. Je kunt hiermee tot 300 euro besparen in 2022. Lees hier meer over het eigen risico.

Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2022?

Ook in 2022 verandert er weer van alles rondom je zorgverzekering. Zo stijgen de premies en verandert de inhoud van het basisverzekering. Het eigen risico blijft wel gelijk. Precies weten wat er allemaal verandert? Lees dan dit artikel: Veranderingen zorgverzekering 2022.

Zojuist overgestapt

21.557

Zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken 2022

Bijna een derde van de consumenten wisselde de afgelopen zeven jaar één of meerdere keren van zorgverzekering (Bron: Vektis). En dat is logisch want je zorgverzekering 2022 is al lang niet meer hetzelfde als die van zeven jaar gelden. Bovendien verandert jouw situatie ook door de jaren heen. Terwijl de premies van de zorgverzekering omhoog gaan, wordt er steeds minder vergoed. Zo loop je onopgemerkt het risico onnodig te veel te betalen voor je zorgverzekering.

Dit terwijl de oplossing zo simpel is: elk jaar je zorgverzekering vergelijken en overstappen van zorgverzekering als er een betere of voordeligere optie is. Door te kiezen voor een goede én goedkope zorgverzekering 2022 bespaar je tot wel 640 euro per jaar! De premies voor de zorgverzekering 2022 zijn op 12 november 2021 bekend gemaakt, vanaf dat moment kun je dus je zorgverzekering voor 2022 vergelijken!

We snappen dat je niet wilt inleveren op de kwaliteit van zorg en je zorgverzekering. Dat is ook helemaal niet nodig. Je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl helpt je de dekking te vinden die je nodig hebt tegen de laagste premie. Bovendien krijg je zo direct een overzicht van alle zorgverzekeraars met hun zorgpremies en voorwaarden, zodat je ze niet zelf allemaal langs hoeft. Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) raadt daarom aan vergelijkingssites te gebruiken bij het vergelijken van zorgverzekeringen.

Goedkoopste zorgverzekering

Je zorgverzekering 2022 vergelijken doe je gemakkelijk in drie stappen. Zo vind je direct de goedkoopste zorgverzekering die past bij jouw zorgwensen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgbehoeften in
 3. Kies je zorgverzekering 2022

Daarom zorgverzekering vergelijken

Je zorgverzekering opzeggen en overstappen is slechts één keer per jaar mogelijk. Het is dus extra belangrijk om elk jaar een goede zorgverzekering vergelijking te maken en wel om de volgende redenen:

1. Je persoonlijke situatie is veranderd
In een jaar verandert er veel. Heb je goede voornemens om te sporten? Verwacht je een kind of wil je een verre reis maken? In alle gevallen kun je maar beter je zorgverzekering vergelijken om te kijken of je huidige zorgverzekering nog wel bij je past en of je misschien een aanvullende verzekering nodig hebt. Onze pagina 'Welke zorgverzekering past bij mij?' helpt je een handje op weg als je nog niet zeker weet welke zorgverzekering 2022 bij je past

2. Je zorgverzekering is veranderd
Misschien is je situatie niet veranderd, maar je zorgverzekering wel. Het is goed mogelijk dat premies, voorwaarden of aangesloten zorgverleners niet meer hetzelfde zijn als het jaar daarvoor. Je zorgverzekering vergelijken geeft je snel inzicht in welke zorgverzekering voor 2022 beter bij je past. De zorgverzekering die vorig jaar het meest voordelig was, hoeft voor jou niet per se de goedkoopste zorgverzekering 2022 te zijn.

3. Een zorgverzekering op maat vinden
Wanneer je meer dan alleen een basisverzekering nodig hebt, lijkt je zorgverzekering vergelijken nogal een gedoe. Met Geld.nl gaat dit een stuk makkelijker. In plaats van één voor één zorgverzekeraars langs te gaan, stellen we je een paar vragen om de basis + aanvullende zorgverzekeringen te tonen met de premies die passen bij het door jou gekozen opties. Vervolgens kun je in een handig overzicht alle zorgverzekeringen vergelijken die passen bij jouw wensen.

Tip! Wil je weten of de zorg die jij nodig hebt wordt vergoed door de basisverzekering of dat je een aanvullende verzekering nodig hebt? Bekijk ons handige overzicht vergoedingen zorgverzekering. Je ziet hier ook per type zorg welke verzekeraars er dekking voor bieden in hun aanvullende verzekeringen.

4. Besparen op je zorgverzekering
Ook de premie van je zorgverzekering verandert jaarlijks. Dit geeft je elk jaar weer de kans om te besparen met de goedkoopste zorgpremie. Vind je je huidige zorgverzekering te duur? Overstappen van zorgverzekering is dan een optie. Op Geld.nl geef je aan wat je nodig hebt qua zorg. Wij tonen je dan alle zorgverzekeringen die daarbij passen, gerangschikt op laagste zorgpremie. Zo vind je de beste én de goedkoopste zorgverzekering 2022 voor jouw situatie.

Zorgverzekering vergelijken 2022 tips

Uiteraard willen we dat je de zorgverzekering 2022 vindt die het beste bij je wensen past en aardig is voor je portemonnee. Daarom geven we je in dit artikel nog 12 handige bespaartips mee voor tijdens je zorgverzekering vergelijken.

Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen 2022

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland. Zo weet je zeker dat je de beste en goedkoopste zorgverzekering vindt voor jouw persoonlijke wensen en situatie en betaal je niet onnodig te veel premie.

Zorgverzekering vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering gevonden?

Heb je de beste én goedkoopste zorgverzekering 2022 gevonden die voldoet aan je wensen? Dan wil je die goedkope zorgverzekering en bijbehorende besparing natuurlijk niet laten liggen. Je kunt daarom direct online de zorgverzekering aanvragen die aan je wensen voldoet. Wel zo handig!

Zorgverzekering 2022 aanvragen

Je zorgverzekering afsluiten doe je binnen enkele minuten en in drie stappen:

 1. Kies je gewenste zorgverzekering 2022
 2. Vul je persoonlijke gegevens in
 3. Geef je akkoord en vraag je zorgverzekering aan

Acceptatie zorgverzekering 2022

Na je zorgverzekering aanvraag krijg je direct een bevestiging. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Zorgverzekeraars mogen jou voor de basisverzekering dus niet afwijzen. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt deze acceptatieplicht niet. Hier mogen zorgverzekeraars wel een medische selectie houden. Medische selectie komt eigenlijk alleen voor bij aanvullende zorgverzekeringen met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of bij een uitgebreide tandartsverzekering.

Goedkope zorgverzekering voor speciale doelgroepen

Iedereen is anders en heeft dus andere zorgbehoeften. Daarom hebben sommige zorgverzekeraars speciale (aanvullende) zorgverzekeringen voor specifieke doelgroepen. Lees er meer over op deze pagina’s. Hier lees je ook handige tips om op te letten bij je zorgverzekering, specifiek voor jouw doelgroep:

Onderzoeken Geld.nl

Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en zorgverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten zorgverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van zorgverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van zorgverzekeringen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige medewerkers staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgpremie alert Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
tc
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten