Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Zorgverzekering 18 jaar

vergelijk & vind de beste deal
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2020
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 20:06
 • 20:03
 • 20:01
 • 19:59
 • 19:57

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

5 Tips zorgverzekering 18 jaar

Tip 1: Neem alleen basisverzekering

Zodra je 18 bent is een basisverzekering verplicht. De basisverzekering vergoedt de meest noodzakelijke zorg, zoals de huisarts, spoedeisende hulp, medisch specialistische zorg, psychologische zorg en de meeste medicijnen. Voor veel 18-jarigen is dit voldoende. Door alleen de basisverzekering te nemen en geen aanvullende verzekering, bespaar je op de kosten.

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Aanvullende zorgverzekering 18 jaar

Soms heb je wél een aanvullende zorgverzekering nodig. Sport je veel? Dan is een aanvullende verzekering voor fysiotherapie misschien verstandig. Denk ook aan de tandartsverzekering. Heb je geregeld gaatjes of moet je een verstandskies laten trekken? Dan bespaar je door te kiezen voor een aanvullende tandverzekering. In ons overzicht vergoedingen zorgverzekering vind je welke aanvullende verzekering wat vergoed per verzekeraar.

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Verhoog je eigen risico

Als je weinig zorg gebruikt, bespaar je door je eigen risico te verhogen. Het eigen risico is verplicht 385 euro. Tot dit bedrag betaal je ieder jaar je zorgkosten zelf. Je krijgt korting op de premie als je deze vrijwillig verhoogd. Dit gaat in stappen van 100 euro tot 885 euro. Geef in onze zorgvergelijker aan hoe hoog je je eigen risico wilt en vergelijk.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Online zorgverzekering 18 jaar

Veel grote verzekeraars hebben een goedkopere online versie van hun traditionele zorgverzekering. Je regelt dan alles online. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig via je smartphone declareren en vragen stellen via WhatsApp. Als zorgverzekering voor 18-jarigen, studenten zorgverzekering of jongeren zorgverzekering is dit natuurlijk hartstikke fijn.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Vraag zorgtoeslag aan

Als 18-jarige hebt je recht op zorgtoeslag. Het maakt niet uit of je op jezelf woont of nog bij je ouders. De zorgtoeslag wordt berekend aan de hand van je inkomen. Vergeet dit dus niet aan te vragen om nog meer te besparen op de kosten van je zorgverzekering.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Zorgverzekering 18 jaar – Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo € 83,25
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl € 101,95
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl € 113,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl € 114,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) Bewuzt € 125,28
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) Ditzo € 123,85
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) DSW Zorgverzekeraar € 140,25
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €1.000 (100%) Nationale-Nederlanden € 162,29

Zorgverzekering 18 jaar

Als 18-jarige ben je niet meer gratis meeverzekerd op de zorgverzekering van je ouders en moet je er zelf een afsluiten. Vaak wordt dan gekozen om bij dezelfde verzekeraar te blijven. Lekker makkelijk, maar meestal niet de voordeligste keuze. Je zorgverzekering vergelijken als 18-jarige levert je een besparing tot wel 300 euro per jaar op én een verzekering die goed bij je past. Zo houd je geld over voor de leukere dingen in het leven!

Zo vergelijk je zorgverzekeringen voor 18-jarige

In drie stappen vind je de zorgverzekering voor 18-jarige:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je polis

Waarom zorgverzekering 18 jaar via Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je graag besparen op je zorgverzekering voor 18-jarigen. Door onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Verzekeraars zorgverzekering 18 jaar

Zorgverzekering 18 jaar

Grootste aanbod zorgverzekeringen 18 jaar

Je vergelijkt hier het grootste aanbod zorgverzekeringen voor 18-jarigen. Geef je wensen aan en wij stellen een helder overzicht voor je samen van zorgverzekeringen die daarbij passen. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’. De polis van je keuze sluit je vervolgens direct online af. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijk en actueel zorgverzekering 18 jaar

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of instelling. De premies en dekkingen van zorgverzekeringen voor 18-jarigen die wij tonen zijn dus niet beïnvloed door derde partijen. Bovendien zorgen we met de hulp van onafhankelijke dataleveranciers dat de informatie up-to-date is. Zo maak je een eerlijke vergelijking. Daarom zijn wij één van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste zorgverzekering 18 jaar

Vind je een zorgverzekering 18 jaar via Geld.nl, dan betaal je daar nooit meer voor dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssite. De goedkoopste zorgverzekering voor 18-jarigen staat altijd bovenaan. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent!

14 dagen bedenktijd op zorgverzekering 18 jaar

Ben je toch niet tevreden over je nieuwe zorgverzekering voor 18-jarigen? Dat is geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Doe dit wel vóór 1 januari, de uiterlijke datum waarvoor je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

18-jarigen die eerder via ons een zorgverzekering hebben gevonden geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van een zorgverzekering voor 18-jarige? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkope zorgverzekering 18 jaar gevonden? Pak die besparing!

Je hebt vergeleken en je eerste zorgverzekering gevonden. Sluit hem direct online af, pak die besparing en bewaar je geld voor iets leukers!

Zorgverzekering 18 jaar aanvragen

Je zorgverzekering voor 18-jarige aanvragen doe je in vijf stappen:

 1. Kies je gewenste zorgverzekering voor 18-jarige
 2. Vul je persoonlijke gegevens en Burgerservicenummer in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord
 5. Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie zorgverzekering 18 jaar

De basisverzekering is wettelijk verplicht, hiervoor word je altijd geaccepteerd. Voor sommige aanvullende verzekeringen geldt wel een medische acceptatie, maar eigenlijk alleen bij een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of tandzorg. Je krijgt dan een vragenlijst om in te vullen. Gebaseerd op je antwoorden bepaald de zorgverzekeraar of ze je accepteren. Eventueel doen ze dit onder speciale voorwaarden, zoals een hogere premie.

Meer over zorgverzekeringen
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Zorgverzekering jongeren Je bent jong, hebt weinig zorg nodig en wilt daarom een zo goedkoop mogelijke verzekering. Lees hier hoe je dat regelt.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Als eerste op de hoogte van de zorgverzekernig premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
tc