Website van het jaar 2021

Zorgverzekering 18 jaar

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ

Let op! De premies zijn voor 2021.

Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Duidelijke voorwaarden" Denny 29 december 2020
10   "Snel de juiste verzekeraar gevonden" S van Varsseveld 15 december 2020
10   "Wat een duidelijke site!" M. van Leeuwen 24 november 2020
Veelgestelde vragen over zorgverzekering voor 18-jarige

Meer weten over zorgverzekering voor 18-jarige? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Wanneer zorgverzekering 18 jaar aanvragen?

Een paar maanden voor je 18e verjaardag krijg je een brief van de zorgverzekeraar waarbij je via je ouders verzekerd bent. Je moet namelijk als 18-jarige zelf een zorgverzekering afsluiten op je eigen naam. De zorgverzekeraar van je ouders doet je ook meteen een voorstel. Maar let op! Dat hoeft voor jou niet de voordeligste en beste ziektekostenverzekering 18 jaar te zijn. Ga eerst even zorgverzekeringen vergelijken op Geld.nl. Zo zie je direct welke verzekeringen er allemaal mogelijk zijn en welke voor jou het goedkoopste is. Zo betaal je niet te veel en ben je toch goed verzekerd voor je zorgkosten.

Wat is de beste zorgverzekering voor een 18-jarige?

De beste zorgverzekering is voor elke 18-jarige anders. Misschien heb je genoeg aan alleen een basisverzekering. Daarmee ben je verzekerd voor huisartsbezoek, de meeste medicijnen, behandelingen in het ziekenhuis en anticonceptie (tot 21 jaar). Wil je je ook verzekeren voor fysiotherapie of tandartskosten? Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. In de zorgvergelijker van Geld.nl geef je zelf aan welke zorg je wil verzekeren. Wij tonen je vervolgens de zorgverzekeringen die deze zorg vergoeden en hoeveel premie je betaalt voor die verzekeringen. Zo kies je eenvoudig de beste en voordeligste zorgverzekering als 18-jarige.

Waarom zorgverzekering 18 jaar vergelijken op Geld.nl?

Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering voor 18-jarigen is al snel 40 tot 50 euro per maand. Je kunt vast wel iets leukers bedenken om met dat geld te doen. Door even goed je zorgverzekering te vergelijken en de goedkoopste te kiezen voor jou situatie, heb je die besparing zo binnen!

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je zorgverzekering dan bij de verzekeraar zelf. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent, dus ben je zelfs goedkoper uit!

Daarnaast is Geld.nl is dé 100% onafhankelijke website voor verzekeringen vergelijken. Je vergelijkt op onze site het meest complete aanbod zorgverzekeringen van Nederland en wij beschikken over het Keurmerk Objectief vergelijken. Daardoor ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking.

Wat kost een zorgverzekering 18 jaar?

De zorgverzekeringpremie is een flinke kostenpost voor veel 18-jarigen. Je betaalt al snel 100 euro of meer maand. Gelukkig kun je ook een hoop besparen, het verschil tussen de duurste en de goedkoopste zorgverzekering 18 jaar loopt op tot 50 euro per maand. Door op Geld.nl eerst een vergelijking te maken, weet je zeker dat je de goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie vindt.

Betaal ik een eigen risico als ik 18 jaar ben?

Naast de premie van je zorgverzekering, krijg je als 18-jarige te maken met het eigen risico zorgverzekering. Standaard is dit 385 euro. Dit betekent dat je de eerste 385 euro die je aan zorgkosten maakt in een jaar zelf moet betalen. Het eigen risico geldt enkel voor de basisverzekering en sommige zorg is vrijgesteld hiervan. Voor een bezoekje aan de huisarts betaal je bijvoorbeeld geen eigen risico, maar voor medicijnen, een behandelingen in het ziekenhuis of een ritje met de ambulance wel.

Heeft een 18-jarige recht op zorgtoeslag?

Als 18-jarige heb je vaak nog niet zo’n hoog inkomen en/of veel vermogen. Grote kans dus dat je recht hebt op zorgtoeslag . Je kunt dit aanvragen via website Toeslagen.nl van de Belastingdienst. Als je recht hebt op zorgtoeslag ontvang je elke maand een bedrag waarmee je (een deel van) je zorgverzekeringspremie kunt betalen. Dat scheelt toch weer in de kosten!

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Zorgverzekering 18 jaar – Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekeringen voor 18-jarigen
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risico ZEKUR.nl € 85,95
Basisverzekering € 385 eigen risico ZEKUR.nl € 105,95
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen Ditzo € 118,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%) Just € 118,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%) CZdirect € 128,70
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 134,65
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%) Ditzo € 126,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 135,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%) IZA € 146,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%) IZA € 173,65
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 24 september 2021.

Amanda Bulthuis
Zorgverzekering 18 jaar

Zorgverzekering 18 jaar

18 jaar! Het is een mijlpaal, je mag nu legaal je eerste biertje drinken, maar je bent vanaf nu ook zelf verantwoordelijk voor je geldzaken. Zo moet je zelf je zorgverzekering gaan betalen. Je hebt hiervoor twee mogelijkheden:

  • Je laat de zorgverzekering die je bij je ouders had doorlopen. Je betaalt vanaf je 18e wel zelf de premie.
  • Je gaat zorgverzekeringen vergelijken en kiest zelf de zorgverzekering voor 18-jarige die het goedkoopste is voor jouw situatie.

Natuurlijk raden we je de tweede optie aan. Niet voor onszelf, maar omdat jij daarmee gewoon het goedkoopste uit bent en de zorgverzekering 18 jaar vindt die het beste bij jouw past.

Zorgverzekering 18 jaar vergelijken

Zelf voor het eerst je eigen zorgverzekering uitzoeken kan best spannend zijn. Vraag dus gerust of je ouders je erbij willen helpen. Daarnaast geven we je hier enkele handige tips zodat je zeker weet dat je overal aan hebt gedacht en niet voor verrassingen komt te staan.

1. Bijna 18 jaar? Zorgverzekering op tijd regelen

Je hebt tot één maand na je 18e verjaardag de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Ben je te laat? Dan kun je pas per 1 januari van het nieuwe jaar overstappen van zorgverzekering. Begin dus op tijd het met zorgverzekeringen vergelijken. Liefst al iets voor je verjaardag, bijvoorbeeld zodra je het voorstel krijgt van de zorgverzekering van je ouders. Zo kun je rustig op je gemak je keuze maken.

2. Speciale zorgverzekering 18 jaar of niet?

Er zijn in Nederland verschillende zorgverzekeraars die zorgverzekeringen speciaal voor jongeren aanbieden. Bedenk wel dat deze jongeren zorgverzekeringen voor jou niet de beste en voordeligste optie hoeven te zijn. Door in de zorgvergeijker op Geld.nl je gegevens in te vullen, krijg je een overzicht met alle zorgverzekeringen die voor jou beschikbaar zijn. Je ziet dus zowel speciale zorgverzekeringen voor 18-jarigen als alle andere zorgverzekeringen. Zo weet je precies welke zorgverzekeraar voor jou echt de voordeligste en beste zorgverzekering heeft.

Bonustip! Ben je student? Geef dit dan ook aan tijdens je vergelijking. We tonen je dan ook studenten zorgverzekeringen waarbij je extra korting krijgt als student.

3. Aanvullende ziektekostenverzekering 18 jaar nodig?

Als je jong en gezond bent en geen specifieke zorgbehoeften hebt, heb je als 18-jarige vaak voldoende aan de goedkoopste basisverzekering. Maar misschien sport je regelmatig en wil je toch graag een aanvullende verzekering voor fysiotherapie of wil je een aanvullende verzekering voor zorg tijdens een vakantie in het buitenland.

Door tijdens het zorgverzekering vergelijken op Geld.nl in te vullen welke zorg je wilt verzekeren, krijg je alle zorgverzekeringcombinaties (basis + aanvullend) te zien die deze zorg vergoeden.

Let op! Vraag jezelf bij een aanvullende zorgverzekering altijd af of de extra premie die je betaalt opweegt tegen de zorgkosten die je verwacht te maken. Ga je bijvoorbeeld alleen voor controle naar de tandarts en heb je vrijwel nooit een gaatje? Dan is een aanvullende tandartsverzekering vaak duurder dan de tandartsrekeningen zelf betalen.

4. Eigen risico verhogen bij zorgverzekering 18 jaar

Je betaalt van je 18e ook een eigen risico bij je basisverzekering. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen met 100, 200, 300, 400 of 500 euro. In ruil daarvoor krijg je korting op de premie van je basisverzekering. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je krijgt. Een mooie manier dus om wat te besparen op de premie. Maar let op! Als je onverwacht zorg nodig hebt, betaal je dus een groter bedrag zelf. Zorg dus dat je dat zelf kunt betalen of dat je ouders dit willen voorschieten in zo’n geval.

Goedkoopste zorgverzekering 18 jaar

Heb je de beste en goedkoopste ziektekostenverzekering 18 jaar gevonden? Dan kun je deze op Geld.nl meestal direct online aanvragen. Wel zo gemakkelijk!

Zorgverzekering 18 jaar aanvragen

Soms doe je de aanvraag direct op onze website en soms sturen we je hiervoor door naar de website van de verzekeraar. Zoek voor je de aanvraag doet even de volgende gegevens op, want die heb je hierbij nodig:

  • Je BSN-nummer (dat staat op je paspoort of identiteitsbewijs)
  • Het rekeningnummer waar de premie van mag worden afgeschreven (dat staat op je bankpas)

Zodra je de aanvraag hebt afgerond, krijg je direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij de aanvraag.

Meer over zorgverzekeringen
  • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je zorgverzekering.
  • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
  • Zorgverzekering jongeren Je bent jong, hebt weinig zorg nodig en wilt daarom een zo goedkoop mogelijke verzekering. Lees hier hoe je dat regelt.
  • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
  • Zorgvergelijker Als eerste op de hoogte van de zorgverzekernig premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
  • Welke zorgverzekering past bij mij? Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
tc
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten