Website van het jaar 2020

Zorgverzekering 18 jaar

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Duidelijke voorwaarden" Denny 29 december 2020
10   "Snel de juiste verzekeraar gevonden" S van Varsseveld 15 december 2020
10   "Wat een duidelijke site!" M. van Leeuwen 24 november 2020
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis

Zorgverzekering 18 jaar – Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekeringen voor 18-jarigen
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risico ZEKUR.nl € 85,95
Basisverzekering € 385 eigen risico ZEKUR.nl € 105,95
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen Ditzo € 118,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%) Just € 118,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%) CZdirect € 128,70
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 134,65
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%) Ditzo € 126,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 135,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%) IZA € 146,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%) IZA € 173,65
Veelgestelde vragen over zorgverzekering voor 18-jarige

Meer weten over zorgverzekering voor 18-jarige? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor 18-jarigen?

Als je 18 jaar en gezond bent, heb je vaak voldoende aan alleen een basisverzekering. De goedkoopste basisverzekering is in dat geval ook meteen de goedkoopste zorgverzekering voor 18-jarigen. Deze vind je meestal bij online zorgverzekeraars, zoals ZEKUR.nl, ZieZo, Bewuzt of Anderzorg. Daarnaast bieden deze zorgverzekeraars vaak goedkope aanvullende verzekeringen voor 18-jarigen. Deze aanvullende pakketten vergoeden bijvoorbeeld enkele fysiotherapie behandelingen of tandartskosten.

Welke zorgverzekering is de beste voor een 18-jarige?

Welke zorgverzekering de beste is voor een 18-jarige, hangt vooral af van je persoonlijke wensen en zorgbehoefte. Zoals welke zorg je nodig hebt en of je belangrijk vind dat je altijd bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kunt. In de Geld.nl zorgvergelijker helpen we je met al deze keuzes, zodat je eenvoudig de beste zorgverzekering voor 18-jarigen vindt.

Waarom moet ik mijn zorgverzekering vergelijken als ik 18 jaar word?

Zodra je 18 jaar wordt, moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Daarvoor was je meeverzekerd op de polis van je ouder(s). Een paar maanden voor je 18e verjaardag krijg je van de zorgverzekeraar van je ouder(s) een aanbod om je eigen zorgverzekering af te sluiten. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om dat te accepteren, maar het is misschien niet de voordeligste optie! Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering voor 18-jarigen is al snel 40 tot 50 euro per maand. Je kunt vast wel iets leukers bedenken om met dat geld te doen. Door even goed je zorgverzekering te vergelijken en de goedkoopste te kiezen voor jou situatie, heb je die besparing zo binnen! Zorgverzekering vergelijken >>

Is alleen een basisverzekering voldoende als je 18 jaar wordt?

Als je 18 jaar bent, heb je aan alleen een basisverzekering meestal voldoende. De basisverzekering vergoedt onder meer de kosten van de huisarts, spoedeisende hulp, medicijnen en psychische hulp Lees hier meer over de dekking van de basisverzekering. Wil je je toch graag verzekeren voor extra zorg, zoals fysiotherapie behandelingen voor als je geblesseerd raakt tijdens het sporten? Geef dit aan tijdens het zorgverzekering vergelijken op Geld.nl? We tonen je dan direct alle combinatie van basis- en aanvullende verzekeringen voor 18-jarigen die aansluiten op jouw situatie en wensen.

Welk eigen risico moet ik kiezen als 18-jarige?

Als 18-jarige maak je meestal weinig zorgkosten. Een hoog eigen risico kan daarom interessant zijn. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie. Door je eigen risico te verhogen naar het maximale bedrag van 885 euro op jaarbasis, bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je premie. Maar let op! Heb je onverwachts toch zorg nodig, dan moet je je eigen risico wel kunnen betalen. Hier lees je meer over het eigen risico zorgverzekering.

Zojuist overgestapt

21.557

Zorgverzekering

Zorgverzekering 18 jaar

Als 18-jarige ben je niet meer gratis meeverzekerd op de zorgverzekering van je ouders en moet je er zelf een afsluiten. Vaak wordt dan gekozen om bij dezelfde verzekeraar te blijven. Lekker makkelijk, maar meestal niet de voordeligste keuze. Je zorgverzekering vergelijken als 18-jarige levert je een besparing tot wel 600 euro per jaar op én een verzekering die goed bij je past. Zo houd je geld over voor de leukere dingen in het leven!

Zo vergelijk je zorgverzekeringen voor 18-jarige

In drie stappen vind je de zorgverzekering voor 18-jarige:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je polis

Waarom zorgverzekering 18 jaar via Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je graag besparen op je zorgverzekering voor 18-jarigen. Door onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Grootste aanbod zorgverzekeringen 18 jaar

Je vergelijkt hier het grootste aanbod zorgverzekeringen voor 18-jarigen. Geef je wensen aan en wij stellen een helder overzicht voor je samen van zorgverzekeringen die daarbij passen. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’. De polis van je keuze sluit je vervolgens direct online af. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Verzekeraars zorgvergelijker 2021

Zorgverzekering 18 jaar

Onafhankelijk en actueel zorgverzekering 18 jaar

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of instelling. De premies en dekkingen van zorgverzekeringen voor 18-jarigen die wij tonen zijn dus niet beïnvloed door derde partijen. Bovendien zorgen we met de hulp van onafhankelijke dataleveranciers dat de informatie up-to-date is. Zo maak je een eerlijke vergelijking. Daarom zijn wij één van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste zorgverzekering 18 jaar

Vind je een zorgverzekering 18 jaar via Geld.nl, dan betaal je daar nooit meer voor dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssite. De goedkoopste zorgverzekering voor 18-jarigen staat altijd bovenaan. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent!

14 dagen bedenktijd op zorgverzekering 18 jaar

Ben je toch niet tevreden over je nieuwe zorgverzekering voor 18-jarigen? Dat is geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Doe dit wel vóór 1 januari, de uiterlijke datum waarvoor je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

18-jarigen die eerder via ons een zorgverzekering hebben gevonden geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van een zorgverzekering voor 18-jarige? Onze deskundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkope zorgverzekering 18 jaar gevonden? Pak die besparing!

Je hebt vergeleken en je eerste zorgverzekering gevonden. Sluit hem direct online af, pak die besparing en bewaar je geld voor iets leukers!

Zorgverzekering 18 jaar aanvragen

Je zorgverzekering voor 18-jarige aanvragen doe je in vijf stappen:

 1. Kies je gewenste zorgverzekering voor 18-jarige
 2. Vul je persoonlijke gegevens en Burgerservicenummer in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord
 5. Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie zorgverzekering 18 jaar

De basisverzekering is wettelijk verplicht, hiervoor word je altijd geaccepteerd. Voor sommige aanvullende verzekeringen geldt wel een medische acceptatie, maar eigenlijk alleen bij een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of tandzorg. Je krijgt dan een vragenlijst om in te vullen. Gebaseerd op je antwoorden bepaald de zorgverzekeraar of ze je accepteren. Eventueel doen ze dit onder speciale voorwaarden, zoals een hogere premie.

Onderzoeken Geld.nl

Onderzoeken Geld.nl

Naast vergelijken geven we je ook een zee aan informatie en nieuws over financiële producten. Hier vind je een overzicht van onze laatste geschreven artikelen over zorgverzekeringen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige medewerkers staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over zorgverzekeringen
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Zorgverzekering jongeren Je bent jong, hebt weinig zorg nodig en wilt daarom een zo goedkoop mogelijke verzekering. Lees hier hoe je dat regelt.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Als eerste op de hoogte van de zorgverzekernig premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
tc
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten