"Vergelijk de zorgverzekeringen in Nederland en bespaar tot € 650 per jaar."

Website van het jaar Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS6

Aanvullende zorgverzekering

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 20%

Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
8   "Aardig presentje, aanrader!" Lex 23 november 2021
10   "Uitstekende hulp, makkelijk en snel." Onne 22 november 2021
8   "Snel en zonder problemen" Couwenberg 22 november 2021
De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Actie! Gratis Bol.com bon van € 20 cadeau
€ 20

Stap jij via Geld.nl over van zorgverzekeraar, dan ontvang je van ons gratis een Bol.com bon ter waarde van € 20 cadeau. Deze bon kun je vrij besteden aan alle producten bij Bol.com. Op Geld.nl vind je dus niet alleen de zorgverzekering met de laagste premie voor jouw zorgwensen, je krijgt er ook een leuk extraatje bij. Dat is wat wij noemen de beste deal!

Start vergelijken
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag 3 november 2021.

Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar service@geld.nl.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is een aanvullende zorgverzekering?

Een aanvullende zorgverzekering is een verzekering die je bovenop je basisverzekering kunt afsluiten. De overheid stelt elk jaar vast welke zorg alle basisverzekeringen moeten vergoeden. Heb je zorg nodig, die niet onder de basisverzekering valt? Zoals fysiotherapie, tandartskosten voor volwassenen of medische kosten in het buitenland. Dan kun je hier vaak een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten.

Welke aanvullende zorgverzekeringen zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten aanvullende zorgverzekeringen. Elke verzekeraar mag zelf bepalen welke aanvullende zorgverzekeringen deze aanbiedt. Grofweg kun je de aanvullende verzekeringen verdelen in twee soorten: aanvullende pakketten en losse aanvullende verzekeringen. Aanvullende pakketten bieden meerdere verschillende vergoedingen in één verzekering, bijvoorbeeld voor fysiotherapie, brillen en zwangerschap. Dat is ideaal als je al die zorg ook nodig hebt. Maar misschien heb je alleen fysiotherapie nodig, dan kun je beter een losse aanvullende verzekering kiezen die enkel fysiotherapie vergoedt. Dat is vaak goedkoper, waardoor je niet onnodig te veel betaalt.

Wat is de beste aanvullende zorgverzekering?

Wat voor jou de beste aanvullende zorgverzekering is, hangt vooral af van welke zorg je nodig hebt. Wij helpen je op Geld.nl om op een eenvoudige manier de basis- en aanvullende zorgverzekering te vinden voor jouw zorgwensen. Vul tijdens je aanvullende zorgverzekering vergelijken enkele gegevens in over jezelf en de zorg die je vergoed wilt krijgen. Vervolgens tonen wij je alle combinaties van basis- en aanvullende verzekeringen die passen bij je wensen. De verzekering van je keuze sluit je vervolgens eenvoudig online af.

Wat kost een aanvullende verzekering?

Hoeveel een aanvullende verzekering kost, hangt heel erg af van de dekking. De goedkoopste aanvullende verzekering heb je al vanaf ongeveer 1 euro per maand. Maar dan heb je bijvoorbeeld alleen een dekking voor ongevallen in het buitenland. De meest uitgebreide aanvullende verzekeringen kosten 60 tot ruim 100 euro per maand. Daarvoor krijg je bijvoorbeeld een onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie. Door in de zorgvergelijker op Geld.nl aan te geven welke zorg je aanvullend wilt verzekeren, zie je direct wat een basis- en aanvullende verzekering voor jouw wensen kost.

Kan ik ook een losse aanvullende verzekering afsluiten?

De meeste mensen sluiten hun basis- en aanvullende zorgverzekeringen bij dezelfde zorgverzekeraar af. Als je dit per se wilt, kun je bij sommige zorgverzekeraars ook een losse aanvullende verzekering afsluiten zonder basisverzekering. Je betaalt hiervoor wel veel premie, tot wel 25 procent meer dan wanneer je ook de basisverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit. Bovendien hoef je niet na te denken over waar je welke kosten moet declareren als de verzekeringen bij dezelfde verzekeraar lopen. Wel zo gemakkelijk! Wij raden je daarom aan om je basis- en aanvullende verzekeringen altijd bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.

Betaal ik eigen risico bij een aanvullende verzekering?

Het antwoord is simpel: Nee. Het eigen risico zorgverzekering geldt alleen voor de basisverzekeringen. Je betaalt voor de zorg uit je aanvullende verzekering dus nooit een eigen risico.

Waarom aanvullende verzekeringen vergelijken?

Er verandert elk jaar van alles. Je eigen situatie en zorgbehoeften veranderen, maar ook de inhoud en de premies van de aanvullende verzekeringen veranderen. Controleer daarom elk jaar even of je aanvullende verzekering nog steeds bij je past. Misschien heeft een andere verzekeraar een beter passende aanvullende verzekering of heb je de aanvullende verzekering helemaal niet meer nodig. Zelfs De Rijksoverheid raadt je aan elk jaar je aanvullende zorgverzekering te controleren.

Geld.nl helpt je hierbij. Geld.nl is namelijk dé vergelijkingssite voor verzekeringen. Je vergelijkt op Geld.nl 100% onafhankelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen van Nederland. De zorgverzekering die het beste bij je past, staat dus altijd in je vergelijking. Of dat nu alleen een basisverzekering is of een compleet pakket met één of meer aanvullende zorgverzekeringen. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Bovendien profiteer je via Geld.nl nog van een paar mooie extra’s:

Video met tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Besparen zorgverzekering | Handige tips om te besparen op je zorgverzekering Eef van Opdorp - 15 november 2021

Top 10 aanvullende zorgverzekering 2022

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekeringen met aanvullende verzekering
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risico + Buitenland Wereld ZieZo € 87,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Buitenland Wereld ZieZo € 109,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen De Friesland € 122,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%) ZieZo € 122,00
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%) Zorg en Zekerheid € 130,60
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%) De Friesland € 137,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%) FBTO € 125,45
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ € 141,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%) IZA € 152,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%) ONVZ € 174,02
Aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering

Bijna 85 procent van alle Nederlanders heeft één of meer aanvullende zorgverzekeringen (Bron: Vektis). Grote kans dat jij er dus ook één hebt. Maar heb je die aanvullende zorgverzekering eigenlijk wel nodig? En zo ja, is de verzekering die je nu hebt dan de beste aanvullende zorgverzekering voor jouw situatie? Door het elk jaar even kritisch te bekijken, voorkom je dat je onnodig te veel betaalt.

Vergoeding aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende verzekering vergoedt zorg die niet door de basisverzekering wordt gedekt. De meeste mensen die een aanvullende zorgverzekering afsluiten, doen dit voor:

 • Tandartskosten voor volwassenen: Vanaf 18 jaar vergoedt de basisverzekering dit niet meer. Bijna elke zorgverzekering biedt daarom één of meerdere aanvullende tandartsverzekeringen aan.
 • Fysiotherapie: De basisverzekering vergoedt fysiotherapie alleen voor bepaalde chronische aandoeningen, vanaf de 20e behandeling. Voor de eerste 20 behandelingen of als je geen chronische aandoening hebt, kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten.
 • Zorg in het buitenland: De basisverzekering vergoedt spoedeisende zorg alleen tot tarieven die in Nederland gebruikelijk zijn. Als de zorg in het land waar je bent duurder is, moet je de rest zelf betalen of hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.
 • Brillen en lenzen: De basisverzekering vergoedt brillen alleen bij specifieke medische aandoeningen. Voor ‘gewone’ brillen en lenzen kun je een aanvullende verzekering afsluiten.
 • Alternatieve geneeswijzen: Die worden door de basisverzekering nooit vergoed. Als je hiervoor een vergoeding wilt, moet je dus altijd een aanvullende verzekering afsluiten.
 • Zwangerschap en bevalling: Op de pagina Zorgverzekering zwangerschap lees je precies welke zorg de basis- en aanvullende verzekeringen vergoeden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer zorgkosten waarvoor je je kunt verzekeren met een aanvullende verzekering. In de zorgvergelijker op Geld.nl kun je bij de vraag over specifieke zorgwensen nog meer vergoedingen kiezen dan de zes die hierboven worden genoemd. Op basis van de vergoedingen die je kiest, tonen wij je vervolgens een overzicht van zorgverzekeringen die alle zorg vergoeden die jij nodig hebt.

Aanvullende zorgverzekering afsluiten of niet?

Heb je zorg nodig die de basisverzekering niet vergoedt, dan sluit je er een aanvullende zorgverzekering voor af. Wel zo gemakkelijk, maar niet altijd nodig! Ga je bijvoorbeeld alleen één keer per jaar naar de tandarts en heb je nooit gaatjes? Dan is de tandartsrekening vaak lager dan de premie van je aanvullende verzekering. Hetzelfde geldt als je je aanvullend verzekert voor alleen een bril. Je krijgt dan één keer per twee of drie jaar een vergoeding, maar die weegt niet op tegen de premie die je al die tijd betaalt. In het artikel ‘Aanvullende verzekering nodig?’ lees je hoe je bepaalt of je echt een aanvullende verzekering moet afsluiten.

Acceptatie aanvullende verzekering

Zorgverzekeraars zijn, anders dan bij de basisverzekering, niet verplicht om je voor een aanvullende verzekering te accepteren. Meestal is dat echter geen probleem en word je gewoon direct geaccepteerd. Alleen als je een heel uitgebreide dekking kiest voor de tandarts, fysiotherapie of aanvullende geneeswijzen stelt de verzekeraar je eerst een aantal medische vragen. Op basis van je antwoorden bepaalt de zorgverzekeraar of deze je wilt accepteren voor de aanvullende zorgverzekering.

Tip! Vink tijdens aanvullende verzekeringen vergelijken op Geld.nl het filter ‘Directe acceptatie’ aan. Je krijgt dan alleen zorgverzekeringen te zien waarbij je zonder vragen wordt geaccepteerd.

Wachttijd bij aanvullende verzekering

Tot slot moet je bij sommige vergoedingen uit de aanvullende verzekering opletten of er een wachttijd geldt. Dit is vooral van toepassing bij vergoedingen voor orthodontie. Een wachttijd wil dan zeggen dat je bijvoorbeeld eerst één of twee jaar de aanvullende verzekering moet hebben voor je gebruik kunt maken van de vergoeding voor orthodontie. Vink tijdens je vergelijking op Geld.nl de filter ‘Geen wachttijd’ aan en je ziet alleen zorgverzekeringen waar je terecht kunt zonder wachttijd.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgpremie alert Als eerste op de hoogte van de premies voor volgend jaar? Meld je nu aan voor onze zorgpremie alert!
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Eigen risico zorgverzekering Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. Hoe hoog dit eigen risico is en waar het precies voor geldt, lees je hier.
 • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvullende tandverzekering.
tc
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten