Contact

Aanvullende zorgverzekering

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
DD-MM-JJJJ
(2.933)
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een zorgverzekering vergelijking hebben gemaakt.

10

Overzichtelijk, makkelijke bediening, duidelijk.

mevrouw Blom - 6 december 2023
8

Het ging opzich vrij makkelijk. Wel omslachtig voor de cadeaubon. Ook afwachten of ik deze daadwerkelijk ontvang

Marvin - 6 december 2023
10

Ging prima en makkelijk

Johan - 5 december 2023
10

Heel duidelijk

Esmaralda - 5 december 2023
10

Was snel klaar en de beste zorg verzekeraars bij elkaar die bij mijn verlangen paste

Robert - 5 december 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste zorgverzekering

1. Vul gegevens in over jezelf

Op Geld.nl krijg je een zorgverzekering vergelijking op maat. Je ziet alleen zorgverzekeringen die passen bij jouw persoonlijke situatie. Daarom vragen we je je geboortedatum (en die van gezinsleden die je wilt meeverzekeren) in te vullen. Ook vragen we naar je postcode. Op basis van je postcode laten we je in je vergelijking zien welke zorgverleners bij jou in de buurt een contract hebben met de verzekeraars.

2. Geef aan welke zorg je nodig hebt

Je wilt natuurlijk dat je zorgverzekering de zorg vergoedt die jij nodig hebt. Daarom vragen we je ook in te vullen welke zorg jij (en je gezinsleden) vergoed wil(len) krijgen. Op basis van je zorgwensen tonen we in je zorgverzekering vergelijking alleen zorgverzekeringen die alle zorg vergoeden die jij hebt aangegeven.

3. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen

Als je in de zorgvergelijker op Geld.nl je gegevens en wensen hebt ingevuld, tonen we je het meest complete aanbod zorgverzekeringen in Nederland die voldoen aan jouw wensen. Je ziet eerst een top 4 met de goedkoopste zorgverzekering, de zorgverzekering met de beste prijs/kwaliteit, de zorgverzekering met veel extra's voor en kleine meerprijs en de goedkoopste zorgverzekering met vrije keuze voor ziekenhuizen. Daarnaast kun je kiezen voor ‘Alle zorgverzekeringen’ als je alle zorgverzekeringen wilt zien die voor jouw zorgwensen beschikbaar zijn. Met behulp van filters stem je de vergelijking eenvoudig af op je wensen en kun je je voorkeuren aanpassen.

4. Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

Heb je de beste zorgverzekering 2024 gevonden die voldoet aan je wensen? Dan kun je die meestal direct online aanvragen. Hoe je de verzekering aanvraagt, hangt af van de samenwerking die wij met de verzekeraar hebben: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je per e-mail een bevestiging. Voor de basisverzekering word je vrijwel altijd direct geaccepteerd. Voor de aanvullende zorgverzekering mogen zorgverzekeraars extra vragen stellen om te bepalen of ze je accepteren. Dit komt eigenlijk alleen voor bij aanvullende zorgverzekeringen met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of tandartskosten.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen, kies de verzekering die het beste bij jouw zorgwensen past en bespaar € 591!

Top 10 aanvullende zorgverzekering 2024

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie. We nemen hierin geen selectieve polissen mee, die maar met een beperkt aantal zorgverleners een contract hebben.

Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024
Eigen risicoAanvullendVerzekeraarPremie/maand
€ 885Buitenland WereldVinkVink € 124,84
€ 385Buitenland WereldFBTO € 133,90
€ 385Fysio 6FBTO € 139,20
€ 385Fysio 9De Friesland € 148,90
€ 385Tand € 250 (75%)FBTO € 141,45
€ 385Fysio 6 + Tand € 250 (75%)FBTO € 148,70
€ 385Fysio 9 + Tand 250 (75%)Zorg en Zekerheid € 159,15
€ 385Tand € 500 (75%)De Friesland € 163,70
€ 385Tand € 500 (100%)FBTO € 147,90
€ 385Fysio 18De Friesland € 174,40
Uitleg berekening

Tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (zorgverzekering expert van Geld.nl) handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste zorgverzekering in onze vergelijking vindt.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Veelgestelde vragen over aanvullende verzekering

Wat is een aanvullende zorgverzekering?

Een aanvullende zorgverzekering is een verzekering die je bovenop je basisverzekering kunt afsluiten. De overheid stelt elk jaar vast welke zorg alle basisverzekeringen moeten vergoeden. Heb je zorg nodig, die niet onder de basisverzekering valt? Zoals fysiotherapie, tandartskosten voor volwassenen of medische kosten in het buitenland. Dan kun je hier vaak een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten.

Welke aanvullende zorgverzekeringen zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten aanvullende zorgverzekeringen. Elke verzekeraar mag zelf bepalen welke aanvullende zorgverzekeringen deze aanbiedt. Grofweg kun je de aanvullende verzekeringen verdelen in twee soorten: aanvullende pakketten en losse aanvullende verzekeringen. Aanvullende pakketten bieden meerdere verschillende vergoedingen in één verzekering, bijvoorbeeld voor fysiotherapie, brillen en zwangerschap. Dat is ideaal als je al die zorg ook nodig hebt. Maar misschien heb je alleen fysiotherapie nodig, dan kun je beter een losse aanvullende verzekering kiezen die enkel fysiotherapie vergoedt. Dat is vaak goedkoper, waardoor je niet onnodig te veel betaalt.

Wat is de beste aanvullende zorgverzekering?

Wat voor jou de beste aanvullende zorgverzekering is, hangt vooral af van welke zorg je nodig hebt. Wij helpen je op Geld.nl om op een eenvoudige manier de basis- en aanvullende zorgverzekering te vinden voor jouw zorgwensen. Vul tijdens je aanvullende zorgverzekering vergelijken enkele gegevens in over jezelf en de zorg die je vergoed wilt krijgen. Vervolgens tonen wij je alle combinaties van basis- en aanvullende verzekeringen die passen bij je wensen. De verzekering van je keuze sluit je vervolgens eenvoudig online af.

Wat kost een aanvullende verzekering?

Hoeveel een aanvullende verzekering kost, hangt heel erg af van de dekking. De goedkoopste zorgverzekering met een aanvullende dekking heb je al vanaf ongeveer 1 euro per maand. Maar dan heb je bijvoorbeeld alleen een dekking voor ongevallen in het buitenland. De meest uitgebreide aanvullende verzekeringen kosten 60 tot ruim 100 euro per maand. Daarvoor krijg je bijvoorbeeld een onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie. Door in de zorgvergelijker op Geld.nl aan te geven welke zorg je aanvullend wilt verzekeren, zie je direct wat een basis- en aanvullende verzekering voor jouw wensen kost.

Kan ik ook een losse aanvullende verzekering afsluiten?

De meeste mensen sluiten hun basis- en aanvullende zorgverzekeringen bij dezelfde zorgverzekeraar af. Als je dit per se wilt, kun je bij sommige zorgverzekeraars ook een losse aanvullende verzekering afsluiten zonder basisverzekering. Je betaalt hiervoor wel veel premie, tot wel 25 procent meer dan wanneer je ook de basisverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit. Bovendien hoef je niet na te denken over waar je welke kosten moet declareren als de verzekeringen bij dezelfde verzekeraar lopen. Wel zo gemakkelijk! Wij raden je daarom aan om je basis- en aanvullende verzekeringen altijd bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.

Betaal ik eigen risico bij een aanvullende verzekering?

Het antwoord is simpel: Nee. Het eigen risico zorgverzekering geldt alleen voor de basisverzekeringen. Je betaalt voor de zorg uit je aanvullende verzekering dus nooit een eigen risico.

Waarom aanvullende verzekeringen vergelijken?

Er verandert elk jaar van alles. Je eigen situatie en zorgbehoeften veranderen, maar ook de inhoud en de premies van de aanvullende verzekeringen veranderen. Controleer daarom elk jaar even of je aanvullende verzekering nog steeds bij je past. Misschien heeft een andere verzekeraar een beter passende aanvullende verzekering of heb je de aanvullende verzekering helemaal niet meer nodig. Zelfs De Rijksoverheid raadt je aan elk jaar je aanvullende zorgverzekering te controleren.

Geld.nl helpt je hierbij. Geld.nl is namelijk dé vergelijkingssite voor verzekeringen. Je vergelijkt op Geld.nl 100% onafhankelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen van Nederland. De zorgverzekering die het beste bij je past, staat dus altijd in je vergelijking. Of dat nu alleen een basisverzekering is of een compleet pakket met één of meer aanvullende zorgverzekeringen. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Bovendien profiteer je via Geld.nl nog van tot wel 20 procent korting op je zorgverzekering.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over zorgverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en honderdduizenden zorgverzekering vergelijkingen per jaar is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je zorgverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een zorgverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze zorgverzekering expert Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Aanvullende zorgverzekering

Ruim 82 procent van alle Nederlanders heeft één of meer aanvullende zorgverzekeringen (Bron: Vektis). Grote kans dat jij er dus ook één hebt.

Maar heb je die aanvullende zorgverzekering eigenlijk wel nodig? En zo ja, is de verzekering die je nu hebt dan de beste aanvullende zorgverzekering voor jouw situatie?

Door het elk jaar even kritisch te bekijken, voorkom je dat je onnodig te veel betaalt.

Laagste premie zorgverzekering

Aanvullende verzekering vergelijken

Geld.nl helpt je bepalen welke basisverzekering en aanvullende verzekering voor jou het voordeligst zijn en het best passen bij jouw zorgwensen.  Geef tijdens het zorgverzekering vergelijken aan welke zorg je wilt verzekeringen en je ziet direct de basis + aanvullende verzekeringen die deze dekking bieden en tegen welke premie. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?

Lage premie

Aanvullende zorgverzekering - 4 tips

Je wilt voor je aanvullende zorgverzekering(en) natuurlijk niet teveel betalen, maar wel goed verzekerd zijn. Wij geven je hier alle benodigde tips, zodat je overal aan gedacht hebt en een goede én goedkope basis + aanvullende zorgverzekering kiest.

Zorgverzekering vergelijken tips

Vergoeding aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende verzekering vergoedt zorg die niet door de basisverzekering wordt gedekt. 

De meeste mensen die een aanvullende zorgverzekering afsluiten, doen dit voor:

  • Tandartskosten voor volwassenen: Vanaf 18 jaar vergoedt de basisverzekering dit niet meer. Bijna elke zorgverzekering biedt daarom één of meerdere aanvullende tandartsverzekeringen aan.
  • Fysiotherapie: De basisverzekering vergoedt fysiotherapie alleen voor bepaalde chronische aandoeningen, vanaf de 20e behandeling. Voor de eerste 20 behandelingen of als je geen chronische aandoening hebt, kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten.
  • Zorg in het buitenland: De basisverzekering vergoedt spoedeisende zorg alleen tot tarieven die in Nederland gebruikelijk zijn. Als de zorg in het land waar je bent duurder is, moet je de rest zelf betalen of hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.
  • Brillen en lenzen: De basisverzekering vergoedt brillen alleen bij specifieke medische aandoeningen. Voor ‘gewone’ brillen en lenzen kun je een aanvullende verzekering afsluiten.
  • Alternatieve geneeswijzen: Die worden door de basisverzekering nooit vergoed. Als je hiervoor een vergoeding wilt, moet je dus altijd een aanvullende verzekering afsluiten.
  • Zwangerschap en bevalling: Op de pagina Zorgverzekering zwangerschap lees je precies welke zorg de basis- en aanvullende verzekeringen vergoeden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer zorgkosten waarvoor je je kunt verzekeren met een aanvullende verzekering. In de zorgvergelijker op Geld.nl kun je bij de vraag over specifieke zorgwensen nog meer vergoedingen kiezen dan de zes die hierboven worden genoemd. Op basis van de vergoedingen die je kiest, tonen wij je vervolgens een overzicht van zorgverzekeringen die alle zorg vergoeden die jij nodig hebt.

Aanvullende zorgverzekering afsluiten of niet?

Heb je zorg nodig die de basisverzekering niet vergoedt, dan sluit je er een aanvullende zorgverzekering voor af. Wel zo gemakkelijk, maar niet altijd nodig!

Ga je bijvoorbeeld alleen één keer per jaar naar de tandarts en heb je nooit gaatjes? Dan is de tandartsrekening vaak lager dan de premie van je aanvullende verzekering. Hetzelfde geldt als je je aanvullend verzekert voor alleen een bril. Je krijgt dan één keer per twee of drie jaar een vergoeding, maar die weegt niet op tegen de premie die je al die tijd betaalt. In het artikel ‘Aanvullende verzekering nodig?’ lees je hoe je bepaalt of je echt een aanvullende verzekering moet afsluiten.

Acceptatie aanvullende verzekering

Zorgverzekeraars zijn, anders dan bij de basisverzekering, niet verplicht om je voor een aanvullende verzekering te accepteren.

Meestal is dat echter geen probleem en word je gewoon direct geaccepteerd. Alleen als je een heel uitgebreide dekking kiest voor de tandarts, fysiotherapie of aanvullende geneeswijzen stelt de verzekeraar je eerst een aantal medische vragen. Op basis van je antwoorden bepaalt de zorgverzekeraar of deze je wilt accepteren voor de aanvullende zorgverzekering.

Tip! Vink tijdens aanvullende verzekeringen vergelijken op Geld.nl het filter ‘Directe acceptatie’ aan. Je krijgt dan alleen zorgverzekeringen te zien waarbij je zonder vragen wordt geaccepteerd.

Wachttijd bij aanvullende verzekering

Tot slot moet je bij sommige vergoedingen uit de aanvullende verzekering opletten of er een wachttijd geldt. 

Dit is vooral van toepassing bij vergoedingen voor orthodontie. Een wachttijd wil dan zeggen dat je bijvoorbeeld eerst één of twee jaar de aanvullende verzekering moet hebben voor je gebruik kunt maken van de vergoeding voor orthodontie. Vink tijdens je vergelijking op Geld.nl de filter ‘Geen wachttijd’ aan en je ziet alleen zorgverzekeringen waar je terecht kunt zonder wachttijd.

DD-MM-JJJJ