Website van het jaar 2020

Aanvullende zorgverzekering

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Duidelijke voorwaarden" Denny 29 december 2020
10   "Snel de juiste verzekeraar gevonden" S van Varsseveld 15 december 2020
10   "Wat een duidelijke site!" M. van Leeuwen 24 november 2020
Veelgestelde vragen over aanvullende zorgverzekering

Meer weten over aanvullende zorgverzekeringen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Wat is de beste aanvullende zorgverzekering?

Wat voor jou de beste aanvullende zorgverzekering is, hangt vooral af van welke zorg je nodig hebt. Wij helpen je op Geld.nl om op een eenvoudige manier de basis- en aanvullende zorgverzekering te vinden voor jouw situatie. Vul in onze zorgvergelijker enkele gegevens in over jezelf en de zorg die je vergoed wilt krijgen. Vervolgens tonen wij je alle combinaties van basis- en aanvullende verzekeringen die passen bij je wensen. De verzekering van je keuze sluit je vervolgens eenvoudig online af.

Kan ik ook een losse aanvullende verzekering afsluiten?

De meeste mensen sluiten hun basis- en aanvullende zorgverzekeringen bij dezelfde zorgverzekeraar af. Als je dit per sé wilt, kun je bij sommige zorgverzekeraars ook een aanvullende verzekering afsluiten zonder basisverzekering. Je betaalt hiervoor wel veel premie, tot wel 25 procent meer dan wanneer je ook de basisverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit. Bovendien hoef je niet na te denken over waar je welke kosten moet declareren als de verzekeringen bij dezelfde verzekeraar lopen. Wel zo gemakkelijk! Wij raden je daarom aan om je basis- en aanvullende verzekeringen altijd bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.

Wat kost een aanvullende verzekering?

Hoeveel een aanvullende verzekering kost, hangt heel erg af van de dekking. De goedkoopste aanvullende verzekering heb je al vanaf ongeveer 1 euro per maand. Maar dan heb je bijvoorbeeld alleen een dekking voor ongevallen in het buitenland. De meeste uitgebreide aanvullende verzekeringen kosten 60 tot ruim 100 euro per maand. Daarvoor krijg je bijvoorbeeld een onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie. Door tijdens je vergelijking op Geld.nl aan te geven welke zorg je aanvullend wilt verzekeren, zie je direct wat een basis- en aanvullende verzekering voor jouw wensen kost.

Waarom zou ik elk jaar mijn aanvullende zorgverzekering vergelijken?

Bijna de helft van alle Nederlanders zit al meer dan 10 jaar bij dezelfde zorgverzekeraar. Er verandert echter elk jaar van alles. Je persoonlijke situatie en zorgbehoefte zijn misschien niet meer hetzelfde als een paar jaar geleden. Ook passen zorgverzekeraars elk jaar de dekking en premies aan van hun aanvullende zorgverzekeringen. De kans is dus heel groot dat je huidige aanvullende zorgverzekering na al die jaren niet meer de beste of voordeligste voor je is. Reden te meer om elk jaar opnieuw te checken of je huidige aanvullende verzekering ook voor volgend jaar de beste voor jou is. Of misschien is ergens anders dezelfde aanvulling wel goedkoper. Check direct of jouw zorgverzekering nog bij je past: Zorgverzekering vergelijken >>

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Top 10 aanvullende zorgverzekering 2021

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekeringen met aanvullende verzekering
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risico + Buitenland Wereld ZieZo € 88,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Buitenland Wereld ZEKUR.nl € 110,45
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen Ditzo € 118,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%) Just € 118,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%) CZdirect € 128,70
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 134,65
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%) Ditzo € 126,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 135,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%) DSW Zorgverzekeraar € 146,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%) Nationale-Nederlanden € 173,65
Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis
Aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering

Met een aanvullende zorgverzekering krijg je een vergoeding voor zorg die niet in het basispakket zit. Je betaalt daarvoor wel extra premie. Deze premies veranderen ook nog eens elk jaar en de aanvullende verzekeringen vergoeden elk jaar minder. Ook voor je zorgverzekering 2022 zal je aanvullende verzekering misschien minder vergoeden dan nu.

72 procent van de consumenten betaalt op die manier onopgemerkt een te hoge premie en kan tot wel 600 euro per jaar besparen op hun aanvullende verzekering. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is elk jaar even je zorgverzekering vergelijken. Je vindt zo niet alleen de laagste premie, maar ook de meest uitgebreide dekking.

Zo vergelijk je aanvullende verzekeringen

Je vergelijkt aanvullende verzekeringen in drie stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je zorgverzekering met aanvullende verzekering

Waarom aanvullende zorgverzekering vergelijken via Geld.nl?

We willen je graag helpen besparen op je aanvullende zorgverzekering. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Grootste aanbod aanvullende zorgverzekeringen

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod verzekeraars met aanvullende zorgverzekeringen. Laat ons je zorgwensen weten en wij stellen een helder overzicht samen van verzekeringen die daarop aansluiten. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ De aanvullende zorgverzekering van je keuze sluit je vervolgens direct online af. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Verzekeraars zorgvergelijker 2021

Aanvullende zorgverzekering

Onafhankelijk en actueel aanvullende verzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of instelling. Wat op onze website staat is dus niet beïnvloed door derde partijen. We zorgen dat alle premies, dekkingen en voorwaarden van aanvullende verzekeringen up-to-date blijven door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Je maakt dus altijd een eerlijke vergelijking. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering 2021

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je aanvullende zorgverzekering dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Bovendien bieden we tot wel 20 procent korting op sommige aanvullende verzekeringen! Je kunt dus alleen maar voordeliger uitkomen.

14 dagen bedenktijd op aanvullende zorgverzekering

Heb je een aanvullende verzekering afgesloten, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Dat is geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Doe dit vóór 1 januari, de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering. Je aanvullende zorgverzekering aanpassen kan tot 31 januari.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun aanvullende zorgverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van een aanvullende zorgverzekering? Onze deskundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering gevonden? Pak die besparing!

Heb je een vergelijking gemaakt en de goedkoopste aanvullende zorgverzekering gevonden? Sluit hem dan direct online af om niet bij die 72 procent te horen die onnodig te veel betaalt. Je hebt toch veel leukere dingen om dat geld aan uit te geven?

Aanvullende zorgverzekering aanvragen

Je aanvullende zorgverzekering aanvragen doe je in vier stappen:

 1. Kies je gewenste aanvullende zorgverzekering
 2. Vul de gegevens en BSN in van jou en meeverzekerden
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie aanvullende zorgverzekering

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag. De basisverzekering is wettelijk verplicht, dus daarvoor word je altijd geaccepteerd. Zorgverzekeraars houden voor aanvullende verzekeringen echter soms een medische selectie. Schrik niet, deze geldt eigenlijk alleen voor uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie en tandzorg. Je moet een aantal vragen beantwoorden, waarna de zorgverzekeraar beslist of ze je accepteren of niet. Eventueel doen ze dit onder speciale voorwaarden, zoals een hogere premie.

Vind de zorgverzekering voor jouw situatie

Iedereen is anders en iedere situatie vraagt om een andere zorgverzekering. Hieronder vind je tips om de best passende zorgverzekering te vinden voor jouw situatie:

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgpremie alert Als eerste op de hoogte van de premies voor volgend jaar? Meld je nu aan voor onze zorgpremie alert!
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Eigen risico zorgverzekering Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. Hoe hoog dit eigen risico is en waar het precies voor geldt, lees je hier.
 • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvullende tandverzekering.
tc
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten