Geld.nl
Hulp nodig? Bel 040 - 751 39 68

Aanvullende zorgverzekering

Vergelijk het meest uitgebreide aanbod aanvullende zorgverzekeringen en bespaar  tot 300 euro per jaar!

Vergelijk en check de beste deals voor 2019!

Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018
Start vergelijken, check de beste deals!

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen van het Keurmerk

Geld.nl is getipt door NRC "Goede vergelijkingssite"
9,0  
"Zojuist €300,- per jaar bespaard door over te stappen" Maaike de Vries
Zojuist overgestapt:
 • 08:26
 • 08:23
 • 08:21
 • 08:19
 • 08:17

5 Tips aanvullende zorgverzekering

Tip 1: Aanvullende zorgverzekering nodig?

Vraag jezelf eerst af of je wel echt een aanvullende verzekering nodig hebt voordat je er een afsluit. Anders is het natuurlijk weggegooid geld. Kijk daarom goed naar de dekking van de basisverzekering. Deze vergoedt de belangrijkste zorg: de huisarts, spoedeisende hulp, specialistische zorg, geestelijke gezondheidszorg, de meeste medicijnen en zorg voor kinderen tot 18 jaar. Alleen als je zorg nodig hebt die níet onder deze dekking valt, is een aanvullende zorgverzekering het overwegen waard.

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Loont aanvullende zorgverzekering?

Met een aanvullende zorgverzekering betaal je soms meer aan premie dan dat de behandeling kost. Bereken daarom eerst of een aanvullende verzekering loont. Vraag bij je zorgverlener de kosten van je behandeling op en weeg dit af tegen de zorgpremie die je betaalt.

Een tandartsverzekering is een goed voorbeeld. Veel mensen nemen hiervoor een aanvullende verzekering terwijl ze maar één of twee keer per jaar op controle gaan. Ze betalen dan meer aan premie dan dat ze vergoed krijgen. Zonde!

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Aanvullende zorgverzekering vergelijken

De premies en dekkingen voor aanvullende zorgverzekeringen lopen erg uiteen per zorgverzekeraar. Daarbij komt dat er wel 41 zorgverzekeraars zijn. Dat is een behoorlijke stapel om door te spitten. De zorgvergelijker van Geld.nl maakt het je gelukkig een stuk makkelijker. Je geeft simpelweg je zorgwensen aan en wij tonen je een helder overzicht met zorgpakketten die daarbij passen. Je hoeft alleen nog maar te kiezen.

Of neem een kijkje in ons overzicht vergoedingen zorgverzekering. Hier zie je per behandeling en per verzekeraar wat er wordt vergoed tegen welke premie.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Apart aanvullende verzekering aanvragen

Het is mogelijk je aanvullende verzekering aan te vragen bij een andere zorgverzekeraar dan waar je de basisverzekering hebt. Meestal is dit echter niet handig en het kost je vaak meer geld. Voor een losse aanvullende verzekering betaal je tot 25 procent meer premie. Daarom sluit je via Geld.nl altijd een combinatie af van een basis- en aanvullende zorgverzekering bij één zorgverzekeraar. Dat is wel zo voordelig.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Eigen risico verhogen met aanvullende verzekering

Voor de zorg uit een aanvullende zorgverzekering geldt géén eigen risico. Je betaalt hiervoor dus niks bij. Je kunt daarom overwegen je eigen risico vrijwillig te verhogen om korting te krijgen op de premie van je basisverzekering. Dit is alleen verstandig als je weinig gebruik maakt van je eigen risico.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Aanvullende zorgverzekering - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo €79,95
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl €98,50
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl €109,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl €110,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl €121,40
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) ZieZo €121,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) Promovendum €122,40
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ Zorgverzekeraar €126,70
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) DSW Zorgverzekeraar €133,75
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €1.000 (100%) Nationale Nederlanden €159,23

Aanvullende zorgverzekering

Met een aanvullende zorgverzekering krijg je een vergoeding voor zorg die niet in het basispakket zit. Je betaalt daarvoor wel extra premie. 72 procent van de consumenten betaalt een te hoge premie en kan tot wel 300 euro per jaar besparen op hun aanvullende verzekering. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je zorgverzekering vergelijken. Je vindt zo niet alleen de laagste premie, maar ook de meest uitgebreide dekking.

Zo vergelijk je aanvullende verzekeringen

Je vergelijkt aanvullende verzekeringen in drie stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je zorgverzekering met aanvullende verzekering

Waarom aanvullende zorgverzekering vergelijken via Geld.nl?

We willen je graag helpen besparen op je aanvullende zorgverzekering. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Aanbieders aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering

Grootste aanbod aanvullende zorgverzekeringen

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod verzekeraars met aanvullende zorgverzekeringen. Laat ons je zorgwensen weten en wij stellen een helder overzicht samen van verzekeringen die daarop aansluiten. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ De aanvullende zorgverzekering van je keuze sluit je vervolgens direct online af. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijk en actueel aanvullende verzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of instelling. Wat op onze website staat is dus niet beïnvloed door derde partijen. We zorgen dat alle premies, dekkingen en voorwaarden van aanvullende verzekeringen up-to-date blijven door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Je maakt dus altijd een eerlijke vergelijking. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je aanvullende zorgverzekering dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Bovendien bieden we tot wel 25 procent korting op sommige aanvullende verzekeringen! Je kunt dus alleen maar voordeliger uitkomen.

14 dagen bedenktijd op aanvullende zorgverzekering

Heb je een aanvullende verzekering afgesloten, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Dat is geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Doe dit vóór 1 januari, de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering. Je aanvullende zorgverzekering aanpassen kan tot 31 januari.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun aanvullende zorgverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van een aanvullende zorgverzekering? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar

Geld.nl is genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing 2018 in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering gevonden? Pak die besparing!

Heb je een vergelijking gemaakt en de goedkoopste aanvullende zorgverzekering gevonden? Sluit hem dan direct online af om niet bij die 72 procent te horen die onnodig te veel betaalt. Je hebt toch veel leukere dingen om dat geld aan uit te geven?

Aanvullende zorgverzekering aanvragen

Je aanvullende zorgverzekering aanvragen doe je in vier stappen:

 1. Kies je gewenste aanvullende zorgverzekering
 2. Vul de gegevens en BSN in van jou en meeverzekerden
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie aanvullende zorgverzekering

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag. De basisverzekering is wettelijk verplicht, dus daarvoor word je altijd geaccepteerd. Zorgverzekeraars houden voor aanvullende verzekeringen echter soms een medische selectie. Schrik niet, deze geldt eigenlijk alleen voor uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie en tandzorg. Je moet een aantal vragen beantwoorden, waarna de zorgverzekeraar beslist of ze je accepteren of niet. Eventueel doen ze dit onder speciale voorwaarden, zoals een hogere premie.

Vind de zorgverzekering voor jouw situatie

Iedereen is anders en iedere situatie vraagt om een andere zorgverzekering. Hieronder vind je tips om de best passende zorgverzekering te vinden voor jouw situatie:

Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten

Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke