Basisverzekering 2021 vergelijken

Ook besparen op je zorgverzekering?

Kies uit ruim 30 zorgverzekeraars

100% onafhankelijk vergelijken

Klanten waarderen ons met een 8,8

Volgende stap

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 02:52
 • 02:49
 • 02:47
 • 02:45
 • 02:43

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

Goedkoopste basisverzekering 2021

Wist je dat er 41 zorgverzekeraars zijn, elk met hun eigen voorwaarden en premie? Door de bomen zie je het bos bijna niet meer. Als het op de basisverzekering aankomt, is het gelukkig vrij simpel. Iedere basisverzekering biedt namelijk vrijwel exact dezelfde vergoedingen. Toch bestaat er nog veel verwarring rondom de basisverzekering. Hierdoor betalen veel consumenten onnodig een te hoge premie. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld 300 euro per jaar kunnen besparen op hun basisverzekering. Vergelijk verzekeringen en vind eenvoudig de goedkoopste basisverzekering 2021!

Goedkoopste basisverzekering 2021

Het eigen risico van de basisverzekering verhoog je in stappen van 100 euro tot aan maximaal 885 euro. In onderstaande tabel zie je welke zorgverzekeraar de goedkoopste basisverzekering heeft per eigen risico.

Pakket Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering + €385 eigen risico ZEKUR.nl € 101,95
Basisverzekering + €485 eigen risico ZEKUR.nl € 97,95
Basisverzekering + €585 eigen risico Ditzo € 99,57
Basisverzekering + €685 eigen risico Just € 95,95
Basisverzekering + €785 eigen risico CZdirect € 93,95
Basisverzekering + €885 eigen risico ZieZo € 83,25

Goedkoopste basisverzekering - Top 10

Het standaard eigen risico van de basisverzekering is 385 euro. Onderstaande tabel toont de top tien goedkoopste basisverzekeringen met een eigen risico van 385 euro.

Verzekeraar Premie/maand
ZEKUR.nl € 101,95
ZieZo € 105,25
Ditzo € 107,90
Just € 107,95
Univé € 107,95
Bewuzt € 107,95
IZZ (VGZ voor de Zorg) € 107,95
ZieZo € 108,75
Interpolis € 109,25
CZdirect € 109,95

Iedere verzekeraar hanteert een eigen premie voor de basisverzekering. Bovendien bepalen factoren als het eigen risico en vrije zorgkeuze ook de premie van de basisverzekering. In 2020 bedraagt de minimale premie voor een basisverzekering € 83,25 en de maximale premie € 142,95.

Waarom basisverzekering vergelijken op Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen besparen op je basisverzekering 2021. Je zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering 2021 start dus met een vergelijking op Geld.nl. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Grootste aanbod basisverzekeringen vergelijken

Je vergelijkt hier het grootste aanbod basisverzekeringen. Pas eventueel het eigen risico, de mate van vrije zorgkeuze en betalingstermijn aan en wij zetten de goedkoopste basisverzekeringen voor je op een rij.De gewenste basisverzekering afsluiten doe je vervolgens direct online.Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen

Zorgverzekering vergelijken

Onafhankelijk en actueel basisverzekering vergelijken

Wij zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële instelling. Alle informatie die wij tonen wordt niet beïnvloed door derde partijen.Bovendien nemen we data in van Zorgweb, zodat deze altijd up-to-date is en jij een actuele basisverzekering vergelijking maakt.Dat is wel zo eerlijk.We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

In onze verantwoording vind je meer over onze werkwijze.

Goedkoopste basisverzekering 2021

Bij Geld.nl betaal je nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. De goedkoopste basisverzekering 2021 staat altijd bovenaan, dus je vindt gemakkelijk de laagste premie. Bovendien bieden we op sommige basisverzekeringen korting tot wel vijf procent!

14 dagen bedenktijd op je basisverzekering

Ben je niet helemaal tevreden met je gekozen basisverzekering? Binnen veertien dagen zeg je de basisverzekering kosteloos op om over te stappen naar een andere basisverzekering.Doe dit dan wel vóór 1 januari, dit is de uiterlijke datum waarvoor je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun basisverzekering geven ons een hoge klantwaarding. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd.Heb je vragen of hulp nodig met de basisverzekering vergelijking? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag.Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste basisverzekering gevonden? Pak die besparing!

Heb je de basisverzekering vergeleken en gezien hoeveel je kunt besparen? Laat die besparing dan niet aan je neus voorbij gaan en vraag de basisverzekering 2021 van je keuze direct online aan!

Basisverzekering 2021 aanvragen

Je basisverzekering afsluiten doe je in vijf eenvoudige stappen:

 1. Kies je gewenste basisverzekering
 2. Vul je persoonlijke gegevens en Burgerservicenummer in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord
 5. Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie basisverzekering

Na je aanvraag krijg je direct een bevestiging. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Zorgverzekeraars mogen jou niet afwijzen, dus je wordt altijd geaccepteerd.Je krijg de polis en polisvoorwaarden toegestuurd wanneer de zorgverzekeraar je aanvraag heeft verwerkt.

Basisverzekering vergelijken: handig om te weten

Uiteraard willen we dat je de basisverzekering vindt die het beste bij je wensen past en aardig is voor je portemonnee.Daarom geven we je tips mee voor het vergelijken van basisverzekeringen.We zetten ze voor je op een rij:

1. Wat vergoedt de basisverzekering 2021?

De inhoud van de basisverzekering is wettelijk bepaald en dus hetzelfde bij iedere verzekeraar. Daarnaast kijkt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport elk jaar welke nieuwe vergoedingen aan de basisverzekering worden toegevoegd en welke zorg eruit gaat. De basisverzekering 2021 vergoedt:

 • De huisarts
 • Spoedeisende hulp
 • Medische specialistische zorg in het ziekenhuis
 • Medicijnen
 • Bevalling en kraamzorg
 • Zorg voor kinderen tot 18 jaar
 • Psychische hulp
 • Medische hulpmiddelen
 • Fysiotherapie bij chronische aandoeningen (vanaf 21e behandeling)
 • Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar
 • Ziekenvervoer

Tandartskosten voor volwassenen worden niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Hier heb je een tandartsverzekering voor nodig. Wil je deze aanvullende zorgverzekering of nog andere zorg vergoed krijgen? Vergelijk dan in onze zorgvergelijker.

2. Eigen risico basisverzekering

Je hebt een verplicht eigen risico van 385 euro bij je basisverzekering 2021. Deze kun je vrijwillig verhogen tot 885 euro. Tot dit bedrag betaal je zelf alle zorgkosten die je maakt in een jaar. Gelukkig betaal je niet voor alle zorg eigen risico. Vrijgesteld van het eigen risico zijn:

 • Huisartsenzorg
 • Zorg voor kinderen tot 18 jaar
 • Bevalling en kraamzorg
 • Gratis bevolkingsonderzoeken
 • De griepprik voor risicogroepen
 • Hulpmiddelen in bruikleen
 • De wijkverpleegkundige
 • Zorg die je aanvullende verzekering vergoedt

Wanneer je weinig gebruik maakt van zorg, kan het lonen je eigen risico zorgverzekering vrijwillig te verhogen. Hoe hoger je vrijwillige eigen risico, des te lager de premie voor je basisverzekering. Verwacht je wel veel zorg nodig te hebben, dan doe je er goed aan je eigen risico laag te houden.

3. Basisverzekering en zorgkeuze

Je zorgverzekeraar heeft contracten met zorgverleners zodat zij jou goede en betaalbare zorg kunnen bieden. Hoe meer contracten zorgverleners hebben afgesloten, hoe groter jouw keuze uit zorgverleners. Dit tegenover een hogere premie voor je basisverzekering. Niet zelf kunnen kiezen naar welke zorgverlener je gaat klinkt vervelend, maar als het ziekenhuis van je voorkeur een contract heeft met je zorgverzekeraar, is er natuurlijk niets aan de hand.

In onze basisverzekering vergelijking zie je direct of de ziekenhuizen en andere zorgverleners bij jou in de buurt aangesloten zijn bij de verzekering van je keuze.

4. Online basisverzekering

De dekking die de basisverzekering 2021 biedt is bij iedere verzekering gelijk. Waar komen die premieverschillen dan vandaan? Dit ligt vooral aan de service. Een basisverzekering waarbij je zo’n beetje al je zaken online regelt is vaak goedkoper dan een basisverzekering waarmee je telefonisch contact kunt hebben. Vind je het dus niet erg alles online te moeten doen, dan bespaar je door een online basisverzekering te kiezen.Wil je wel graag telefonisch contact op kunnen nemen met je verzekeraar, dan pas je ons overzicht eenvoudig aan door de filter “Telefonisch contact mogelijk” aan te vinken.

5. Basisverzekering 2021 per jaar betalen

Bij een aantal zorgverzekeraars ontvang je korting wanneer je je basisverzekering 2021 premie een jaar vooruit betaalt. Deze korting kan oplopen tot wel drie procent. Geef in de basisverzekering vergelijking aan dat je per jaar wilt betalen en zie hoeveel je bespaart.

Meer over zorgverzekeringen
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Aanvullende zorgverzekering Naast de basisverzekering kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Lees hier onze handige tips hiervoor!
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Eigen risico zorgverzekeringVoor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. Hoe hoog die is en waar het precies voor geldt, lees je hier.
 • Zorgverzekering 18 jaar Zodra je 18 wordt, moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Geld.nl helpt je hier graag bij!
tc