Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Zorgverzekering buitenland

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2019
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 11:59
 • 11:56
 • 11:54
 • 11:52
 • 11:50

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

5 Tips zorgverzekering buitenland

Tip 1: Zorgverzekering buitenland op vakantie

Op vakantie is je Nederlandse zorgverzekering gewoon geldig. De basisverzekering vergoedt wereldwijd spoedeisende hulp. Je krijgt dan maximaal het in Nederland geldende tarief voor de behandeling. Je moet dus een deel van de kosten zelf betalen als je naar een land gaat waar de zorgkosten hoger zijn dan in Nederland. Sluit hiervoor een aanvullende verzekering af om de volledige kosten vergoed te krijgen.

Sommige aanvullende verzekeringen bieden extra vergoedingen, zoals reisvaccinaties. In ons overzicht vergoedingen zorgverzekering vind je wat iedere verzekeraar vergoedt tegen welke premie.

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Zorgverzekering buitenland voor studie

Studeer je tijdelijk in het buitenland? Dan is je Nederlandse zorgverzekering gewoon geldig. De basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp wereldwijd tot aan het Nederlandse tarief. Ga je studeren in een land waar de zorgkosten hoger liggen, is het verstandig een aanvullende zorgverzekering af te sluiten om de volledige kosten vergoed te krijgen. Vergelijk deze goed om de voordeligste studenten zorgverzekering, jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor 18-jarigen te vinden.

Ben je ouder dan 30 jaar? Dan moet je zelf een zorgverzekering afsluiten in het land waar je gaat studeren.

Je Nederlandse zorgverzekering vervalt misschien als je in het buitenland werkt naast je studie of betaald stage loopt. Neem contact op met de Sociale verzekeringsbank om zeker te weten of je Nederlandse zorgverzekering geldig blijft.

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Wonen in het buitenland en zorgverzekering

Woon je korter dan een jaar in het buitenland? Dan blijft je Nederlandse zorgverzekering geldig. Controleer of de zorgverzekering voldoende dekking biedt voor het land waar je gaat wonen. De basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp wereldwijd tot aan Nederlandse tarieven. Neem daarom een aanvullende verzekering als je in een land gaat wonen waar de zorgkosten hoger liggen.

Woon je langer dan een jaar in het buitenland? Neem dan contact op met de Sociale verzekeringsbank. Zij bepalen of je in Nederland verzekerd mag blijven.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Zorgverzekering buitenland voor werk

Of je Nederlandse zorgverzekering behouden blijft als je werkt in het buitenland hangt af van het land en hoelang je daar werkt. Ben je in dienst bij een Nederlandse werkgever in het buitenland, dan blijft je Nederlandse zorgverzekering altijd gewoon geldig.

Werk je voor een buitenlandse werkgever in een verdragsland of een eerste werkdag land, dan moet je de Nederlandse zorgverzekering opzeggen en jezelf verzekeren in het land waar je werkt.

In landen die geen verdrags- of eerste werkdag land zijn, bepaalt de verblijfsduur of je de Nederlandse zorgverzekering mag behouden. Werk je korter dan drie maanden in het betreffende land, dan blijf je in Nederland verzekerd. Werk je er langer dan drie maanden, dan sluit je een zorgverzekering af in het land zelf.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Niet dubbel verzekeren voor zorg in het buitenland

Overweeg je een aanvullende zorgverzekering voor in het buitenland? Pas dan op dat je niet dubbel verzekerd bent. Via je reisverzekering sluit je namelijk ook een aanvullende verzekering af voor zorg in het buitenland. Vergelijk beide voor de meest uitgebreide dekking tegen de laagste premie. In onze zorgvergelijker geef je aan welke dekking je wilt in het buitenland (Europa of Wereld) en wij tonen je dan een overzicht van zorgverzekeringen die hierbij passen.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Zorgverzekering buitenland - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo € 83,25
Basisverzekering €885 eigen risico + Buitenland Europa Anderzorg € 85,95
Basisverzekering €885 eigen risico + Buitenland Wereld Anderzorg € 85,95
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl € 101,95
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa ZEKUR.nl € 106,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Wereld ZEKUR.nl € 106,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa + Fysio 9 behandelingen Ditzo € 115,85
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl € 119,40
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) PMA € 126,50
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa + Tand €250 (100%) CZdirect € 126,40

Zorgverzekering buitenland

Deze vergoedt spoedeisende hulp wereldwijd tot aan Nederlandse tarieven. Ga je naar een land met hogere zorgkosten, dan betaal je dus bij. Verzeker je hiervoor met een aanvullende zorgverzekering. Er zijn echter veel verschillende verzekeraars die deze aanvullende dekking aanbieden, ieder met andere voorwaarden en premies. Hierdoor raak je al snel het overzicht kwijt en dus betalen 72 procent van de mensen te veel voor hun zorgverzekering. Dit is totaal niet nodig. Door een overzichtelijk aanbod zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken, bespaar je tot wel 300 euro per jaar op de zorgverzekering met de beste dekking voor in het buitenland. Dat geld gebruik je mooi voor bijvoorbeeld je vliegticket!

Zo vergelijk je zorgverzekeringen voor in het buitenland

Je zorgverzekering voor het buitenland vergelijk je in drie stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je zorgverzekering voor in het buitenland

Waarom zorgverzekering buitenland vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je graag de goedkoopste zorgverzekering voor in het buitenland te vinden met de beste dekking. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Aanbieders zorgverzekering buitenland

Zorgverzekering buitenland

Grootste aanbod zorgverzekeringen buitenland

Je vergelijkt hier het grootste aanbod zorgverzekeringen voor in het buitenland. Je vindt dus altijd wel een zorgverzekering buitenland die aansluit op je wensen en antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ De gewenste zorgverzekering voor in het buitenland sluit je vervolgens direct online af.

Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijk en actueel zorgverzekering buitenland vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële instelling. De premies, dekkingen en voorwaarden houden we up-to-date door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers en worden niet beïnvloed door derde partijen. Zo maak je een eerlijke vergelijking en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste buitenland zorgverzekering

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je zorgverzekering buitenland dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Integendeel, je bent hier alleen maar goedkoper uit! We bieden namelijk tot wel 20 procent korting op sommige zorgverzekeringen.

14 dagen bedenktijd op zorgverzekering buitenland

Heb je een zorgverzekering voor in het buitenland afgesloten, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Dat is geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Doe dit wel vóór 1 januari, de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering. De aanvullende zorgverzekering voor in het buitenland pas je aan tot 31 januari.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun zorgverzekering buitenland geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het zorgverzekering vergelijken voor in het buitenland? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2019

Geld.nl is in 2019 voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste zorgverzekering buitenland gevonden? Pak die besparing!

Heb je de goedkoopste buitenland zorgverzekering gevonden met de beste dekking? Afsluiten die handel! Het geld dat je bespaart gebruik je mooi voor je vliegticket, hotel of souvenirtjes.

Zorgverzekering buitenland aanvragen

Je zorgverzekering voor in het buitenland vraag je aan in vier stappen:

 1. Kies je gewenste polis
 2. Vul de gegevens en BSN in van jou en meeverzekerden
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie zorgverzekering buitenland

Je wordt altijd geaccepteerd voor de basisverzekering. Verzekeraars mogen jou hiervoor niet weigeren, want deze is wettelijk verplicht. Voor aanvullende verzekeringen geldt soms wel een medische selectie, maar eigenlijk alleen bij uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie en de tandartsverzekering. Je beantwoordt dan een aantal vragen, waarna de verzekeraar beslist of ze je accepteren. Eventueel doen ze dit onder speciale voorwaarden, zoals een hogere premie of wachttijd.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvullende tandverzekering.
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc