Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Website van het jaar 2020

Zorgverzekering buitenland

vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Ook besparen op je zorgverzekering?
Vergelijk het grootste aanbod Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Start vergelijken ➔
Dit vinden klanten van ons
8,8
  673 klantreviews
10,0   "Snel de juiste zorgverzekeraar gevonden" S. van Varsseveld 15 december 2020
10,0   "Wat een duidelijke site!" M. van Leeuwen 24 november 2020
10,0   "Handige hulpteksten zodat je weet wat het is" A. Wache 12 november 2020
Alle reviews bekijken
Veelgestelde vragen over zorgverzekering in het buitenland

Meer weten over zorgverzekeringen de buitenlanddekking? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Wat vergoedt een zorgverzekering in het buitenland?

Heb je in het buitenland spoedeisende zorg nodig? Dan vergoedt je Nederlandse zorgverzekering dit altijd, maar wel tot maximaal in Nederland geldende tarieven. Dus is de zorg duurder dan in Nederland? Dan moet je een deel van de kosten zelf betalen. Wil je ook goed verzekerd zijn in het buitenland als de zorg duurder is dan in Nederland? Dan kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Geef in de zorgvergelijker op Geld.nl aan in hoeverre je zorg in het buitenland vergoed wilt krijgen en wij tonen je alle basis- (en aanvullende) zorgverzekering die hierbij passen.

Heb ik een buitenlanddekking bij mijn zorgverzekering nodig?

Of je een aanvullende buitenlanddekking bij je zorgverzekering nodig hebt, hangt vooral af van naar welke landen je reist. In landen als de Verenigde Staten, Canada, Oostenrijk en Japan is zorg flink duurder dan in Nederland. Je aanvullend verzekeren is voor reizen naar die landen verstandig. Controleer daarnaast of je aanvullend bent verzekerd voor zorg in het buitenland via je reisverzekering. Je hebt dan namelijk niet ook nog eens een aanvullende buitenlanddekking bij je zorgverzekering nodig.

Tip! Als je de keuze hebt tussen de buitenlanddekking bij je zorgverzekering en een aanvullende reisverzekering, kies dan altijd voor de reisverzekering. Die vergoedt namelijk bijna altijd ook het eigen risico van je basis zorgverzekering in het buitenland. Een aanvullende zorgverzekering doet dit niet.

Wat is de beste aanvullende zorgverzekering voor het buitenland?

De beste aanvullende zorgverzekering voor het buitenland is de zorgverzekering die de zorg vergoedt die jij nodig hebt en waarvoor je niet teveel betaalt. Op Geld.nl helpen we je die buitenland zorgverzekering te vinden. Vul tijdens je zorgverzekering vergelijken enkele gegevens in over jezelf en in hoeverre je zorg in het buitenland vergoed wilt krijgen. Wij tonen je vervolgens alle zorgverzekeringen die passen bij jouw situatie en zorgbehoefte. Je kiest hieruit vervolgens zelf eenvoudig de voor jou beste en voordeligste zorgverzekering voor het buitenland.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

 • Zilveren kruis
 • Menzis
 • CZ
 • VGZ
 • DSW
 • ONVZ
 • Anderzorg
 • IZZ

Zorgverzekering buitenland - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken zorgverzekeringen met buiteland voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekeringen met buitenlanddekking
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa ZEKUR.nl € 110,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Wereld ZEKUR.nl € 110,45
Basisverzekering €885 eigen risico + Buitenland Europa ZieZo € 88,50
Basisverzekering €885 eigen risico + Buitenland Wereld ZieZo € 88,50
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa + Fysio 9 behandelingen Ditzo € 118,10
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa + Tand €250 (75%) Just € 121,20
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) CZdirect € 128,70
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa + Tand €500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 136,65
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa + Tand €250 (100%) Besured € 131,80
Basisverzekering €385 eigen risico + Buitenland Europa + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 137,15
Zojuist overgestapt

21.557

Zorgverzekering buitenland

Deze vergoedt spoedeisende hulp wereldwijd tot aan Nederlandse tarieven. Ga je naar een land met hogere zorgkosten, dan betaal je dus bij. Verzeker je hiervoor met een aanvullende zorgverzekering. Er zijn echter veel verschillende verzekeraars die deze aanvullende dekking aanbieden, ieder met andere voorwaarden en premies. Hierdoor raak je al snel het overzicht kwijt en dus betalen 72 procent van de mensen te veel voor hun zorgverzekering. Dit is totaal niet nodig. Door een overzichtelijk aanbod zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken, bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de zorgverzekering met de beste dekking voor in het buitenland. Dat geld gebruik je mooi voor bijvoorbeeld je vliegticket!

Zo vergelijk je zorgverzekeringen voor in het buitenland

Je zorgverzekering voor het buitenland vergelijk je in drie stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je zorgverzekering voor in het buitenland

Waarom zorgverzekering buitenland vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je graag de goedkoopste zorgverzekering voor in het buitenland te vinden met de beste dekking. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Grootste aanbod zorgverzekeringen buitenland

Je vergelijkt hier het grootste aanbod zorgverzekeringen voor in het buitenland. Je vindt dus altijd wel een zorgverzekering buitenland die aansluit op je wensen en antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ De gewenste zorgverzekering voor in het buitenland sluit je vervolgens direct online af.

Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Verzekeraars zorgvergelijker 2021

Zorgverzekering buitenland

Onafhankelijk en actueel zorgverzekering buitenland vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële instelling. De premies, dekkingen en voorwaarden houden we up-to-date door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers en worden niet beïnvloed door derde partijen. Zo maak je een eerlijke vergelijking en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste buitenland zorgverzekering

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je zorgverzekering buitenland dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Integendeel, je bent hier alleen maar goedkoper uit! We bieden namelijk tot wel 20 procent korting op sommige zorgverzekeringen.

14 dagen bedenktijd op zorgverzekering buitenland

Heb je een zorgverzekering voor in het buitenland afgesloten, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Dat is geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Doe dit wel vóór 1 januari, de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering. De aanvullende zorgverzekering voor in het buitenland pas je aan tot 31 januari.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun zorgverzekering buitenland geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het zorgverzekering vergelijken voor in het buitenland? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste zorgverzekering buitenland gevonden? Pak die besparing!

Heb je de goedkoopste buitenland zorgverzekering gevonden met de beste dekking? Afsluiten die handel! Het geld dat je bespaart gebruik je mooi voor je vliegticket, hotel of souvenirtjes.

Zorgverzekering buitenland aanvragen

Je zorgverzekering voor in het buitenland vraag je aan in vier stappen:

 1. Kies je gewenste polis
 2. Vul de gegevens en BSN in van jou en meeverzekerden
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie zorgverzekering buitenland

Je wordt altijd geaccepteerd voor de basisverzekering. Verzekeraars mogen jou hiervoor niet weigeren, want deze is wettelijk verplicht. Voor aanvullende verzekeringen geldt soms wel een medische selectie, maar eigenlijk alleen bij uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie en de tandartsverzekering. Je beantwoordt dan een aantal vragen, waarna de verzekeraar beslist of ze je accepteren. Eventueel doen ze dit onder speciale voorwaarden, zoals een hogere premie of wachttijd.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvullende tandverzekering.
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
tc
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten