Contact

"Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk en bespaar tot € 650 per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Collectieve zorgverzekering

 vind de beste deal & bespaar!
DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 20%

Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Volgende keer kijk ik graag weer bij hun."
Merjem 27 juni 2022
10   "Uitstekend"
L. Conrads 30 mei 2022
10   "Helemaal top."
Leo Kruyssen 30 mei 2022
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op zondag 28 augustus 2022.

Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is een collectieve zorgverzekering?

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die je als groep afsluit. Werkgevers kunnen bijvoorbeeld voor hun werknemers een collectieve zorgverzekering afsluiten. Verschillende organisaties en verenigingen kunnen dat ook doen voor hun leden. Daarnaast zijn er ook gemeentes die speciale collectieve zorgverzekeringen aanbieden voor inwoners met een laag inkomen.

Omdat de collectieve zorgverzekeringen voor een grotere groep worden afgesloten, krijg je met zo’n verzekering vaak korting op de premie of speciale aanvullende verzekeringen voor die groep. Denk aan fysiek zware beroepen waarbij je een speciale aanvullende zorgverzekeringen voor fysiotherapie kunt afsluiten.

Wat is de goedkoopste collectieve zorgverzekering?

Wie de goedkoopste collectieve zorgverzekering aanbiedt, is eigenlijk niet zo belangrijk. Je komt namelijk niet zomaar voor elke collectieve zorgverzekering in aanmerking. Je kunt je alleen collectief verzekeren via je werkgever, een vereniging waar je lid van bent of de gemeente waar je woont. Kijk daarom liever gewoon wat de goedkoopste zorgverzekering is die past bij jouw wensen. Zo ben je goed verzekerd én betaal je niet te veel!

Ik heb al een collectieve verzekering via mijn werkgever, waarom zou ik dan nog vergelijken?

Dat je werkgever (of een andere instantie) je korting biedt op je zorgverzekering wil helemaal niet zeggen dat je daar ook echt het goedkoopst uit bent. Kijk eerst even in de zorgvergelijker 2022 op Geld.nl welke zorgverzekering het goedkoopste is bij jouw zorgbehoefte en situatie. Zo weet je zeker of die collectieve zorgverzekering echt zo voordelig is. Controleer daarnaast ook of de collectieve verzekering via je werkgever wel alle zorg vergoed die jij nodig hebt, anders ben je achteraf alsnog duur uit.

Krijg ik ook collectiviteitskorting via Geld.nl?

Ook via Geld.nl krijg je korting op je zorgverzekering, tot wel 20 procent. Je betaalt bij Geld.nl dus nooit meer voor je verzekering dan bij de zorgverzekeraar zelf. Sterker nog! Je bent soms via Geld.nl zelf goedkoper uit. In je zorgverzekering vergelijking zie je direct bij welke zorgverzekering je allemaal extra korting krijgt en hoeveel je daarmee bespaart.

Gaat collectiviteitskorting op je zorgverzekering verdwijnen?

De collectiviteitskorting gaat in 2023 waarschijnlijk deels verdwijnen (Bron: Rijksoverheid). Vanaf dat jaar mogen zorgverzekeraars geen korting meer bieden op de basisverzekering. Op aanvullende zorgverzekeringen mogen zorgverzekeraars nog steeds korting blijven geven. Daarom zal de collectiviteitskorting nog niet helemaal verdwijnen.

Video met tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Besparen zorgverzekering | Handige tips om te besparen op je zorgverzekering Eef van Opdorp - 15 november 2021
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Collectieve Geld.nl korting

Geld.nl biedt tot wel 20 procent korting op je zorgverzekering. Hieronder zie je alle verzekeringen waarop wij korting bieden en hoeveel korting je krijgt.

Goedkoopste collectieve zorgverzekering
Zorgverzekeringen met korting via Geld.nl
VerzekeraarKorting basisverzekeringKorting aanvullende verzekering
Nationale-Nederlanden4%Tot 20%
OHRA4%5%
ONVZ0%7%
UnitedConsumers5%15%
ZorgDirect4%4%
Start vergelijken
 • Zorgverzekering
Collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering

Steeds minder mensen kiezen voor een collectieve zorgverzekering. En dat is terecht, want voor het tweede jaar op rij is de gemiddelde premie voor een ‘gewone’ zorgverzekering goedkoper dan voor een collectieve zorgverzekering (Bron: Vektis).

Je bent dus vaak gewoon veel goedkoper uit als je zelf je zorgverzekering afsluit in plaats van via je werkgever, sportclub of andere vereniging. Maar dan moet je natuurlijk nog wel de beste en voordeligste zorgverzekering vinden voor jouw situatie. Dat doe je eenvoudig met de zorgvergelijker van Geld.nl.

Goedkopere zorgverzekering dan collectief?

Je vindt tijdens het zorgverzekering vergelijken op Geld.nl in een paar eenvoudige stappen de voordeligste zorgverzekering voor jouw situatie:

 • Vul enkele gegevens in over jezelf en eventuele gezinsleden.
 • Kies je eigen risico bedrag.
 • Geef aan welke zorg je vergoed wilt krijgt.
 • Kies een zorgverzekering die goedkoper is dan je collectieve zorgverzekering. Zo weet je zeker dat je de beste deal voor je zorgverzekering 2022 hebt.

Op basis van je ingevulde wensen en de zorg die je vergoed wilt krijgen, tonen we je een overzicht met de zorgverzekeringen die hierbij passen. Vervolgens kun je hieruit zelf je nieuwe zorgverzekering voor 2022 kiezen. Let daarbij wel op of je terecht kunt bij de zorgaanbieders van je keuze. Dit kunt je tijdens je vergelijking voor elke verzekeraar eenvoudig nakijken.

Andere zorgverzekering dan collectief aanvragen?

Heb je op basis van je vergelijking op Geld.nl een nieuwe zorgverzekering gevonden en geconstateerd dat die goedkoper is dan collectieve zorgverzekering van je werkgever, vereniging of gemeente? Dan kun je de verzekering direct online aanvragen. Wel zo gemakkelijk. Houd alleen even Burgerservicenummers van jezelf en eventuele gezinsleden bij de hand en het IBAN-rekeningnummer waar de premie mag worden afgeschreven. Die gegevens moet je namelijk invullen tijdens je aanvraag. Als de aanvraag is afgerond, krijg je vrijwel direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt doorgeven.

Vind de zorgverzekering voor jouw situatie

Iedereen is anders en iedere situatie vraagt om een andere zorgverzekering. Hieronder vind je tips om de best passende zorgverzekering te vinden voor jouw situatie:

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgverzekering met cadeau Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgpremie alert 2023 Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Zorgverzekering met korting Sluit je je zorgverzekering af via Geld.nl, dan profiteer je van flinke kortingen! Je leest er hier alles over.
tc