Zorgverzekering met collectieve korting

Collectieve zorgverzekering

vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ

Let op! De premies zijn voor 2020.

Website van het jaar 2020
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 14:24
 • 14:21
 • 14:19
 • 14:17
 • 14:15

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

5 Tips zorgvergelijker 2020

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Gebruik je zorg uit de basisverzekering? Dan betaal je een deel van de kosten zelf uit het eigen risico. De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico van 385 euro dat je in stappen van 100 euro vrijwillig kunt verhogen naar maximaal 885 euro. Met een hoger eigen risico krijg je korting op de premie. Je eigen risico verhogen om te besparen is een interessante optie wanneer je weinig zorgkosten verwacht te maken.

In onze zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig de premies per verschillend eigen risico zorgverzekering.

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Wanneer je vrije zorgkeuze hebt kies je zelf naar welke zorgverlener je gaat. Je krijgt dan altijd een volledige vergoeding voor je behandeling. Je hebt daarentegen ook polissen met beperkte zorgkeuze. Je krijgt dan een lagere vergoeding als je naar een zorgverlener gaat waar de verzekeraar geen afspraak mee heeft.

Kijk tijdens het vergelijken dus goed of de zorgverlener van jouw voorkeur afspraken heeft met je zorgverzekeraar. Voor iedere mate van zorgkeuze zie je dit gemakkelijk in onze zorgvergelijker 2020.

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Wanneer je veel zorg nodig hebt die niet vergoed wordt uit de basisverzekering is een aanvullende zorgverzekering verstandig. Maar omdat de dekkingen en premies erg verschillen per verzekeraar, gooi je al snel geld weg. Kijk daarom wat een behandeling kost en bereken of de premie voor de aanvullende zorgverzekering opweegt tegen de kosten van de behandeling.

Onze zorgvergelijker 2020 toont welke bedragen en behandelingen je gekozen zorgverzekering vergoedt, of neem een kijkje in ons overzicht vergoedingen zorgverzekering.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Veel bekende zorgverzekeraars bieden hun traditionele zorgverzekering aan, maar ook een online versie daarvan. Telefonisch contact is dan niet mogelijk. Alles gebeurd online. Daartegenover staat wel een lagere premie. Dit past goed bij een zorgverzekering voor studenten, jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor 18-jarigen.

Geef in onze zorgvergelijker 2020 aan dat je liever wél telefonisch contact op wilt hebben met je zorgverzekeraar. Het overzicht toont dan alleen traditionele zorgverzekeringen.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Je polis een jaar vooruit betalen levert je bij sommige verzekeraars een korting tot wel drie procent op. Geef in de zorgvergelijker 2020 aan dat je per jaar wilt betalen en zie hoeveel je bespaart.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Collectieve Geld.nl korting

Geld.nl biedt tot wel 20 procent korting op je zorgverzekering. Hieronder zie je alle verzekeringen waarop wij korting bieden en hoeveel korting je krijgt.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo €74,95
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl €93,85
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl €103,80
Basisverzekering + €385 eigen risico + Tand 1 €100 (75%) ZEKUR.nl €105,80
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl €105,80
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €200 (75%) ZEKUR.nl €115,75
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) De Friesland €116,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) ZieZo €117,20
Basisverzekering + €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen CZdirect €125,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) De Friesland €125,90

Collectieve zorgverzekering

Veel werkgevers en verenigingen bieden collectieve verzekeringen aan voor hun werknemers of leden. Omdat zij veel verzekerden tegelijk aanbrengen bij de verzekeraar, krijgen zij een korting. Korting is altijd fijn, maar een collectieve zorgverzekering kan ook een valkuil zijn. De dekking past misschien helemaal niet bij je en de korting betekent niet dat het ook de goedkoopste zorgverzekering is. Vergelijk daarom eerst je zorgverzekering om te kijken of er een betere bij je past dan de collectieve zorgverzekering. Met zorgvergelijker van Geld.nl krijg je op sommige zorgverzekeringen alsnog korting, zonder dat je ergens lid van hoeft te worden! Zo profiteer je van een lage premie en ben je goed verzekerd.

Steeds meer collectieve zorgverzekeringen verdwijnen

Aanbieders collectieve zorgverzekeringen

Collectieve zorgverzekering

Steeds meer collectieve zorgverzekeringen verdwijnen. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg wilt er voor 2020 zelfs helemaal vanaf om de zorgverzekering voor iedereen transparanter te maken. Veel van de kortingen die collectieve zorgverzekeringen geven zijn namelijk nep. Je krijgt korting op een polis die al duur is. Door de collectieve korting lijkt je zorgverzekering goedkoper, maar dit is een lokkertje. Er zijn veel meer voordeligere zorgverzekeringen in de aanbieding.

Verdwijnt jouw collectieve zorgverzekering? Dan moet je zelf op zoek naar een goede, passende zorgverzekering. Je zorgverzekering vergelijken helpt je deze te vinden.

Vind de zorgverzekering voor jouw situatie

Iedereen is anders en iedere situatie vraagt om een andere zorgverzekering. Hieronder vind je tips om de best passende zorgverzekering te vinden voor jouw situatie:

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgverzekering met cadeau Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgalert 2021 Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Zorgverzekering met korting Sluit je je zorgverzekering af via Geld.nl, dan profiteer je van flinke kortingen! Je leest er hier alles over.
tc