Contact

Collectieve zorgverzekering

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
DD-MM-JJJJ
(2.933)
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een zorgverzekering vergelijking hebben gemaakt.

10

Overzichtelijk, makkelijke bediening, duidelijk.

mevrouw Blom - 6 december 2023
8

Het ging opzich vrij makkelijk. Wel omslachtig voor de cadeaubon. Ook afwachten of ik deze daadwerkelijk ontvang

Marvin - 6 december 2023
10

Ging prima en makkelijk

Johan - 5 december 2023
10

Heel duidelijk

Esmaralda - 5 december 2023
10

Was snel klaar en de beste zorg verzekeraars bij elkaar die bij mijn verlangen paste

Robert - 5 december 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste zorgverzekering

1. Vul gegevens in over jezelf

Op Geld.nl krijg je een zorgverzekering vergelijking op maat. Je ziet alleen zorgverzekeringen die passen bij jouw persoonlijke situatie. Daarom vragen we je je geboortedatum (en die van gezinsleden die je wilt meeverzekeren) in te vullen. Ook vragen we naar je postcode. Op basis van je postcode laten we je in je vergelijking zien welke zorgverleners bij jou in de buurt een contract hebben met de verzekeraars.

2. Geef aan welke zorg je nodig hebt

Je wilt natuurlijk dat je zorgverzekering de zorg vergoedt die jij nodig hebt. Daarom vragen we je ook in te vullen welke zorg jij (en je gezinsleden) vergoed wil(len) krijgen. Op basis van je zorgwensen tonen we in je zorgverzekering vergelijking alleen zorgverzekeringen die alle zorg vergoeden die jij hebt aangegeven.

3. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen

Als je in de zorgvergelijker op Geld.nl je gegevens en wensen hebt ingevuld, tonen we je het meest complete aanbod zorgverzekeringen in Nederland die voldoen aan jouw wensen. Je ziet eerst een top 4 met de goedkoopste zorgverzekering, de zorgverzekering met de beste prijs/kwaliteit, de zorgverzekering met veel extra's voor en kleine meerprijs en de goedkoopste zorgverzekering met vrije keuze voor ziekenhuizen. Daarnaast kun je kiezen voor ‘Alle zorgverzekeringen’ als je alle zorgverzekeringen wilt zien die voor jouw zorgwensen beschikbaar zijn. Met behulp van filters stem je de vergelijking eenvoudig af op je wensen en kun je je voorkeuren aanpassen.

4. Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

Heb je de beste zorgverzekering 2024 gevonden die voldoet aan je wensen? Dan kun je die meestal direct online aanvragen. Hoe je de verzekering aanvraagt, hangt af van de samenwerking die wij met de verzekeraar hebben: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je per e-mail een bevestiging. Voor de basisverzekering word je vrijwel altijd direct geaccepteerd. Voor de aanvullende zorgverzekering mogen zorgverzekeraars extra vragen stellen om te bepalen of ze je accepteren. Dit komt eigenlijk alleen voor bij aanvullende zorgverzekeringen met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of tandartskosten.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen, kies de verzekering die het beste bij jouw zorgwensen past en bespaar € 591!

Collectieve Geld.nl korting

Geld.nl biedt tot wel 20 procent korting op je zorgverzekering. Hieronder zie je alle verzekeringen waarop wij korting bieden en hoeveel korting je krijgt. Sinds 2023 is korting op de basisverzekering niet meer mogelijk.

Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024
VerzekeraarKorting basisverzekeringKorting aanvullende verzekering
Menzis 0%Tot 5%
Nationale Nederlanden 0%Tot 20%
OHRA 0%5%
ONVZ 0%7%
United Consumers 5%Tot 20%
Uitleg berekening

Tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (zorgverzekering expert van Geld.nl) handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste zorgverzekering in onze vergelijking vindt.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Veelgestelde vragen over collectieve zorgverzekering

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die je als groep afsluit. Werkgevers kunnen bijvoorbeeld voor hun werknemers een collectieve zorgverzekering afsluiten. Verschillende organisaties en verenigingen kunnen dat ook doen voor hun leden. Daarnaast zijn er ook gemeentes die speciale collectieve zorgverzekeringen aanbieden voor inwoners met een laag inkomen.

Omdat de collectieve zorgverzekeringen voor een grotere groep worden afgesloten, krijg je met zo’n verzekering vaak korting op de premie of speciale aanvullende verzekeringen voor die groep. Denk aan fysiek zware beroepen waarbij je een speciale aanvullende zorgverzekeringen voor fysiotherapie kunt afsluiten.

Wat is de goedkoopste collectieve zorgverzekering?

Wie de goedkoopste collectieve zorgverzekering aanbiedt, is eigenlijk niet zo belangrijk. Je komt namelijk niet zomaar voor elke collectieve zorgverzekering in aanmerking. Je kunt je alleen collectief verzekeren via je werkgever, een vereniging waar je lid van bent of de gemeente waar je woont. Kijk daarom liever gewoon wat de goedkoopste zorgverzekering is die past bij jouw wensen. Zo ben je goed verzekerd én betaal je niet te veel!

Ik heb al een collectieve verzekering via mijn werkgever, waarom zou ik dan nog vergelijken?

Dat je werkgever (of een andere instantie) je korting biedt op je zorgverzekering wil helemaal niet zeggen dat je daar ook echt het goedkoopst uit bent. Kijk eerst even in de zorgvergelijker 2024 op Geld.nl welke zorgverzekering het goedkoopste is bij jouw zorgbehoefte en situatie. Zo weet je zeker of die collectieve zorgverzekering echt zo voordelig is. Controleer daarnaast ook of de collectieve verzekering via je werkgever wel alle zorg vergoed die jij nodig hebt, anders ben je achteraf alsnog duur uit.

Krijg ik ook collectiviteitskorting via Geld.nl?

Ook via Geld.nl krijg je korting op je zorgverzekering, tot wel 20 procent. Je betaalt bij Geld.nl dus nooit meer voor je verzekering dan bij de zorgverzekeraar zelf. Sterker nog! Je bent soms via Geld.nl zelf goedkoper uit. In je zorgverzekering vergelijking zie je direct bij welke zorgverzekering je allemaal extra korting krijgt en hoeveel je daarmee bespaart.

Gaat collectiviteitskorting op je zorgverzekering verdwijnen?

De collectiviteitskorting is per 2023 verdwenen voor de basisverzekering. Vanaf dat jaar mogen zorgverzekeraars geen korting meer bieden op de basisverzekering. Op aanvullende zorgverzekeringen mogen zorgverzekeraars nog steeds korting blijven geven. Daarom zal de collectiviteitskorting nog niet helemaal verdwijnen.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over zorgverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en honderdduizenden zorgverzekering vergelijkingen per jaar is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je zorgverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een zorgverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze zorgverzekering expert Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Collectieve zorgverzekering

Steeds minder mensen kiezen voor een collectieve zorgverzekering. En dat is terecht, want voor het vierde jaar op rij is de gemiddelde premie voor een ‘gewone’ zorgverzekering goedkoper dan voor een collectieve zorgverzekering (Bron: Vektis).

Je bent dus vaak gewoon veel goedkoper uit als je zelf je zorgverzekering afsluit in plaats van via je werkgever, sportclub of andere vereniging. 

Laagste premie zorgverzekering

Goedkopere zorgverzekering dan collectief?

Maar dan moet je natuurlijk nog wel de beste en voordeligste zorgverzekering vinden voor jouw situatie. Dat doe je eenvoudig met de zorgvergelijker van Geld.nl.

Lage premie

Collectieve zorgverzekering - 4 tips

Of je nu een collectieve zorgverzekering kiest of niet, het allerbelangrijkste is dat de zorgverzekering past bij je zorgbehoeften en je wensen. Met deze tips maak je altijd een goede keuze voor je zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken tips

Collectieve zorgverzekering verdwijnt

Sinds 2023 mogen zorgverzekeraars geen collectieve korting meer geven op de basisverzekering.

Als je een collectieve zorgverzekering afsluit, kun je dus alleen nog korting krijgen op de aanvullende zorgverzekeringen. Als enkel een basisverzekering voor jou voldoende is, is het dus nergens meer voor nodige om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Heb je wel aanvullende verzekeringen nodig? Dan is het alsnog altijd aan te raden om eerst te checken welke zorgverzekering het beste bij je past. Bovendien krijg je via Geld.nl bij sommige verzekeraars ook korting op je zorgverzekering.

Vind de beste zorgverzekering voor jouw situatie

Bied je werkgever of een vereniging jou een collectieve zorgverzekering aan? Ga daar dan niet zomaar op in. Het lijk lekker makkelijk geregeld, maar de kans is groot dat een ander zorgverzekeraar, zonder collectief voor jou voordeliger is en beter aansluit op je wensen.

Bij een collectieve zorgverzekering heb je namelijk alleen keuze uit het aanbod van één zorgverzekeraar. Ga dus eerst de zorgverzekeringen vergelijken van een uitgebreid aanbod aan zorgverzekeraars. Op basis van je gegevens en de zorg die je vergoed wilt krijgt geven we je een overzicht met de zorgverzekeringen die hierbij passen. Vervolgens kun je hieruit zelf je nieuwe zorgverzekering voor 2024 kiezen.

Let daarbij wel op of je terecht kunt bij de zorgaanbieders van je keuze. Dit kun je tijdens je vergelijking voor elke verzekeraar eenvoudig nakijken. Zo kies je pas echt de best passende en voordelige zorgverzekering.

Specifieke zorgverzekering voor jouw situatie

Iedereen is anders en iedere situatie vraagt om een andere zorgverzekering. 

Andere zorgverzekering dan collectief aanvragen

Heb je op basis van je vergelijking op Geld.nl een nieuwe zorgverzekering gevonden en geconstateerd dat die goedkoper is dan collectieve zorgverzekering van je werkgever, vereniging of gemeente? Dan kun je de verzekering direct online aanvragen.

Wel zo gemakkelijk. Houd alleen even Burgerservicenummers van jezelf en eventuele gezinsleden bij de hand en het IBAN-rekeningnummer waar de premie mag worden afgeschreven. Die gegevens moet je namelijk invullen tijdens je aanvraag. Als de aanvraag is afgerond, krijg je vrijwel direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt doorgeven.

DD-MM-JJJJ