Contact

Collectieve zorgverzekering

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%

Collectieve korting Geld.nl

VerzekeraarKorting basisverzekeringKorting aanvullende verzekering
Menzis 0%Tot 5%
Nationale Nederlanden 0%Tot 20%
OHRA 0%5%
ONVZ 0%7%
United Consumers 5%Tot 20%

Als een grote groep mensen een zorgverzekering afsluit, kunnen er met de verzekeraar afspraken worden gemaakt over gezamenlijke korting. Ook via Geld.nl krijg je collectieve korting op je zorgverzekering. In de tabel hiernaast zie je precies welke zorgverzekeringen een collectieve Geld.nl korting geven. Deze korting kan oplopen tot wel 20%!

Zie jij een collectieve Geld.nl korting op je zorgpremie wel zitten? Maak dan een vergelijking en kijk welke zorgverzekering de voordeligste is voor jou!


Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024

Veelgestelde vragen over collectieve zorgverzekering

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die je als groep afsluit. Werkgevers kunnen bijvoorbeeld voor hun werknemers een collectieve zorgverzekering afsluiten. Verschillende organisaties en verenigingen kunnen dat ook doen voor hun leden. Daarnaast zijn er ook gemeentes die speciale collectieve zorgverzekeringen aanbieden voor inwoners met een laag inkomen.

Omdat de collectieve zorgverzekeringen voor een grotere groep worden afgesloten, krijg je met zo’n verzekering vaak korting op de premie of speciale aanvullende verzekeringen voor die groep. Denk aan fysiek zware beroepen waarbij je een speciale aanvullende zorgverzekeringen voor fysiotherapie kunt afsluiten.

Wat is de goedkoopste collectieve zorgverzekering?

Wie de goedkoopste collectieve zorgverzekering aanbiedt, is eigenlijk niet zo belangrijk. Je komt namelijk niet zomaar voor elke collectieve zorgverzekering in aanmerking. Je kunt je alleen collectief verzekeren via je werkgever, een vereniging waar je lid van bent of de gemeente waar je woont. Kijk daarom liever gewoon wat de goedkoopste zorgverzekering is die past bij jouw wensen. Zo ben je goed verzekerd én betaal je niet te veel!

Ik heb al een collectieve verzekering via mijn werkgever, waarom zou ik dan nog vergelijken?

Dat je werkgever (of een andere instantie) je korting biedt op je zorgverzekering wil helemaal niet zeggen dat je daar ook echt het goedkoopst uit bent. Kijk eerst even in de zorgvergelijker 2024 op Geld.nl welke zorgverzekering het goedkoopste is bij jouw zorgbehoefte en situatie. Zo weet je zeker of die collectieve zorgverzekering echt zo voordelig is. Controleer daarnaast ook of de collectieve verzekering via je werkgever wel alle zorg vergoed die jij nodig hebt, anders ben je achteraf alsnog duur uit.

Krijg ik ook collectiviteitskorting via Geld.nl?

Ook via Geld.nl krijg je korting op je zorgverzekering, tot wel 20 procent. Je betaalt bij Geld.nl dus nooit meer voor je verzekering dan bij de zorgverzekeraar zelf. Sterker nog! Je bent soms via Geld.nl zelf goedkoper uit. In je zorgverzekering vergelijking zie je direct bij welke zorgverzekering je allemaal extra korting krijgt en hoeveel je daarmee bespaart.

Gaat collectiviteitskorting op je zorgverzekering verdwijnen?

De collectiviteitskorting is per 2023 verdwenen voor de basisverzekering. Vanaf dat jaar mogen zorgverzekeraars geen korting meer bieden op de basisverzekering. Op aanvullende zorgverzekeringen mogen zorgverzekeraars nog steeds korting blijven geven. Daarom zal de collectiviteitskorting nog niet helemaal verdwijnen.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Collectieve zorgverzekering

Steeds minder mensen kiezen voor een collectieve zorgverzekering. En dat is terecht, want voor het vierde jaar op rij is de gemiddelde premie voor een ‘gewone’ zorgverzekering goedkoper dan voor een collectieve zorgverzekering (Bron: Vektis).

Je bent dus vaak gewoon veel goedkoper uit als je zelf je zorgverzekering afsluit in plaats van via je werkgever, sportclub of andere vereniging. 

Laagste premie zorgverzekering

Goedkopere zorgverzekering dan collectief?

Maar dan moet je natuurlijk nog wel de beste en voordeligste zorgverzekering vinden voor jouw situatie. Dat doe je eenvoudig met de zorgvergelijker van Geld.nl.

Lage premie

Collectieve zorgverzekering - 4 tips

Of je nu een collectieve zorgverzekering kiest of niet, het allerbelangrijkste is dat de zorgverzekering past bij je zorgbehoeften en je wensen. Met deze tips maak je altijd een goede keuze voor je zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken tips

Collectieve zorgverzekering verdwijnt

Sinds 2023 mogen zorgverzekeraars geen collectieve korting meer geven op de basisverzekering. Als je een collectieve zorgverzekering afsluit, kun je dus alleen nog korting krijgen op de aanvullende zorgverzekeringen. Als enkel een basisverzekering voor jou voldoende is, is het dus nergens meer voor nodige om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Heb je wel aanvullende verzekeringen nodig? Dan is het alsnog altijd aan te raden om eerst te checken welke zorgverzekering het beste bij je past. Bovendien krijg je via Geld.nl bij sommige verzekeraars ook korting op je zorgverzekering.

Vind de beste zorgverzekering voor jouw situatie

Bied je werkgever of een vereniging jou een collectieve zorgverzekering aan? Ga daar dan niet zomaar op in. Het lijk lekker makkelijk geregeld, maar de kans is groot dat een ander zorgverzekeraar, zonder collectief voor jou voordeliger is en beter aansluit op je wensen.

Bij een collectieve zorgverzekering heb je namelijk alleen keuze uit het aanbod van één zorgverzekeraar. Ga dus eerst de zorgverzekeringen vergelijken van een uitgebreid aanbod aan zorgverzekeraars. Op basis van je gegevens en de zorg die je vergoed wilt krijgt geven we je een overzicht met de zorgverzekeringen die hierbij passen. Vervolgens kun je hieruit zelf je nieuwe zorgverzekering voor 2024 kiezen.

Let daarbij wel op of je terecht kunt bij de zorgaanbieders van je keuze. Dit kun je tijdens je vergelijking voor elke verzekeraar eenvoudig nakijken. Zo kies je pas echt de best passende en voordelige zorgverzekering.

Specifieke zorgverzekering voor jouw situatie

Iedereen is anders en iedere situatie vraagt om een andere zorgverzekering. Hieronder vind je tips om de best passende zorgverzekering te vinden voor jouw situatie:

Andere zorgverzekering dan collectief aanvragen

Heb je op basis van je vergelijking op Geld.nl een nieuwe zorgverzekering gevonden en geconstateerd dat die goedkoper is dan collectieve zorgverzekering van je werkgever, vereniging of gemeente? Dan kun je de verzekering direct online aanvragen.

Wel zo gemakkelijk. Houd alleen even Burgerservicenummers van jezelf en eventuele gezinsleden bij de hand en het IBAN-rekeningnummer waar de premie mag worden afgeschreven. Die gegevens moet je namelijk invullen tijdens je aanvraag. Als de aanvraag is afgerond, krijg je vrijwel direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt doorgeven.

DD-MM-JJJJ