Contact

Collectieve zorgverzekering

Vergelijk en bespaar tot € 595. Vergelijk en bespaar tot € 595 per jaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start zorgverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste zorgverzekering
DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 595 per jaar."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

100% onafhankelijk

Geld.nl is geen onderdeel van
verzekeraar of andere partij.

Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (zorgverzekering expert van Geld.nl) handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste zorgverzekering in onze vergelijking vindt.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Goede uitleg en makkelijke overschakelen naar andere zorgverzekering."
Jan Leendert van Gemerden 21 januari 2023
10   "Makkelijk, helder en duidelijk zoeken naar een verzekering."
Karoline Kik 15 januari 2023
10   "Overzichtelijk zorgverzekeringen kunnen vergelijken via Geld.nl. Fijn in de wirwar van informatie die je overal vindt over zorgverzekeringen."
Karin 12 januari 2023
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Zorgverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 3 januari 2023.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat is een collectieve zorgverzekering?

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die je als groep afsluit. Werkgevers kunnen bijvoorbeeld voor hun werknemers een collectieve zorgverzekering afsluiten. Verschillende organisaties en verenigingen kunnen dat ook doen voor hun leden. Daarnaast zijn er ook gemeentes die speciale collectieve zorgverzekeringen aanbieden voor inwoners met een laag inkomen.

Omdat de collectieve zorgverzekeringen voor een grotere groep worden afgesloten, krijg je met zo’n verzekering vaak korting op de premie of speciale aanvullende verzekeringen voor die groep. Denk aan fysiek zware beroepen waarbij je een speciale aanvullende zorgverzekeringen voor fysiotherapie kunt afsluiten.

Wat is de goedkoopste collectieve zorgverzekering?

Wie de goedkoopste collectieve zorgverzekering aanbiedt, is eigenlijk niet zo belangrijk. Je komt namelijk niet zomaar voor elke collectieve zorgverzekering in aanmerking. Je kunt je alleen collectief verzekeren via je werkgever, een vereniging waar je lid van bent of de gemeente waar je woont. Kijk daarom liever gewoon wat de goedkoopste zorgverzekering is die past bij jouw wensen. Zo ben je goed verzekerd én betaal je niet te veel!

Ik heb al een collectieve verzekering via mijn werkgever, waarom zou ik dan nog vergelijken?

Dat je werkgever (of een andere instantie) je korting biedt op je zorgverzekering wil helemaal niet zeggen dat je daar ook echt het goedkoopst uit bent. Kijk eerst even in de zorgvergelijker 2023 op Geld.nl welke zorgverzekering het goedkoopste is bij jouw zorgbehoefte en situatie. Zo weet je zeker of die collectieve zorgverzekering echt zo voordelig is. Controleer daarnaast ook of de collectieve verzekering via je werkgever wel alle zorg vergoed die jij nodig hebt, anders ben je achteraf alsnog duur uit.

Krijg ik ook collectiviteitskorting via Geld.nl?

Ook via Geld.nl krijg je korting op je zorgverzekering, tot wel 20 procent. Je betaalt bij Geld.nl dus nooit meer voor je verzekering dan bij de zorgverzekeraar zelf. Sterker nog! Je bent soms via Geld.nl zelf goedkoper uit. In je zorgverzekering vergelijking zie je direct bij welke zorgverzekering je allemaal extra korting krijgt en hoeveel je daarmee bespaart.

Gaat collectiviteitskorting op je zorgverzekering verdwijnen?

De collectiviteitskorting verdwijnt per 2023. Vanaf dat jaar mogen zorgverzekeraars geen korting meer bieden op de basisverzekering. Op aanvullende zorgverzekeringen mogen zorgverzekeraars nog steeds korting blijven geven. Daarom zal de collectiviteitskorting nog niet helemaal verdwijnen.

Laatste nieuws Geld.nl over zorgverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en ruim honderdduizend zorgverzekering vergelijkingen per jaar is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je zorgverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een zorgverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Collectieve zorgverzekering

Steeds minder mensen kiezen voor een collectieve zorgverzekering. En dat is terecht, want voor het tweede jaar op rij is de gemiddelde premie voor een ‘gewone’ zorgverzekering goedkoper dan voor een collectieve zorgverzekering (Bron: Vektis).

Je bent dus vaak gewoon veel goedkoper uit als je zelf je zorgverzekering afsluit in plaats van via je werkgever, sportclub of andere vereniging. 

Laagste premie zorgverzekering

Goedkopere zorgverzekering dan collectief?

Maar dan moet je natuurlijk nog wel de beste en voordeligste zorgverzekering vinden voor jouw situatie. Dat doe je eenvoudig met de zorgvergelijker van Geld.nl.

Lage premie
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Collectieve Geld.nl korting

Geld.nl biedt tot wel 20 procent korting op je zorgverzekering. Hieronder zie je alle verzekeringen waarop wij korting bieden en hoeveel korting je krijgt. Sinds 2023 is korting op de basisverzekering niet meer mogelijk.

Goedkoopste collectieve zorgverzekering
Zorgverzekeringen met korting via Geld.nl
VerzekeraarKorting basisverzekeringKorting aanvullende verzekering
Nationale-Nederlanden0%Tot 20%
OHRA0%5%
UnitedConsumers0%Tot 20%
Start vergelijken

Collectieve zorgverzekering - 4 tips

Of je nu een collectieve zorgverzekering kiest of niet, het allerbelangrijkste is dat de zorgverzekering past bij je zorgbehoeften en je wensen. Met deze tips maak je altijd een goede keuze voor je zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken tips
Zorgverzekering zorgwensen

1. Collectieve zorgverzekering verdwijnt

Vanaf 2023 mogen zorgverzekeraars geen collectieve korting meer geven op de basisverzekering. 

Als je een collectieve zorgverzekering afsluit, kun je dus alleen nog korting krijgen op de aanvullende zorgverzekeringen. Als enkel een basisverzekering voor jou voldoende is, is het dus nergens meer voor nodige om een collectieve zorgverzekering af te sluiten.  Heb je wel aanvullende verzekeringen nodig? Dan is het alsnog altijd aan te raden om eerst te checken welke zorgverzekering het beste bij je past. Bovendien krijg je via Geld.nl bij sommige verzekeraars ook korting op je zorgverzekering.

Zorgverzekering veranderen

2. Vind de beste zorgverzekering voor jouw situatie

Bied je werkgever of een vereniging jou een collectieve zorgverzekering aan? Ga daar dan niet zomaar op in. Het lijk lekker makkelijk geregeld, maar de kans is groot dat een ander zorgverzekeraar, zonder collectief voor jou voordeliger is en beter aansluit op je wensen.

Bij een collectieve zorgverzekering heb je namelijk alleen keuze uit het aanbod van één zorgverzekeraar. Ga dus eerst de zorgverzekeringen vergelijken van een uitgebreid aanbod aan zorgverzekeraars. Op basis van je gegevens en de zorg die je vergoed wilt krijgt geven we je een overzicht met de zorgverzekeringen die hierbij passen. Vervolgens kun je hieruit zelf je nieuwe zorgverzekering voor 2023 kiezen. 

Let daarbij wel op of je terecht kunt bij de zorgaanbieders van je keuze. Dit kun je tijdens je vergelijking voor elke verzekeraar eenvoudig nakijken. Zo kies je pas echt de best passende en voordelige zorgverzekering.

Zorgverzekering op maat

3. Specifieke zorgverzekering voor jouw situatie

Iedereen is anders en iedere situatie vraagt om een andere zorgverzekering. 

Besparen zorgverzekering

4. Andere zorgverzekering dan collectief aanvragen

Heb je op basis van je vergelijking op Geld.nl een nieuwe zorgverzekering gevonden en geconstateerd dat die goedkoper is dan collectieve zorgverzekering van je werkgever, vereniging of gemeente? Dan kun je de verzekering direct online aanvragen.

Wel zo gemakkelijk. Houd alleen even Burgerservicenummers van jezelf en eventuele gezinsleden bij de hand en het IBAN-rekeningnummer waar de premie mag worden afgeschreven. Die gegevens moet je namelijk invullen tijdens je aanvraag. Als de aanvraag is afgerond, krijg je vrijwel direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt doorgeven.

 
 
Meer over zorgverzekeringen
  • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je basisverzekering.
  • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je zorgverzekering.
  • Zorgverzekering met cadeau Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
  • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
  • Zorgpremie alert 2024 Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
  • Zorgverzekering met korting Sluit je je zorgverzekering af via Geld.nl, dan profiteer je van flinke kortingen! Je leest er hier alles over.