Website van het jaar 2021

Collectieve zorgverzekering

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ

Let op! De premies zijn voor 2021.

Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Duidelijke voorwaarden" Denny 29 december 2020
10   "Snel de juiste verzekeraar gevonden" S van Varsseveld 15 december 2020
10   "Wat een duidelijke site!" M. van Leeuwen 24 november 2020
Veelgestelde vragen over collectieve zorgverzekering

Meer weten over collectieve zorgverzekeringen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Wat is de goedkoopste collectieve zorgverzekering?

Wie de goedkoopste collectieve zorgverzekering aanbiedt, is eigenlijk niet zo belangrijk. Je komt namelijk niet zomaar voor elke collectieve zorgverzekering in aanmerking. Je kunt je alleen collectief verzekeren via je werkgever of een vereniging waar je lid van bent. Kijk daarom liever gewoon wat de goedkoopste zorgverzekering is die past bij jou wensen. Zo ben je goed verzekerd én betaal je niet teveel! Vind direct je goedkoopste zorgverzekering >>

Ik heb al een collectieve verzekering via mijn werkgever, waar zou ik dan nog vergelijken?

Dat je werkgever (of een andere instantie) je korting biedt op je zorgverzekering wil helemaal niet zeggen dat je daar ook echt het goedkoopst uit bent. Kijk eerst even in de zorgvergelijker 2022 op Geld.nl welke zorgverzekering het goedkoopste is bij jouw zorgbehoefte en situatie. Zo weet je zeker of die collectieve zorgverzekering echt zo voordelig is. Controleer daarnaast ook of de collectieve verzekering via je werkgever wel alle zorg vergoed die jij nodig hebt, anders ben je achteraf alsnog duur uit.

Krijg ik ook collectiviteitskorting via Geld.nl?

Ook via Geld.nl krijg je korting op je zorgverzekering. Tot wel 20 procent op je maandpremie. Je betaalt bij Geld.nl dus nooit meer voor je verzekering dan bij de zorgverzekeraar zelf. Sterker nog! Je bent soms via Geld.nl zelf goedkoper uit. In je zorgverzekering vergelijking zie je direct bij welke zorgverzekering je allemaal extra korting krijgt en hoeveel je daarmee bespaart.

Gaat collectiviteitskorting verdwijnen?

De collectiviteitskorting gaat in 2023 waarschijnlijk deels verdwijnen. Vanaf dat jaar morgen zorgverzekeraars geen korting meer bieden op de basisverzekering. Op aanvullende zorgverzekeringen mogen zorgverzekeraars nog steeds korting blijven geven. Daarom zal de collectiviteitskorting nog niet helemaal verdwijnen.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Collectieve Geld.nl korting

Geld.nl biedt tot wel 20 procent korting op je zorgverzekering. Hieronder zie je alle verzekeringen waarop wij korting bieden en hoeveel korting je krijgt.

Zorgverzekeringen met korting via Geld.nl
Verzekeraar Korting basisverzekering Korting aanvullende verzekering
Nationale-Nederlanden 4% Tot 20%
OHRA 4% 5%
ONVZ 0% 7%
UnitedConsumers 5% 15%
ZorgDirect 4% 4%
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 24 september 2021.

Amanda Bulthuis
Collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering

Veel werkgevers en verenigingen bieden collectieve verzekeringen aan voor hun werknemers of leden. Omdat zij veel verzekerden tegelijk aanbrengen bij de verzekeraar, krijgen zij een korting. Korting is altijd fijn, maar een collectieve zorgverzekering kan ook een valkuil zijn. De dekking past misschien helemaal niet bij je en de korting betekent niet dat het ook de goedkoopste zorgverzekering is. Vergelijk daarom eerst je zorgverzekering om te kijken of er een betere bij je past dan de collectieve zorgverzekering. Met zorgvergelijker van Geld.nl krijg je op sommige zorgverzekeringen alsnog korting, zonder dat je ergens lid van hoeft te worden! Zo profiteer je van een lage premie en ben je goed verzekerd.

Steeds meer collectieve zorgverzekeringen verdwijnen

Steeds meer collectieve zorgverzekeringen verdwijnen. Voor de zorgverzekering 2022 zullen er dus ook weer minder aanbieders van collectieve zorgverzekeringen zijn. De Minister van Medische Zorg wil er voor 2023 zelfs helemaal vanaf om de zorgverzekering voor iedereen transparanter te maken. Veel van de kortingen die collectieve zorgverzekeringen geven zijn namelijk nep. Je krijgt korting op een polis die al duur is. Door de collectieve korting lijkt je zorgverzekering goedkoper, maar dit is een lokkertje. Er zijn veel meer voordeligere zorgverzekeringen in de aanbieding.

Aanbieders collectieve zorgverzekeringen

Collectieve zorgverzekering

Verdwijnt jouw collectieve zorgverzekering? Dan moet je zelf op zoek naar een goede, passende zorgverzekering. Je zorgverzekering vergelijken helpt je deze te vinden.

Vind de zorgverzekering voor jouw situatie

Iedereen is anders en iedere situatie vraagt om een andere zorgverzekering. Hieronder vind je tips om de best passende zorgverzekering te vinden voor jouw situatie:

Meer over zorgverzekeringen
  • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
  • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je zorgverzekering.
  • Zorgverzekering met cadeau Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
  • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
  • Zorgpremie alert 2022 Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
  • Zorgverzekering met korting Sluit je je zorgverzekering af via Geld.nl, dan profiteer je van flinke kortingen! Je leest er hier alles over.
tc
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten